Tereny Valfden > Dział Wypraw
Trening czyni mistrza
Rodred:
Nazwa wyprawy: Trening czyni mistrza
Prowadzący wyprawę: Dragosani
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: Zezwolenie prowadzącego
Uczestnicy wyprawy: Rodred, Dragosani
Upewniłem się, że pancerz dobrze leży, naostrzyłem topór i wyszedłem przed wieżę czekając na wampira.
Dragosani:
Dragosani wyjechał na koniu, od strony stajni, gdzie członkowie Paktu trzymali swoje wierzchowce. Nie zamierzał iść piechotą. Przy pasie miał szablę i pistolet, w ręce zaś trzymał jakiś notes, węglowy rysik do pisania i rulon, który był chyba mapą. Podjechał do Rodreda i podał mu notes i rysik.
- To będzie twój grimuar, księga wiedzy. Każdy w Pakcie coś takiego posiada. Zapisuj w niej informacje o interesujących cię tematach. Tak, aby mieć je zawsze pod ręką.
// Czyli zrób sobie plik na kompie, gdzie będziesz sobie to trzymał.
Rodred:
Złapałem notes. - Dzięki. Wskazałem w kierunku stajni. - Ja niestety nie potrafię jeździć. Podwieziesz mnie?
Dragosani:
Drago uśmiechnął się wrednie. Nie było tego widać pod maską, ale Rodred mógł dostrzec złośliwy błysk w oku.
- Nie - odparł wampir. - Marsz dobrze ci zrobi. Teraz, jako Bestia, będziesz męczył się znacznie wolniej. Możesz uznać to za część treningu. A ja postaram się nie narzucać zbyt szybkiego tempa. Nie chce też cię zamęczyć. - Wyciągnął mapę i rozłożył ją. Była ona prosta, sporządzona na szybko i bardzo umowna.
- Udamy się do gminy Aqtos. Jakżeby inaczej... U podnóża gór odkryto tam niedawno pewne podziemia. Nie dracońskie, nawet nie wampirze. Podobno wiele lat temu zamieszkiwał je jakiś mag, praktykujący czarną magię. Mag już nie żyje, ale jego... dzieła wciąż mogą się tam kręcić. Akurat na twój trening. Wszystko jasne?
Rodred:
Nie przejąłem się zbytnio koniecznością marszu. Skinąłem tylko głową i ruszyłem za Drago. - Tak przy okazji. Kiedy będę mógł kontynuować mutacje? Chciałem od razu prze mutować obie ręce ale Mistrz nie chciał zwiększać ryzyka śmierci. A jeszcze pytanie czy czary demoniczne na rękę są tym samym co zwykłe czary? Jak tak to jak je robisz z koro jesteś wampirem?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej