Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

Heroes of Might and Magic: I, II, III, IV, V

(1/3) > >>

Sir_William:
Jest już podobny temat, jednak tyczył się on do "piątki".

Chciałbym się was zapytać, jak postrzegacie grę Heroes? Jak to się stało, że się z nią zetknęliście? Wasze pierwsze odczucia?

Ze mną było (pewnie jak z większością) tak: Otrzymałem swój pierwszy komputer, a na nim zainstalowany Win98, Microsoft Office, Star Treck oraz Heroes II. Chętnie grałem w dugi tytuł, gdyż uraczył nie swym pięknem. Był to okres chwilowy, ponieważ w czasach późniejszych mój entuzjazm opadł do zera. Powstał dopiero po premierze Heroes V. Fantastycznej produkcji firmy Ubisoft, chociaż "szlochałem" za 3DO.

Czekam na wasze wypowiedzi.  

_Snopek_:
Ja spędziłem długie godziny grając w Hearoesów III z braćmi jeszcze na moim starym komputerze, pamiętam że jedna gra rozgrywała się około tygonia i zawsze była bardzo zacięta. Ogólnie rozgrywka była bardzo ciekawa i nigdy się nie nudziłem. Póżniej odkryłem Gothica i w sumie przestałem grać w III. Jak dla mnie IV to nie to samo, a w III mam ułamaną 2 płytę od środka więc już nie gram lecz Hearoesów III wspominam bardzo dobrze.

Khaleb:
Dla mnie ta gra jest kultowa. Kiedy miałem pierwszego kompa grałem przeważnie właśnie w Heroes II! Później doczekałem się 3 cześci. Sama gra nie zachwyca niczym, przynajmniej mnie ale jak przysiadło się 5 osób to rozgrywka toczyła się godzinami, ponieważ wiele osób mogło grać na raz. To mi się najbardziej spodobało, multiplayer  . Pozdrawiam

DeadFish:
Heroes I - moja pierwsza gra strategiczna, i jedna z lepszych w jakie grałem. Ta gra to po prostu czysta klasyka.
Heroes II - nie grałem
Heroes III - najlepsza część z serii. Nawet dziś od czasu do czasu w nią gram, gdyż ta gra po prostu nigdy się nie nudzi. Można w nią grać całymi godzinami. Jeżeli ktoś chciałby więcej, polecam nieoficjalny dodatek In the wake of gods.
Heroes IV - wielka chała, najgorsza część z serii. Nic dziwnego, że 3DO zbankrutowało. Nie polecam.
Heroes V - inni twórcy, inna gra. Nie ma już tego klimatu co część trzecia, jednak gra się w to bardzo przyjemnie.

Halina Kiepska:
Dla mnie seria Heroes skończyła się na III części, włączając do tego dwa dodatki. Trójeczka cechowała się niespotykaną grywalnością, dobrą grafiką, jak na owe czasy i ciekawą oprawą muzyczną. Nigdy nie zapomnę wielu godzin, spędzonych nad tą grą. Wydaje mi się, że był, a raczej jest to fenomen, w swoim gatunku. Niestety, niepowtarzalny fenomen. Kolejne części wypadają blado, w porównaniu do tej. Brak w nich czegoś nowego i świeżego, oczywiście poza ulepszoną grafiką. Ja jednak nie mogłem tam znaleźć niczego, co przykułoby moją uwagę. Uważam nawet, że kolejno, czwarta i piąta część, to jedynie komercyjne produkty, opierające się na popularności swojego poprzednika. Ktoś mógłby napisać: Jest na czym się oprzeć. Dla mnie to jednak zdecydowanie za mało.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej