Tereny Valfden > Dział Wypraw
Zadanie szkoleniowe Stisly
Stisla:
Nazwa wyprawy: zadanie szkoleniowe Stisly
Prowadzący wyprawę: Dragosani
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: 50% znajomości technik walki dowolną bronią
Uczestnicy wyprawy: Stisla
- Mości Rycerzu, jam jest gotów. - stawił się bojowo nastawiony krasnolud. Wygięty niczym struna stał i czekał na dalsze rozkazy.
Dragosani:
// Czemu w miejsce karty postaci masz wklejony link do mojego profilu? <huh>
- Baczność! Witam na podstawowym obywatelskim szkoleniu bojowym. Jestem Respev, ale tutaj mówi się do mnie Panie. Nauczę Cię jak wykorzystać posiadany potencjał bojowy, każdy go ma nawet mrówka. Masz broń? Na razie twoje zdanie polega na dotarciu na obszar tamtej zagrody. Ruszaj!
//Zagroda znajduje się 10 metrów od Ciebie.
//Jest południe, mamy 12:17.
Stisla:
//Poprawiłem, wybacz "czeski" błąd.
Krasnolud Stisla stanął na baczność - Witaj Panie! Nie mam broni - krzyknął doniośle, po czym wedle rozkazu popędził ile sił w nogach w stronę zagrody.
Po krótkiej chwili dotarł do celu. - Zadanie wykonane, Panie - rzekł dwerg, po krótkim wdechu.
Dragosani:
// Dodaj topór do ekwipunku na czas zadania i podlicz udźwig.
Respev spokojnym krokiem poszedł za krasnoludem w stronę zagrody. Pomyślał w duchu. Nie wygląda mi na wojaka, ale powinien sobie poradzić ze zwykłym zwierzakiem. Pgrzebał w jakiejś skrzyni i podał Stisli toporek.
- Czeka Cię walka, brodaczu. Tutaj masz topór treningowy. Do zwrotu po walce. Gotów żeś?
Przekazuję na czas zadania:
Nazwa broni: topór treningowy
Rodzaj: topór
Typ: jednoręczny
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 15
Opis: Wykuty z 0,73kg mosiądzu i wystrugany z 0,2kg drewna o zasięgu 0,7 metra.
Tak opisujemy wydarzenia, narracje.
Tak opisujemy myśli.
--- Kod: ---[b]Tak opisujemy myśli.[/b]
--- Koniec kodu ---
- Tak opisujemy wypowiadane słowa, dialog.
--- Kod: ---[i]- Tak opisujemy wypowiadane słowa, dialog.[/i]
--- Koniec kodu ---
//Tak zwracamy się do MG, żeby dopytać o dane rzeczy w związku z wydarzeniami, jego opisem lub walkę.
--- Kod: ---[b]//Tak zwracamy się do MG, żeby dopytać o dane rzeczy w związku z wydarzeniami, jego opisem lub walkę.[/b]
--- Koniec kodu ---
Stisla:
-Dziękuję Panie - krasnolud chwycił toporek przyglądając mu się uważnie. - Tym to mogę co najwyżej gałązki porąbać - odpowiedział wesoło - Do zwrotu, do zwrotu, a po kiego grzyba mi taka siekiereczka... - puścił do rycerza oko, po czym dodał - ...nom, gotów odkąd tu żem się zjawił. Wpuszczaj panusie mi tu jakiego potworusa ino raz-dwa-trzy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej