Tereny Valfden > Dział Wypraw

Związany paktem #2

<< < (12/12)

Hope:

Po zakończeniu wstępnej fazy rytuału witalita zwrócił się do Rodreda.
- Mogę dać Ci drugą szansę. Ta ręka - wskazał. - Sprawie, że tkanka się zregeneruje. Wezwę potężną magię i odzyskasz dłoń. Ale potrzebuje od Ciebie ofiary, której energia wzmocni moje zaklęcie. Zabij to dziecko a odzyskasz kończynę, dostaniesz drugą szansę na dokończenie wędrówki do wieży.

Rodred:
Drugą szansę? O czym on mówi?  Podszedłem do ołtarza i popatrzyłem na niemowlę.  Nie będzie to chwalebne zabójstwo, ale konieczne. To tylko środek.  Uniosłem topór. - Zaczynajmy.   Spuściłem ostrze na głowę dziecka zabijając je na miejscu.

Hope:
Witalita za sprawą starożytnej magii przelał energie magiczną z ofiary używając jej do zregenerowania Twej obciętej kończyny. Kości, ścięgna, nerwy i mięśnie wprawione w ruch za sprawą magii utworzyły rękę.

- Jak się czujesz?

Rodred:
Przyglądnąłem się magowi rozpoznając w nim pewnego nieproszonego gościa... - To ty.. I co zadowolony z moich prób rozwiązania twojej zagadki?  Pałam niechęcią to tego człowieka.

Charon:
- Chodź ze mną.
Mężczyzna wziął Cię pod ramię i zaczął prowadzić w stronę wierzy. Z każdym krokiem Twoje powieki stawały się cięższe, nim doszedłeś do progu chramu zasnąłeś. Obudziłeś się przed mityczną bramą. Miałeś dwie kończyny. Z tym, że obie były ludzkie.

- Nazywam się Charon, ukończyłeś inicjację mrocznego paktu. Zasługujesz na rozpoczęcie szkolenia u mistrzów.

Wyprawa zakończona
Kontynuujesz wątek w tym temacie.

Rodred
Aktywność: 1 brązowy talent
Opisy: brak
Walka: brak

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej