Tereny Valfden > Dział Wypraw
Próba siły #5 - Lililia i Zark
Lililia:
Nazwa wyprawy: Próba siły #5 - Lililia i Zark
Prowadzący wyprawę: Lucas Paladin
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: Zgłoszenie się w punkcie rekrutacyjnym Bractwa ÂŚwitu
Uczestnicy wyprawy: Lililia, Zark
Lililia skinęła głową i spojrzała na brata z radością. -Pierwsza wspólna wyprawa! - Była naprawdę szczęśliwa. Sprawa w tej chwili wydawała się jej prosta. Od razu ruszyła w kierunku pobliskich wozów lustrując wzrokiem kupców.
-Przepraszam, czy któryś z Panów nie wybiera się czasem do gminy Aqtos? Razem z bratem zmierzamy do miejscowości zwanej Golinogiem.
Zark:
Zark natomiast zatrzymał się w środku jeszcze na chwilę.
-Daleko jest do tego Golinogu? Będziemy potrzebowali zrobić zapasy? Czy możemy wyruszyć od razu? - Zasypał pytaniami członka Bractwa, który wydał im polecenie.
Lucas Paladin:
//Popraw w nazwie wyprawy na LUCAS Paladin :)
Antoine Bennet spojrzał jeszcze na Zarka ze zdziwieniem. Rozumiał, że nowi, ale mapę to chyba mogli kupić? Niemniej jednak grzeczność nakazała mu odpowiedzieć na pytania nowego rekruta:
- Będziecie najpewniej podróżować z kupcami, zatem o zapasy nie musisz się martwić. Około dzień drogi. Idźcie już, mam mnóstwo pracy.
Kupcy byli tak zajęci przygotowywaniem wozów, że kompletnie zignorowali krzyki Lililii. W takim tłumie ciężko było usłyszeć kogoś obok siebie, a co dopiero dziewczynę wołająco spod punktu rekrutacyjnego.
Lililia:
// Przepraszam, literówka mi się wkradła.
Lililia bezradnie popatrzyła się na kupców. Nie miała zbyt mocnego głosiku, a tutaj było naprawdę głośno. Popatrzyła się za siebie sprawdzając gdzie jest jej brat. Krzyknęła na niego, machając ręką na znak aby podszedł.
-Zaaaark!!! Pomóż mi tutaj.
Zark:
Zark podziękował Antoinowi i spojrzał w kierunku Lililii. Akurat machała do niego, aby do niej podszedł. Widocznie już miała z czymś problem. Jej mina mówiła, że chodzi o kupców. Rzeczywiście w takim tłumie ciężko jest zwrócić na siebie uwagę. Zark podszedł do jednego z kupców i dopiero wtedy się do niego odezwał.
-Przepraszam, że przerwę na chwilę Panu pracę, ale razem z siostrą wybieramy się do Golinogu w gminie Aqtos. Nie wie Pan, czy któryś z kupców wybiera się w tamtym kierunku?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej