Tereny Valfden > Zakończone wyprawy

Bramy wiedzy

<< < (16/34) > >>

Mordrag:
- Największy budynek w wiosce to stołówka. Zakupujemy głównie niezbędne do przeżycia towary, resztę hodujemy sami, tyle na ile pozwala nam górski klimat.

Rakbar Nasard:
- Udasz się tam ze mną? Chciałbym zadać ci jeszcze kilka pytań... Zastanawiam się, czy jest jeszcze coś, co pominąłem. Byłem w Królewskim Obozie, Bractwie Aprila, przechodziłem również nieopodal chramu, gdzie z pewnością jest teleport z tej doliny. Od ciebie się dowiedziałem, że kontrolowany przez ludzi Gomeza. Czy podróżowaliście gdzieś dalej?
Rakbar ruszył w stronę dużego budynku i kiedy nic nie stanęło mu na drodze, wszedł doń przez główne wejście.

Mordrag:
- Zjem z Tobą. Znamy te tereny sprzed powstania bariery, jednak po zwiększonej aktywności demonów w tej części gór staramy się nie zapuszczać niepotrzebnie na niebezpieczne tereny. Mógłbyś podpytać naszych zwiadowców, na pewno natknęli się na jakieś anomalie.

Rakbar Nasard:
Rakbar odebrał swój posiłek. Wiedział, że tu to tak nie działa, jednak nie chciał być gołosłowny i zostawił mieszek z 20 grzywnami. Usiadł przy stoliku i zaczął jeść. To drugi porządny posiłek jaki przyszło mu zjeść od wejścia przez barierę.
- Rozumiem, że pełnisz ważną role w tym społeczeństwie. Jesteś kimś pokroju zarządcy? Wspominałeś też o zwiadowcach, gdzie ich znajdę?

Mordrag:
- Nie mamy przywódcy, może nie w takim sensie. Mamy liderów społeczności i Saturasa, który zawsze służy nam dobrą radą. Zwiadowcy zapewne są na zwiadzie, pracują na różne zmiany. Najlepiej będzie poczekać na stołówce aż, na któregoś nie natrafisz.
Podano wam jedzenia. Zauważyłeś, że do Twojego talerza przylegała kartka. Tekst zaczynał się od słów
Przyprowadzili do mnie to zwierzę...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej