Tereny Valfden > Dział Wypraw
Przymierze (Test współpracy)
Silion aep Mor:
- Co grasz? Znasz moze utwór "złoty sekstans jest wspaniałym narzędziem"? - zapytal krasnolud ponownie maskujac zdanie wypowiedziane przez trablina. Mam nadzieje ze ten knypek nie powiedzial mi tego zeby mi utrudnic!
Aiden:
- Już myślałem, że nikt się tu nie pojawi. Musimy stąd wyjść... znasz jakieś dobre miejsce do rozmowy?
Silion aep Mor:
- A wiec to ty jestes moim kontaktem. A bo ja wiem gdzie, mozemy na podgrodzie sie udac jesli ci to nie przeszkadza. Dogadamy sie na zewnatrz, chodz! - powiedział. - Karczmarzu! Porywam na chwile twojego lutniste, musimy nowe struny kupić! - krasnolud z towarzyszem wybiegl z karczmy.
Aiden:
- Zwalniam się! Zapłaty nie trzeba. - Powiedział do Karczmarza zabierając lutnię ze sobą.
Karczmarz rozżalony usiadł na taborecie i z opuszczoną głową dalej polerował szklanice.
Udaliście się do Podgrodzia....
- Więc gdzie tutaj jest takie ustronne miejsce, gdzie można spokojnie porozmawiać nie martwiąc się podsłuchiwania i lewych oczu? - zapytał pokazując ci okna każdego z kolejnych domów, gdzie podczas pojawienia się kogokolwiek już pojawiali się ciekawscy i chytrzy, chcący wygrać, okraść, zdobyć wszystko co wartościowe, a w końcu jedną z najcenniejszych rzeczy jest informacja. Towarzyszyło wam parę osób w oknach doglądających ulicę i na niej ruch, w tym i was.
Silion aep Mor:
- Chodz za mna tu nie daleko jest opuszczona chata ktorej nikt nie odwiedza! - szlismy z 5 minut az dotarlismy do chaty. - Właź! - gdy mezczyzna wszedl, krasnolud tez to uczynil po czym zatkal drzwi deska. Chata byla kompletna rudera. - Tak wiec o co chodzi?
//Nie miałem innego pomyslu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej