Autor Wątek: Przymierze (Test współpracy)  (Przeczytany 7802 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • Reputacja: 1787
  • oCNpc
    • Karta postaci

Odp: Przymierze (Test współpracy)
« Odpowiedź #40 dnia: 21 Kwiecień 2015, 08:32:59 »
- O tak, zgadzam sie, przykladem jest ta rozmowa.

Offline Aiden

• NPC
  • Reputacja: -129
« Odpowiedź #41 dnia: 21 Kwiecień 2015, 15:15:30 »

- Jakich innych poglądów. Wszyscy zajmujemy się świadkiem przestępczym, jaki mieć tutaj pogląd. Jesteśmy zręcznymi ludźmi gotowymi zabić za pieniądze. Jaka jest tutaj niby ideologia, czy pogląd? Coś wam świta ale jeszcze nie wiecie w której dzwonnicy. Pamiętasz Silion, lekcję, której próbowałem ci udzielić? O ukrywaniu się? Jak się ukryć? Powiedzcie mi, czemu musimy się ukrywać? Czy dlatego, ze taka jest "idea" czy może dla tego, że jesteśmy ludźmi, których straż chętnie pojmie, a sędzia skaże. A co w tej kwestii może zrobić szara strefa? Myślcie, myślcie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #41 dnia: 21 Kwiecień 2015, 15:15:30 »

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #42 dnia: 21 Kwiecień 2015, 18:51:43 »
- To bedzie tak: Jestescie wszelakiej maści zbojami i zlodziejami, dzialacie w cieniu, po za prawem, w konflikcje z wladza. Zyjecie w ukryciu wsrod innych zwyklych obywateli, musicie sie ukrywac przed straza i kapusiami, stad strefa. Daje wam alibi, ewentualnie uciszaja kogo trzeba, pomaga w przekretach. Czy mam racje?

Offline Aiden

• NPC
« Odpowiedź #43 dnia: 21 Kwiecień 2015, 19:06:13 »

- Mówisz rzeczach banalnych, ja jestem wizjonerem. Chcę widzieć więcej i dalej. Nie zrozumieliście mnie widzę, więc będę kontynuował.

- A co, gdy nasza Szara strefa będzie zrzeszała wszystkich naszego zawodu pod jedną egidą? Co jeżeli staniemy się jedną wielką zgrają, liczącą więcej niż ilość strażników w wielkim mieście? Gdy zamiast rozsypanych puzzli różnych kolorów maści i złączeń? Co będzie, gdy złożymy spójny obraz, wielki, potężny i mogący zdziałać więcej, niż tylko kradzieże, rozboje i pojedyncze zabójstwa?

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #44 dnia: 21 Kwiecień 2015, 19:10:36 »
- Ja akurat nie jestem wizjonerem tylko prostym krukiem. Ale odpowiedz jest prosta, jak dobrze pojdzie stworzycie grupe zdolną pokonać prawo i obalic wladze, wykreowac swoja wizje Valfden i swiata. Tylko niestety po pewnym czasie staniecie sie taka sama wladza jak ta teraz, powstanie inna podobna do szarej strefy grupa, dokona przekretu i was sprzatnie. Takaz jest kolej rzeczy.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 2475
  • Nikt nic nie słyszał...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #45 dnia: 21 Kwiecień 2015, 19:22:37 »
- Poza tym już teraz jesteśmy takim małym obrazkiem złożonym przez bandytów. Jeśli będzie nas za dużo, wtedy przejmiemy władzę i tak jak powiedział mój przedmówca, powstanie kolejna taka grupa. Zatoczy się wtedy błędne koło życia. -dodała maurenka.

Offline Aiden

• NPC
« Odpowiedź #46 dnia: 21 Kwiecień 2015, 20:12:09 »

- A komu chce się bawić w coś takiego jak władza... my chcemy korzyści, co innego jest musieć ukrywać się i ze strachem żyć. a co innego jest wkroczyć bandą, splądrować całe miasto i wieś i zabrać co się chce! Ale to taka moja wizja przyszłości.

- Jak już skończyliśmy rozmowę, to czas na wasze zadanie. Silionie, ty pójdziesz do podgrodzia. Wykażesz się tym jak można dokonać ukrycia się będąc światełkiem w ciemnościach, w pełnym stworzeń tunelu. masz uczynić tak, by nikt za tobą nie podążał. zejdziesz do kanałów.

- Ty maurenko natomiast udasz się pod pałac. Tam w pobliżu wejścia znajduje się krata kanałowa. Jest otwarta ale przysłonięta. Zrób tak, by nikt z bogaczy nie zwrócił uwagi na kobietę ciut gorzej uposażoną. Wybacz, nie chcę być nie miły, ale nie jesteś znaną osobistością, a przynajmniej mi. Czekają tam na was pewne osoby, które wyjaśnią wam co dalej.

- Wasze zadanie to udać się tam i ż dobyć odpowiednie informacje. Ostrzegam jednak, że brak ostrożności ściągnie na was kłopoty. Ostatnio w mieście pojawiła się inna grupa rozbójników.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #47 dnia: 21 Kwiecień 2015, 20:25:57 »
- No dobrze, zrobie to co chcesz ode mnie. Tylko zanim wyrusze musze zamknac sklep! Armin moja droga maurenko! - poklepal ja po ramieniu. - Zrobisz co do ciebie nalezy? Po wykonanym zadaniu wpadnij do mnie na piwko! Stawiam.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #48 dnia: 21 Kwiecień 2015, 20:35:02 »
- Już możesz zacząć je chłodzić. - powiedziała uśmiechając się do krasnoluda. - Bycie nieznaną osobistością ma swoje plusy. - zwróciła się do mężczyzny i wyszła ze sklepu. Kierowała się w stronę pałacu. Szczerze mówiąć Armin nigdy tam nie była, ale wiedziała czego się spodziewać. Wytfornej budowli z przepięknymi ozdobami. I oczywiście mnóstwa strażników. Czarnoskóra umiała jednak przechadzać się cicho, nie wzbudzając przy tym żadnych podejrzeń.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #49 dnia: 22 Kwiecień 2015, 14:44:11 »
- No to wyruszam, ale ze mam do ciebie ograniczone zaufanie, zamykam cie w srodku. - rzekl krasnolud po czym wyszedl ze sklepu, zamknal drzwi z zewnatrz i skierowal sie w strone podgrodzia. Szedl dluzsza chwile az opuscil dzielnice handlowa. Skrecil w kierunku podgrodzia i szedl przed siebie.

Offline Aiden

• NPC
« Odpowiedź #50 dnia: 22 Kwiecień 2015, 15:11:24 »
Gdy wyszedłeś i zamknąłeś drzwi, zakluczyłeś i wziąłeś klucze, Sekster podszedł do drzwi i wyciągnął z za pazuchy wytrzych. włożył do dziurki od klucza i po chwili rzwi miał otwarte

- Oni są coraz bardziej śmieszni, wręcz żałośni... I tacy jak on rządzą naszym krajem, co z tym Valfden się dzieje...

Mówił sam do siebie rozsiadając się w sklepie. Musiał zostać w nim, w końcu mogą sobie nie radzić z zadaniem, a największą głupotą byłoby być zamkniętym, jak niby Maurenka by się dostała do sklepu? Trochę myślenia nigdy nie szkodzi, taką dewizę miał Sekster.

//Silion aep Mor:

Dotarłeś do podgrodzia.

//Armin:

Dotarłaś do pałacu. Owszem, była to wykwintna zabudowa, u podnóża której były wielkie, rozszerzające się na lewo i prawo schody, zakrzywione.

We wnękach schowanych za schodami, były kraty wejściowe do kanałów.

//Coś takiego, te zielone, to zejścia do kanałów.

Widziałaś mnóstwo osób spacerujących do i z pałacu. Wiele osób chodziło krawędziami, przy poręczach i murku schodów, by mieć się czego chwycić. Wręcz niemożliwe było, by dostać się tam niezauważonym.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #51 dnia: 22 Kwiecień 2015, 16:08:37 »
Krasnolud gdy dotarl na miejsce stanal na chwile i rozgladal sie za czyms ktoredy moglby sie dostac do kanalow niepostrzezonym. Przypomnial sobie ze zostawil klucze od sklepu w zamku. Przynajmniej Armin sie dostanie do sklepu jak cos.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #52 dnia: 22 Kwiecień 2015, 17:03:11 »
Armin jak gdyby nikt nic zaczęła iść w kierunku schodów. Wiedziała, że niestety zostanie zauważona przez ludzi, dlatego musiała zacząć myślać jakąś wymówkę. Szła swobodnie, nie zwaracając na siebie uwagi. Było dużo ludzi, więc postanowiła wtopić się w otoczenie. Cały czas kierowała się w stronę wnęk.

Offline Aiden

• NPC
« Odpowiedź #53 dnia: 22 Kwiecień 2015, 20:21:49 »
//Do Silion aep Mor:

Każda ulica okraszona była włazami w formie kwadratowych krat, przysłaniających zejście do kanałów. Na każdej ulicy, co 10 metrów mniej więcej był taki właz. po krawędziach ulic wszędzie były ustawione domostwa a w nich okna skierowane na ulicę. Gdyby ktoś stał w oknach, które niekiedy przysłonięte materiałem, niekiedy zaparowane a w niektórych jawnie stojący i wgapiający się na ulice mieszkańcy podgrodzia, ciekawi zdarzeń, kolejnych kradzieży i innych sytuacji.

//Do Armin:

Byłaś już przy schodach, gdy wyminęłaś je wchodząc w pobliże krat, usłyszałaś chrząknięcie z góry.

- Co taka piękna i urocza dziewczyna robi, przy kanałach? Może zechce pani udać się ze mną na herbatę?

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #54 dnia: 22 Kwiecień 2015, 20:33:09 »
//Czy na ulicy z moim domem tez jest taki wlaz?

Offline Aiden

• NPC
« Odpowiedź #55 dnia: 22 Kwiecień 2015, 20:43:38 »
//Tak.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #56 dnia: 22 Kwiecień 2015, 20:53:04 »
Krasnolud spokojnym krokiem, jakby wracal z pracy zmierzal w strone swojego domu ktory znajdowal sie na koncu ulicy, gdy tam dotarł, otworzyl drzwi i wszedl, pobyl chwile w srodku aby jego zakichani sasiedzi nic nie podejrzewali. Zarzucil swoj kaptur na glowe, zaslaniajac czesciowo oczy. Znalazl w kuchni scierke ktora przewiazal przez usta. Przerzucil peleryne przez ramie na ktorym znajdowalo sie ostrze, po czym wyszedl z domu bocznym wyjsciem. Delikatnym krokiem kierowal sie w strone wlazu.

Offline Armin

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #57 dnia: 22 Kwiecień 2015, 21:10:15 »
Armin spojrzała w górę i ujrzała ekscentrycznie ubranego mężczyznę. Był on ubrany w ciemny strój, a na głowie leżał pięknie prezentujący się kapelusz. Nie był on pierwszej młodości, ale nie wyglądał na starca. Maurenka skierowała się w stronę jegomościa.
- Herbatka brzmi zachęcająco. - powiedziała do tajemniczego pana. - Zatem niech pan prowadzi. - dodała po chwili uśmiechając się.

Offline Aiden

• NPC
« Odpowiedź #58 dnia: 22 Kwiecień 2015, 23:07:38 »
//Silion:

//Rozumiem, ze wychodzisz ze swojej posesji, przez że tak powiem swój trawnik, lub swój płot.

Wszyscy sąsiedzi jak jeden mąż z zaciekawieniem patrzyli jak osoba z kierunku posesji Lorda Elekta, jednej  najznamienitszych osób na tej ulicy, a przynajmniej w tym rejonie ulicy, idzie na środek ulicy. Nikt może i nie rozpoznał Siliona, gdyż był zakryty, ale wywołała poruszenie osoba o jego wzroście i posturze, idąca z posesji elekta. W umysłach widzów kłębiło się, Czy to on? A może Jakiś włamywacz? Trzeba poinformować straż, może okradziono lorda elekta? Kto wie...

//Armin:

Stuknął delikatnie laską o posadzkę schodów i podał rękę odzianą w białą rękawiczkę, lekko zakurzoną, przybrudzoną, ale jednak elegancką. Próbował poprowadzić cię od schodów w kierunku wyjścia ze starego miasta.

- Przepraszam, za stan mojego ubrania, jednak od dawna żyję samotnie i nie znajduję czasu na porządki, jestem bardzo zapracowanym skrybą. Czy mogę poznać imię pięknej damy? Chodźmy do mojego domu, w dzielnicy obywateli.

Offline Silion aep Mor

• Weteran
  • oCNpc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #59 dnia: 22 Kwiecień 2015, 23:24:07 »
// Mam pierdyliardy pomyslow w glowie i zawsze jak napisze to niestety nie wychodzi. Nie specialnie umiem sie ukrywac.
Krasnolud nagle odbil w bok, poszedl za swoj dom. Szedl chwile minal kilka opuszczonych chat. Gdy byl prawie ze na skraju kolejnej ulicy w bezpiecznej odleglosci od swego domu, wszedl do pewnej opuszczonej chaty, narozlewal dookolo alkoholu ze swojej magicznej manierki, lal po polkach, podlodze, lozku, po wszystkim,schowal ja . W jednej z szafek znalazl zapalki. Odpalil jedna i rzucil na podloge oblana alkoholem. Podloga zaplonela, krasnolud wyszedl z chaty i schowal sie za nia (czyli nie od strony ulicy). Chata z kazda chwila plonela mocniej i mocniej, ludzie z okolicznych ulic przybiegli ogladac przedstawienie, byli jak w transie. Krasnolud bedac za chata, poszedl wzdluz sciany, pod nastepna chate i wzdluz tej nastepnej. Gdy dotarl na koniec ulicy, wedrujac pomiedzy opuszczonymi chatami dostrzegl wlaz. Podszedl do niego, otworzyl, wszedl do srodka i zasunal wieko.

//To jest jedyna dywersja jakiej nauczyl mnie zef.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #59 dnia: 22 Kwiecień 2015, 23:24:07 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18