Autor Wątek: Test kruka #20 Eddar  (Przeczytany 7150 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Eddar aeb Shar

• Obywatel
  • Reputacja: 325
    • Karta postaci

Odp: Test kruka #20 Eddar
« Odpowiedź #60 dnia: 02 Luty 2015, 18:21:25 »
Ubytki mogły służyć miejscowym za uchwyty podczas wspinania się nad murem, średnio jednak mogły pomóc niezbyt zgrabnemu krasnoludowi z kuszą u boku. Eddar odwrócił się w stronę, z której przybiegł, przyklęknął i upewnił się, że kusza jest gotowa do oddania strzału. Wycelował przed siebie. Jeśli ktoś go goni, zaraz wbiegnie prosto przed gotowego do strzału krasnoluda.
Ed zanucił "sprośną krasnoludzką piosnkę". Czekał.

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #61 dnia: 04 Luty 2015, 15:44:31 »
Nagle coś uderzył cię w głowę. Na szczęście nie było to za bardzo ciężkie. Poza chwilowym bólem raczej nie doznałeś żadnej innej krzywdy. Zwróciłeś za to uwagę na zwisająca za tobą linę z niewielkim obciążnikiem na końcu.
-ÂŁap jeśli ci życie miłe. - usłyszałeś zza drugiej strony.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #61 dnia: 04 Luty 2015, 15:44:31 »

Offline Eddar aeb Shar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #62 dnia: 04 Luty 2015, 22:27:55 »
Krasnolud wstał, zrobił głupią minę i przez moment tkwił tak, nie do końca wiedząc co powinien zrobić. Zaraz jednak oprzytomniał i chwycił linę. Zaparł się nogami o ścianę i zaczął się wspinać, owijając sobie linę wokół dłoni.
- Kim jesteś? - wydyszał w stronę płotu.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #63 dnia: 04 Luty 2015, 22:31:13 »
-Na pytania przyjdzie jeszcze pora. Przełaź i zabierajmy się stąd. Lina poszła nieco w górę podciągając cię nieco i pomagając pokonać przeszkodę jaką stanowił mur.

Offline Eddar aeb Shar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #64 dnia: 05 Luty 2015, 20:15:39 »
I krasnolud pokonał ją. Z trudem, ale w końcu wylądował na czworakach po drugiej stronie, dysząc ciężko. Uniósł głowę.
- Co teraz? Spieprzamy stąd, czy może ty też chcesz mnie dopaść?

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #65 dnia: 05 Luty 2015, 20:53:15 »
Nieznajomym okazał się krótko przystrzyżony krasnolud. Nosił dość nietypowy kapelusz, a na jego ramieniu siedział szczur. Zwieszę wydało kilka pisków na twój widok.
-Wiejemy, a co innego chłopcze. Za mną. Krasnal ruszył tylko sobie znanymi ścieżkami i skrótami. Na szczęście tępo dostosował tak, żebyś mógł za nim podążać bez większych trudności.

Offline Eddar aeb Shar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #66 dnia: 06 Luty 2015, 13:48:20 »
- Nie potrzebowałem pomocy - mruknął jeszcze Eddar. Poprawił kuszę u boku i ruszył za nieznajomym.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #67 dnia: 06 Luty 2015, 22:11:34 »
-Ta jasne. Po prostu mi łatwiej jak biegniesz za mną niż tachać zwłoki. Biegliście tak przez pewien czas, aż w końcu dotarliście do jakiegoś zakamarka. Krasnolud zaczął nieco odpoczywać. Szczur na jego ramieniu wydawał się nadzwyczaj zadowolony. Może udzieliła mu się nieco adrenalina.
-No dobra chłopcze, to jak ci poszło?

Offline Eddar aeb Shar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #68 dnia: 06 Luty 2015, 23:12:05 »
- Mam to, po co przyszedłem. Nie musiałem nikogo zabijać, po części dzięki tobie, więc dzięki. Może zdradzisz mi, kim właściwie jesteś?
Krasnolud otarł pot z czoła i splunął. Taki bieg bardzo go zmęczył. Trzeba będzie popracować nad kondycją.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #69 dnia: 06 Luty 2015, 23:15:58 »
-Ragni, syn Blakroga. Byłem w okolicy i uznałem, że sprawdzę jak ci idzie. No i wpadłem akurat w porę. Tym razem. Następnym razem będziesz musiał sobie poradzić pewno samo.

//: Odblokowano postać: Ragni aep Blakrog Oczywiście nie wiesz na razie czym się zajmuje itd. Możesz mieć podejrzenia.

Offline Eddar aeb Shar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #70 dnia: 07 Luty 2015, 23:32:20 »
- I sobie poradzę. Albo zginę, wszystko jedno. W każdym razie dzięki. Jestem Eddar aep Shar, ale pewnie już to wiesz, skoro wiedziałeś o moim zadaniu. Pozwól, że odwdzięczę się innym razem. Mam coś do dostarczenia pewnej młodej damie, którą zapewne także znasz.
Krasnolud rozejrzał się po okolicy, próbując się zorientować, jak najszybciej dość do miejsca, gdzie już dwukrotnie spotkał tajemniczą kobietę.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #71 dnia: 10 Luty 2015, 14:55:32 »
Kobieta stałam tam gdzie poprzednio. Widać czekała tutaj nie tylko na ciebie ale na coś jeszcze.

Offline Eddar aeb Shar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #72 dnia: 10 Luty 2015, 15:21:40 »
Krasnolud poczuł ulgę.
- Masz, to twoje - zawołał, wręczając jej należność. - Polecam się na przyszłość.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #73 dnia: 10 Luty 2015, 15:39:16 »
-Masz tu no trochę za fatygę. - powiedział wręczając grzywny. -Teraz masz wybór. Albo zapominasz co niedawno robiłeś i odchodzisz z tymi grzywnami, ale weźmiesz ode mnie klucz i pójdziesz dalej tą ścieżką. Niektórym wydaje się że jest ona dla każdego, ale życie bywa zaskakujące. Większość przekonuje się dopiero w trakcie. To jak brodaczu, co wybierasz?

Offline Eddar aeb Shar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #74 dnia: 10 Luty 2015, 16:06:39 »
To było dla krasnoluda coś nowego. Ciekawego. Nie zastanawiał się długo.
- Wybieram klucz. Co to za ścieżka? Co mnie czeka na jej końcu?

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #75 dnia: 10 Luty 2015, 16:36:14 »
-Szczęście lub pech, smutek lub radość. Pełno na niej skrajności, ale przede wszystkim ty odpowiadasz za jej tor. Nie powinna ona także obchodzić innych z twojego otoczenia. Droga ta będzie się kładła cieniem na twoje normalne życie i jak cień powinna podążać. Nie opuszczając cię aż do śmierci... - kobieta wręczyła klucz. -Ruszysz prosto przed siebie i przy drugim skrzyżowaniu skręcisz w prawo. Natrafisz na zakratowane wejście do kanałów. Reszta powinna być jasna.

Offline Eddar aeb Shar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #76 dnia: 10 Luty 2015, 17:19:57 »
Krasnolud uśmiechnął się i ruszył za wskazówkami kobiety, podśpiewując swoją piosenkę. "Nie opuszczając cię aż do śmierci...". Mam nadzieję, że ktoś nie próbuje mnie wrobić w ślub.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #77 dnia: 10 Luty 2015, 17:35:43 »
Idąc za wskazówkami znalazłeś wspomniane przez kobietę zejście do kanałów. Faktycznie było zakratowane, lecz ty miałeś ze sobą coś co likwidowało ten problem.

Offline Eddar aeb Shar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #78 dnia: 10 Luty 2015, 17:42:39 »
Eddar rozejrzał się w poszukiwaniu dziurki od klucza. Jeśli ją znalazł, włożył klucz i przekręcił.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #79 dnia: 10 Luty 2015, 17:53:56 »
Chwilę minęło nim ujrzałeś w kanałach oświetlony tunel. Prowadził do jakiegoś pomieszczenia co wydawało się nieco nienaturalne w takim miejscu. Mimo pewnych obaw ruszyłeś dalej. W pewnym momencie pod wpływem światła pochodni zauważyłeś zbliżającą się do ciebie postać. Była dość niskiego wzrostu. Gdy stanął przed tobą, dostrzegłeś iż był to goblin. Miał skórzaną kurtę, dziwną czapkę na głowie, a na ramieniu trzymał młot, który wydawał się nieco za duży jak na rozmiary właściciela.
-Hej, brodaczu? Kopalnia to to nie jest, nie wiem czy potrzebujemy tutaj takich jak ty. - Goblin wydawał się jak najbardziej poważny mówiąc to. Potraktował byś go tak, gdyby nie szaleńczy chichot po chwili. -ÂŻartowałem oczywiście. Zwą mnie Bombowym Rizzikiem. Wiesz, lubię się czasem rozerwać. - zaśmiał się ponownie. -W każdym razie jesteś tu, a więc witam cię w naszych szeregach. Nie mam za wiele czasu, więc jakbyś miał jakieś pytania to wal śmiało.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #79 dnia: 10 Luty 2015, 17:53:56 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18