Tereny Valfden > Dział Wypraw

Próba siły #4 - Arterius

(1/6) > >>

Arterius:
Nazwa wyprawy: Próba siły #4 - Arterius
Prowadzący wyprawę: Lucas Paladin
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: Zgłoszenie się w punkcie rekrutacyjnym Bractwa ÂŚwitu
Uczestnicy wyprawy: Arterius
- Oczywiście! - odparł na pytanie mężczyzny. - Cóż jest mą misją?

Funeris Venatio:
- Ktoś mi rano doniósł, że na miejskim cmentarzu widziano ludzi powstałych z grobów. Jeszcze nie zdążyłem nikogo tam posłać, może ty się tym zajmiesz?

//Jest godzina 10.30.

Arterius:
- Nieumarli? Ciekawe, ciekawe... - mruknął. - Oczywiście, mogę się tego podjąć. Z tego co udało mi się przyswoić, są wrażliwi na oznaki kultu Bożego. Modlitwa do Zartara może pomoże? - zamruczał dość cicho pod nosem. - Uśmiercenie jest możliwe jedynie poprzez przebicie mózgu, organu życia... - głowił się.
- Którędy dojdę do tego cmentarza?

Funeris Venatio:
- Chodzi o ten na południu, za murem miejskim.

Arterius:
- Rozumiem - skinął głową na znak zrozumienia. - A więc, ja się będę wybierał, sir... - ukłonił się, po czym grzecznie poprawił koszulę, potem pochwę na plecach i wyszedł z punktu. Był podekscytowany. To miało być jego pierwsze spotkanie z nieumarłymi! Czyż to nie wspaniałe?! Oczywiście, że tak. Chociaż... Mimo tego, iż cieszył się z "spotkania" z żywymi trupami, musiał bacznie przemyśleć swe działania. Parę nieostrożnych decyzji, zły ruch, a zębiska zombie wbiją się w jego ciało i zarażą go.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej