Tereny Valfden > Dział Wypraw

Próba siły #5 - Lililia i Zark

(1/3) > >>

Lililia:
Nazwa wyprawy: Próba siły #5 - Lililia i Zark
Prowadzący wyprawę: Lucas Paladin
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: Zgłoszenie się w punkcie rekrutacyjnym Bractwa ÂŚwitu
Uczestnicy wyprawy: Lililia, Zark

Lililia skinęła głową i spojrzała na brata z radością. -Pierwsza wspólna wyprawa! - Była naprawdę szczęśliwa. Sprawa w tej chwili wydawała się jej prosta. Od razu ruszyła w kierunku pobliskich wozów lustrując wzrokiem kupców.

-Przepraszam, czy któryś z Panów nie wybiera się czasem do gminy Aqtos? Razem z bratem zmierzamy do miejscowości zwanej Golinogiem.

Zark:
Zark natomiast zatrzymał się w środku jeszcze na chwilę.

-Daleko jest do tego Golinogu? Będziemy potrzebowali zrobić zapasy? Czy możemy wyruszyć od razu? - Zasypał pytaniami członka Bractwa, który wydał im polecenie.

Lucas Paladin:
//Popraw w nazwie wyprawy na LUCAS Paladin :)

Antoine Bennet spojrzał jeszcze na Zarka ze zdziwieniem. Rozumiał, że nowi, ale mapę to chyba mogli kupić? Niemniej jednak grzeczność nakazała mu odpowiedzieć na pytania nowego rekruta:
- Będziecie najpewniej podróżować z kupcami, zatem o zapasy nie musisz się martwić. Około dzień drogi. Idźcie już, mam mnóstwo pracy.
Kupcy byli tak zajęci przygotowywaniem wozów, że kompletnie zignorowali krzyki Lililii. W takim tłumie ciężko było usłyszeć kogoś obok siebie, a co dopiero dziewczynę wołająco spod punktu rekrutacyjnego.

Lililia:
// Przepraszam, literówka mi się wkradła.

Lililia bezradnie popatrzyła się na kupców. Nie miała zbyt mocnego głosiku, a tutaj było naprawdę głośno. Popatrzyła się za siebie sprawdzając gdzie jest jej brat. Krzyknęła na niego, machając ręką na znak aby podszedł.

-Zaaaark!!! Pomóż mi tutaj.

Zark:
Zark podziękował Antoinowi i spojrzał w kierunku Lililii. Akurat machała do niego, aby do niej podszedł. Widocznie już miała z czymś problem. Jej mina mówiła, że chodzi o kupców. Rzeczywiście w takim tłumie ciężko jest zwrócić na siebie uwagę. Zark podszedł do jednego z kupców i dopiero wtedy się do niego odezwał.

-Przepraszam, że przerwę na chwilę Panu pracę, ale razem z siostrą wybieramy się do Golinogu w gminie Aqtos. Nie wie Pan, czy któryś z kupców wybiera się w tamtym kierunku?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej