Tereny Valfden > Dział Wypraw

Test kruka #16

<< < (14/26) > >>

Eddar aeb Shar:
- Dobra robota - powiedział cicho krasnolud, odkładając kuszę. Podszedł do ogłuszonego. - Czas, aby poturbowały go szczury. A tym możemy się podzielić, chyba, że właściciel się zgłosi. - Chwycił worek i pozbierał rozsypane monety.

Xvier aep Deler:
Kuźwa udało się! - pomyślał w głębi swej głowy krasnolud. Przykucnął obok oszołomionego mężczyzny i ciężko sapał. Ciśnienie powoli z niego schodziło, a jego kuzyn zajmował się w międzyczasie pieniędzmi, gdy tylko ochłonął ściągnął z ramienia bandyty opaskę, następnie przy użyciu sztyletu rozciął ją wzdłuż na dwa równej grubości paski.
- Trzymaj. - Powiedział do kuzyna wyciągając w jego stronę dłoń z jednym z kawałków. Następnie zawiązał sobie na ramieniu swój fragment fioletowego materiału. Po tej operacji zajął się bandytą, najpierw go rozbroił, przy okazji wziął sobie jeden ze sztyletów bandyty. Następnie rozebrał, związał i zakneblował, przy użyciu zdobytego materiału.
- To co kuzyn, można zaczynać? - wypowiedział z uśmiechem zadowolenia na ustach.

Eddar aeb Shar:
Eddar przytroczył sobie worek ze znalezionymi grzywnami do pasa, podobnie jak drugi sztylet bandyty.
- Złam mu szczękę swoim toporem. I może kilka żeber. A ja go ozdobię.
Wyciągnął świeżo zdobyty sztylet i przystawił go do nagiej klatki piersiowej nieprzytomnego mężczyzny. Nacisnął lekko rozcinając delikatnie skórę. Wziął się do dzieła.
Gdy krasnolud skończył, Jeż miał na klatce piersiowej wyrytą podobiznę szczura.
- Piękne - zawołał wesoło, mimo, iż "rysunek" był dość kanciasty.

Xvier aep Deler:
Młodszy krasnolud w międzyczasie uderzył bandytę tępą strona topora w szczękę. Dało się jedynie słyszeć ciche "CHRUP", a gdy tylko kuzyn skończył rysunek, stanął z impetem na mężczyźnie, łamiąc kilka jego żeber.

Anette Du'Monteau:
//: Mam wrażenie że oglądaliście niedawno Bękarty Wojny :P

W połowie przytomny bandzior tylko jęczał po trosce jaką mu okazali dwaj krasnale. Zabrawszy sztylety i woreczek, w którym w sumie było 20 grzywien, usłyszeliście jakiś ruch w głównej alejce.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej