Tereny Valfden > Dział Wypraw

Test kruka #21 Silion aep Mor

<< < (6/13) > >>

Anette Du'Monteau:
Gdy potrząsałeś  jedną ze skrzyń, co ci brzdęknęło jak flakonik czy inna flaszka. Mogło to być więcej alkoholu albo spodziewana mikstura. Problem polegał na tym że była zamknięta. Krasnoludzkie oko mogło stwierdzić spokojnie, że jest to żelazny zamek.

Silion aep Mor:
Przetrzasajac kolejne skrzynie, krasnoludowi rzucila sie w oczy jedna mala skrzynia, postanowil sprawdzic co jest w srodku, kilka razy potrzasnal nia ostroznie i cos w srodku brzeknelo.
Ciekawe czy to mikstura lecznicza ktora mialem znalezc czy tylko puste butle.
Sil przyjrzał sie skrzynii blizej, spostrzegl ze jest zamknieta na zelazny zamek.
- Cholera, zamknieta! Na otwieraniu zamkow sie nie znam wiec moze by tak rozwalic zamek, sam nie wiem.
- Ja tu bla bla a tam koles sie wykrwawia!
Dlugo nie myslac krasnolud postanowil rozwalic zamek z pomoca topora, a wiec szybko wzial sie do roboty.
- Jestem dzis w nastroju do niszczenia hehe! - mruknal pod nosem.

Anette Du'Monteau:
Po paru ciosach zamek uległ toporowi. W środku znalazłeś butelkę przepalanki i rumu. Znalazła się również mikstura lecznicza.

Silion aep Mor:
Krasnolud ucieszył sie na widok tego co znalazl w skrzyni.
- No to wieczorem popijemy, szkoda zeby alkohol marnowal sie samotnie w skrzyni, ale najpierw zaniose ta miksturke zeby sie biedak nie wykrwawil.
Po czym Sil zabral wszystko co znalazl w kufrze i skierowal sie do wyjscia.

Anette Du'Monteau:
Gdy przechodziłeś przez takie umiejętnie wyrąbane drzwi, to dosłyszałeś znajome głosy. Bynajmniej nie byli to niedoszli rabusie, lecz strażnicy którzy wcześniej cię mijali gawędząc. Problem polegał na tym że uliczka w której był magazyn prowadził tylko w jedną stronę, tę z której przyszedłeś.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej