Autor Wątek: Wyzwolenie Zuesh  (Przeczytany 59754 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Shandris

• Konkordat puszczy i kniei
  • Reputacja: 281
    • Karta postaci

Odp: Wyzwolenie Zuesh
« Odpowiedź #400 dnia: 05 Styczeń 2015, 14:47:17 »
Wyjrzałam w kierunku mojego pierwszego celu. Demon był spory i paskudny, jak większość jego współbraci. Nałożyłam pierwszą strzałę na cięciwę łuku. Przymrużyłam nieco oko próbując wycelować w konkretny punkt. Za swój cel obrałam klatkę piersiową. Bogini, prowadź mą strzałę... Wypuszczona strzała pomknęła prosto w wybranym kierunku. Widziałem jak utknęła w piersi demona i zatrzepotała przy tym lotkami.

28 żelaznych strzał

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
  • Reputacja: 3650
  • Bóg napisał tak wstęp, szanuj ludzi, kurwy tęp.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #401 dnia: 05 Styczeń 2015, 14:47:43 »
Kruk schylił się, by wyciągnąć z kołczana bełt. Szybko nałożył go na cięciwę i naciągnął, by chwilę potem znów się wychylić i wymierzyć. Wszędzie walały się trupy, demony walczyły z Kunanami, a oddział ostrzeliwał tych pierwszych. Musiał uważać, bo jeszcze trafi sprzymierzeńca...
Skupił się najmocniej jak potrafił, potem uwzględnił odległość, oraz wiatr, wypuszczając kolejny pocisk. Ten chwilę mknął bez oporu, potem zboczył lekko na bok i spadł w dół, trafiając w demona, którego raz już postrzelił. Zmarło mu się dość szybko, bełt ponów trafił w bok, zaraz koło poprzedniego.
Martwe cielsko spadło na ziemie, a Mohamed schował się i począł ładować kolejny bełt...

43x Ogrzy Demon

23 bełty zostało

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #401 dnia: 05 Styczeń 2015, 14:47:43 »

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #402 dnia: 05 Styczeń 2015, 14:55:57 »
Dhampir spojrzał na paskudy, ale takich paskud z otchłani jeszcze nie widział. Brzydal zombi już byłby ładniejszy taki bardziej ludzki był.
- Brzydale.
Powiedział, kiedy spojrzał na maszerujące potwory wtedy też wziął głęboki oddech i zaraz wypuścił powietrze. Uspokój się i zacznij działać. Pomyślał wziął jeszcze jeden głęboki oddech i wypuszczając powietrze, wypuścił również emocje, które gdzieś tam zaczęły się pojawiać. Teraz spokojny i wyluzowany wybrał sobie cel, którym był ogrzy demon. Ta kupa mięśni właśnie się przemieszczała, co przy celowaniu Silvaster musiał na bieżąco korygować pozycję oddania strzału, ale bujając się w rytm jego chodu i przemieszczania się głowy dobrał odpowiedni moment i gdy stwór miał zamiar postawić swoją prawą nogę dhampir rzekł.
- Teraz.
I zwolnił mechanizm trzymający srebrny bełt. Pocisk poleciał w tym właśnie czasie, kiedy demon już postawił nogę i przekręcił łeb. Srebrny bełt idealnie wbił się pod róg bestii trafiając bezpośrednio w głowę. Wielgachna kupa mięcha wyłożyła się do tyłu, po otrzymaniu prezentu. To go mogło zabić, ale czy na pewno o tym przekona się za chwilę gdy potwór ewentualnie by stanął na równie nogi.
Silvaster teraz znów dobył bełta i zaczął ładować kuszę.

28 bełtów zostaje.

42x Ogrzy demon

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
  • Reputacja: 2469
    • Karta postaci

« Odpowiedź #403 dnia: 05 Styczeń 2015, 14:56:58 »
Cały oddział strzelców razem z Xvierem na tyłach dotarł na pozycje. Wszyscy chwycili na swoje bronie, a na rozkaz Melkiora zaczęli strzelać. Generalnie ciekawy widok, ale ile można tak się przyglądać. Oni strzelajo, a ja co? Krasnoluda zaczynało to irytować, ale jeszcze narazie nie pchał sie do przodu narazie tu był bezpieczny. Jeszcze przyjdzie jego czas.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #404 dnia: 05 Styczeń 2015, 14:58:09 »
Dostrzegłam atakujące kunan ogrze demony i wzniosłam się w powietrze, mocno bijąc skrzydłami. Zacisnęłam mocniej dłoń na trzonku kiścienia i zaczęłam przelewać łaskę Zartata do broni, nasycając ją mistyczną mocą. Po chwili srebrna, kolczasta kula zaczęła się jarzyć delikatnym światłem, znak, że była gotowa do rzutu, ustawiłam się lepiej w powietrzu i cisnęłam potężnie kiścieniem, prosto w jednego z ogrzych demonów. Ta broń średnio nadawała się do rzutu, jednak łaska Zartata nadawała jej niezbędnych do lotu cech, wkrótce kula wyrżnęła w demona, przesycona energią roztrzaskała przeciwnika jak dojrzały arbuz, odłamki kości i ciała posiało po okolicy, kiścień wrócił do mnie, a ja nie traciłam czasu. Poleciałam do przodu, ponownie nasycając broń cząstką dostępnej mi boskiej mocy, kiścień ponownie zajarzył się światłem i wtedy jeszcze raz nim cisnęłam, mierząc w kolejnego demona. Oręż zawył w powietrzu, a ja dobyłam załadowanych żelazem pistoletów i odciągnęłam kurki, przelatując nad dwoma demonami wypaliłam prosto w ich łby, trafiając mniej więcej w szczyt ich czaszek i zabijając wrogów na miejscu, bezwładne ciała zwaliły się na ziemię, uwalniając kunańskich wojowników z opresji. Kiścień wrócił do mnie, na krótką chwilę wylądowałam, znów pobierając moc pochodzącą od mego boga, tym razem przelewając ją do nóg. Gdy tylko mięśnie pomieściły potrzebną mi do skoku energię wybiłam się w powietrze, jednocześnie wznosząc kiścień do uderzenia. Wybiłam się na imponujące trzy metry i spadłam niczym walkiria na jednego z ogrzych demonów, specjalnie wybierając akurat nacierającą, osamotnioną dwójkę, nie chciałam zranić kunan. Dzięki boskiej mocy kiścień dosłownie zmiażdżył przeciwnika, przechodząca jak przez masło kula zatrzymała się dopiero na ziemi, wzbudzając falę uderzeniową, która powaliła jego towarzysza.
Ponownie wybiłam się w powietrze, unikając atakującego mnie wroga i przesłałam zwyczajną już energię magiczną do dłoni.
- Izeshar upishosh! - wymówiłam inkantację i uwolniłam energię, posyłając na atakującego wściekle demona słup mocy, który spopielił ciało demona i jednocześnie uchronił jednego z kunan - Izeshar upishosh! - wypowiedziałam kolejną inkantację i kolejny demon spłonął, dostając się w obręb zaklęcia. Po chwili wracałam już w stronę twierdzy, zabite demony pomogły powrócić kunanom do swojej bazy.

//ÂŁaski bojowe: święty rzut, pokuta z niebios, zaklęcie to błysk z niebios.

42 - 2 = 40
« Ostatnia zmiana: 05 Styczeń 2015, 15:01:33 wysłana przez Patricia de Drake »

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #405 dnia: 05 Styczeń 2015, 15:03:49 »
//Po przelocie Patty: 37x Ogrzy demon. Ogry atakują front.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #406 dnia: 05 Styczeń 2015, 15:05:08 »
Z naładowanym bełtem, znów się wychylił, tym razem jednakże dłużej się rozglądając. Kunan zasłonił mu jedną z bestii, utrudniając celowanie.
- Teraz... - mruknął, gdy Kunan uskoczył przed ciosem demona. Bełt z zabójczą prędkością pomknął ku bestii, uderzając prost w klatkę. Bestia zaczęła krwawić, ale widać, nic nie zrobiła sobie z bólu, który mógł jej doskwierać, walczył dalej. - Uparte to, to...

22 bełty zostały

37x Ogrzy Demon

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #407 dnia: 05 Styczeń 2015, 15:08:32 »
- Celuj w głowe maurenie! - powiedział samemu naciskając spust "Matyldy" po uprzednim wycelowaniu w łeb demona do któego strzelał mauren. Srebrny pocisk trafił idealnie w łeb powalając bestie.

28x bełt

36x ogrzy demon.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #408 dnia: 05 Styczeń 2015, 15:13:15 »
- Tak jest... - mruknął w odpowiedzi na tyle głośno, by go słyszano. Nałożył czym prędzej delikatnie na rowek bełt, potem naciągnął go wraz z linką, szybko się wychylając zza zasłony.
Położył spokojnie kusze na ramieniu, mierząc spokojnie w najbliższą bestię. Wziął głęboki oddech, potem wypuścił powietrze i jeszcze raz wziął, tym razem wstrzymując. Przymrużył lewe oko, prawe podsunął pod "x" na kuszy i... puf! ÂŻelazny pocisk poleciał w bestię, trafiając w głowę. Ogrzy demon rozejrzał się jakby zaskoczony, nadal jednak walczył.

21 pocisków

36x Ogrzy Demon
« Ostatnia zmiana: 05 Styczeń 2015, 15:17:26 wysłana przez Mohamed »

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #409 dnia: 05 Styczeń 2015, 15:16:10 »
Dhampir miał ponownie naładowaną broń i zaczął ponownie obserwować i właśnie w tym czasie Patty zrobiła namieszania wśród przeciwników wybiła kilka celów. To było piękne, kiedy tak kobieta ze skrzydłami walczyła. Teraz znów przyszła kolej na Silvastera, który zauważył że demony zaczynały się chronić swoimi puklerzami, co utrudniało mu oddanie strzału. Bękart znów wyczekiwał dobrego momentu w między czasie Melkior wydał polecenie czarnuchowi, żeby celował w łeb. Tak również zrobił Silva, kiedy to wziąwszy głęboki oddech wymierzył w pomiot otchłani, który to właśnie na chwilę opuścił puklerz i oddał strzał wypuszczając powietrze. Bełt poleciał z piękną dokładnością trafiając bestie w między oczy. Krew zaczęła ściekać demonowi po oczach. Potwór zatoczył się trochę i poleciał prosto na pysk. Wtedy ostrze bełta wbiło się jeszcze głębiej dochodząc do mózgu. W ten sposób pozbył się kolejnego i ponownie zaczął ładować kuszę.

Pozostaje 27 bełtów.

35x ogrzy demon.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #410 dnia: 05 Styczeń 2015, 15:22:25 »
Z naładowaną kuszą, odskoczył teraz ze swojej pozycji, przeskakując na lepszą i wygodniejszą. Wymierzył w pierwszego lepszego demona, który niczego się nie spodziewając, naszedł na celownik.
Nacisnął delikatne spust, potem poczuł jak linka się zwalnia, a śmiercionośny pocisk poleciał na głowę demona, wbijając się w nią. Eh.. Znów nie starczyło, by go unicestwić..
Po udanym strzale, schylił się, znów ładując kuszę.

20 pocisków

35x Ogrzy demon (jeden ranny w głowe)

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #411 dnia: 05 Styczeń 2015, 15:24:55 »
Funeris doleciał do statku. Wytłumaczył dokładnie plan, wskazał miejsce i gdy wszystko było jasne, wrócił do swoich żołnierzy.

Offline Melkior Tacticus

• Król
  • Reputacja: -3620
    • Karta postaci

« Odpowiedź #412 dnia: 05 Styczeń 2015, 15:25:39 »
Melkior zaczął nucić sobie po cichu jakąś krasnoludzką pieśń bojową, wierna kusza naładowana kolejnym srebrnym kawałkiem demokracji bełtem była gotowa do oddania kolejnego śmiertelnego strzału. ÂŚwisło gdy elf nacisnął spust a pocisk trafił w łeb kolejnej bestii która padła z paskudnym wyrazem pyska.

27x bełt

34x ogrzy demon (w tym jeden rannny w głowe)

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #413 dnia: 05 Styczeń 2015, 15:29:04 »
- Oho, są nasi pierzaści przyjaciele. - stwierdził fakt - Funerisie, Patricio. Gotowi pokazać demonom co znaczy wojna?

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #414 dnia: 05 Styczeń 2015, 15:31:11 »
Dhampir miał już gotową swoją kuszę do oddania strzału za cel wybrał sobie bestię, która została ranna w łeb. Tego jeszcze brakowało, żeby stwór ruszał się po otrzymaniu bełta na to dhampir nie mógł sobie pozwolić i usadawiając się gdzie indziej zaczął celować. Nie zajęło mu to długo czasu, by po sekundach wystrzelić. Bełt świsnął z kuszy i pomknął ku swojemu przeznaczeniu a był nim ranny ogrzy demon. Silvaster dobór chwili wystrzału miał dobry, więc pocisk trafił potwora prosto w czoło. Srebrny bełt wypalił powłokę skóry, by potem przebić się przez czaszkę i dojść do mózgu. Bestia podwójnie już ranna padła od razu na ziemię. Bękarta nie miał teraz nic innego do roboty jak zacząć ponownie ładować kuszę.

26x bełtów pozostaje

33x ogrzy demon
« Ostatnia zmiana: 05 Styczeń 2015, 15:47:41 wysłana przez Silvaster »

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #415 dnia: 05 Styczeń 2015, 15:38:12 »
Wymierzył kolejny raz, tym razem biorąc na cel demona, który dobić miał Kunana, rannego bodajże w nogę. Wstrzymał oddech, zamknął oczy, uspokoił ducha i... puf! Bełt poleciał na ślepego, trafiając w ucho demona, na co ten ryknął przeraźliwie. Kruk wybuchł śmiechem.

19 pocisków

33x Ogrzy Demon (z tego jeden ranny w ucho xD)

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

« Odpowiedź #416 dnia: 05 Styczeń 2015, 15:40:00 »
Themo szybko biegł za towarzyszami po drodze ładując kuszę srebrnym bełtem. Gdy już dotarli na miejsce pocisk czekał na wystrzelenie. Bekart położył się za workami z piaskiem. Wychylił się trochę i oparł broń na worku. Obrał sobie za cel jednego z pomiotów piekielnych. Trzymał go już na muszce. Zaczął cicho śpiewać piosenkę...
-Rosną groby pod Kenin
Gdzie żołnierze nie śpią, a piekło jest sześć stóp pod ziemią
Tam czeka śmierć, nie ma dyskusji
Więc szarżuj i atakuj, gnaj do piekła i nazad!

Bełt poszedł na pohybel demonom, ku wolności Kunanom. Trafił w rannego już, od bełta Kruka demona bez ucha. Bękarci pocisk trafił między łopatki powodując zgon.

29xbełt

32x demon

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #417 dnia: 05 Styczeń 2015, 15:42:50 »
- Jak zwykle i weź tu sobie człowieku radź. Panowie rzucać cumy, dwóch na maszt rozłożyć mi jeden żagiel, kotwice w górę. - instruował marynarzy samemu zajmując miejsce na kasztelu rufowym łapiąc za ster.
Cumy odczepiono dosłownie w pół minuty, trochę dłużej trzeba się było pieprzyć z kotwicami, bo to jednak ciężkie skurwysyństwa były. Nie mniej jednak silne ramiona orczych marynarzy sprawnie zwinęły łańcuchy uwalniająć okręt, który powolutku zaczął dryfować wzdłuż nadbrzeża. Gdy wiatr pochwycił żagle fregata nabrała lekko prędkości, a Gordian zaczął delikatnie skręcać nią w prawo ustawiająć burtę równolegle do brzegu.
- Dobra chłopaki do dział. Jak usłyszycie wystrzał z pistoletów strzelacie i odpinacie działa. Szybko przetaczacie te z drugiej strony i czekacie. Strzelę drugi raz na znak drugiej salwy, migiem. - zawołał w kierunku orków, którzy posłusznie zbiegli na dolne pokłady działowe.
Okręt wlókł się niemiłosiernie, ale o to chodziło. Widział wyraźnie wszystkie demony szturmujące umocnienia, jak również strzelców rażących ich z dystansu, Był w tym momencie doskonale wystawiony na atak. Wszak wiele potworów posiadało skrzydła, a on nie przedstawiał jakiejś wielkiej siły bojowej. Powoli zbliżał się do celu. Minął walczących kunan i zasieki, poczekał jeszcze chwilę i sięgnął po pistolet odwodząc kurek.
- 3
- 2
- 1
- liczył na głos i na 1 nacisnął spust celując w kłębowisko demonicznego ścierwa. Nie łudził się nawet że trafił, nie chodziło o to kompletnie. Zagrzmiały działa wypluwając w kierunku ogrzych demonów prawdziwe morze drobnych metalowych kulek, płytek, gwoździ i innego zabójczego cholerstwa.
- Jeden... - zaczął liczyć nim nawet kwaśny dym zdążył opaść. Liczył kiedy może strzelić drugi raz, a dał tamtym 20 sekund na przeładowanie. Wiedział, że to krótko, ale to byli orkowie. Silne skurwysyny, dla których takie działo to była rurka z prochem. Wystarczyło odpiąć hak, odepchnąć lawetę i przyciągnąć tą drugą. Zdążą...
- Osiemnaście, dziewiętnaście... - wystrzelił z drugiego pistoletu. Działa zawtórowały mu głośnym basem. Druga salwa kolejny raz przeorała pole bitwy.
- Do żagli, pełna moc. Zawracamy! - krzyczał i odbijał w głębię basenu portowego. Teraz musieli spieprzyć...

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #418 dnia: 05 Styczeń 2015, 15:47:13 »
Widząc, że rannego dobił już Themo, szybko wychylił się zza osłony, opierając kuszę na ramieniu i tym razem celując. Wstrzymał powietrze, nacisnął spust i wypuścił życiodajny płyn śmiercionośny pocisk, który z ogromną mocą wbił się w czaskę kolejnego demona. O dziwo, nadal żył..

18 pocisków

32x Ogrzy demon (Jeden ranny)

Offline Shandris

• Konkordat puszczy i kniei
  • Reputacja: 281
    • Karta postaci

« Odpowiedź #419 dnia: 05 Styczeń 2015, 15:54:29 »
Ech to na nic. Pierwsza strzała, która posłałam nawet nie wyrządziła krzywdy demonowi. Te paskudztwa regenerowały się nadzwyczaj szybko. Zauważyłam, że dopiero pociski wykonane z srebra są w stanie cokolwiek im zrobić. Ja jednak takich nie posiadał, więc usiadłam za osłoną i obserwowałam innych.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #419 dnia: 05 Styczeń 2015, 15:54:29 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18