Tereny Valfden > Dział Wypraw

Test kruka #21 Silion aep Mor

<< < (8/13) > >>

Anette Du'Monteau:
Złodzieje wciąż byli w tym samym miejscu. Ranny miał teraz zaimprowizowany opatrunek, gdyż jego kolega nie miał za specjalnie pojęcia w dziedzinie medycyny czy pierwszej pomocy.
-Jesteś w końcu! I jak?

Silion aep Mor:
- Wszystko w najlepszym porzadku, poszlo po naszej mysli, mam miksture!
Krasnolud rzucil rannemu miksture po czym dodał:
- Chlopaki, znalazlem jeszcze przepalanke i rum, macie tu butle rumu, napijmy sie, na zdrowie! - powiedzial rzucajac butle z rumem i pociagajac solidny lyk przepalanki.
- A wiec co teraz? Powiedzcie mi jak wam poszla wasza misja abym mogl wykonac moja.

Anette Du'Monteau:
-Zrobiłem raport jak wykonaliśmy co trzeba. - powiedział ten nie ranny. Wyciągnął zza pazuchy zwitek papieru i wręczył ci go. -Przekaż to komu trzeba. Ale zanim pójdzie to potrzeba jeszcze coś. Przydałoby się jakoś sprawdzić teren czy w ogóle możemy bezpiecznie się wymknąć tędy. Jak widzisz on nie jest tak sprawny jak ja i nie możemy użyć typowych sposobów. Bądź więc tak uprzejmy i rozejrzyj się nieco. Powiedz nam którędy będziemy mogli swobodnie uciec.

Silion aep Mor:
- Daj ten papierek, a ja sie zaraz rozejrze, wiem ze w okolicy kreca sie straznicy, przyciagnely ich zniszczone drzwi magazynu - powiedzial do swoich rozmowcow po czym ruszyl w blizej mu nieokreslonym kierunku sprawdzajac czy okolica jest "czysta".

Anette Du'Monteau:
Z otrzymanym raportem ruszyłeś w okolicę. Póki co twoje bystre krasnoludzie oczy nie wypatrzyły niczego na wzór patrolu straży albo inny praworządnych osobników szukających chwały.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej