Tereny Valfden > Dział Wypraw

Na drodze ku zrozumieniu - Radowit

<< < (7/11) > >>

Progan:
Mężczyzna o niskim, męskim głosie powiedział
- Ta pora nie sprzyja nawiązywaniu znajomości... To niebezpieczne lasy po zmroku.

Radowit:
- To ty jesteś tym niebezpieczeństwem? - zapytał nieco podejrzeliwie Radowit. Elf stanął pewniej na nogach jakby musiał uciekać.

Progan:
- Ja jestem obroną przed niebezpieczeństwem - powiedział i wtedy kilkanaście metrów dalej coś zaryczało
- Zabieraj się stąd - powiedział półnagi mężczyzna kierując się w miejsce skąd dochodził dźwięk. Po chwili zaczął biec i zniknął Ci z oczu.

//:Co robisz?

Radowit:
Miałem odnaleźć się w lesie. Ale raczej nie uciec z niego, gdy coś się zacznie dziać. Ruszył więc w stronę skąd dochodził dźwięk i uciekł mężczyzna. Nie biegł jednak jak człowiek, tylko poruszał się wolniej, staranniej. Nie chciał natrafić na nic niedobrego.

Progan:
Zbliżałeś się, nie wiedziałeś kiedy natknąłeś się na stojące 10 metrów dalej monstrum

Stwór spojrzał na Ciebie, sapnął, ryknął, zawył i rzucił się prosto w stronę dalszych drzew. Był szybki, umknął między drzewa nim zdążyłeś zareagować. Po kilku sekundach usłyszałeś kwiki i piski z okolicy tamtych drzewa. Podobne były do odgłosów bojowych kretoszczurów.
Była noc. Wiosna. Liście drzew utrudniały księżycowemu światłu przebicie się i rozświetlenie okolicy. Widziałeś szamotaninę, piski i wrzaski, ryk i warczenie. Dookoła leciała w powietrze darta trawa, mech i ziemia. Na ostatnią lała się krew. Potwór atakował, gryzł i szarpał. Po drugiej stronie tego pojedynku stały istoty, które w tym świetle mogły być tylko kretoszczurami, w liczbie 4. Były upasione, duże. Kiedy pierwszy z nich padł pod atakiem spotkanego wcześniej futrzaka, pozostałe złapały napastnika i silnymi szarpnięciami pysków i łapek zawlekły go w krzaki gdzie zaczęła się dalsza bitwa.

//:Martwe ciało leży 15 metrów przed Tobą.
//:Walka toczy się 30 metrów przed Tobą, 15 metrów za martwym ciałem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej