Tereny Valfden > Dział Wypraw

Próba Cienia: Nastil

<< < (2/14) > >>

Mortis:
//Wystarczyło zapytać - hej, idę na próbę cienia, co powinienem wiedzieć? <facepalm>

- Weź jeszcze ten mieszek z 5kg soli. Z tego co pamiętam nie wytatuowałam Ci znamienia Zewoli. Weź więc ten amulet i pod żadnym pozorem nie ściągaj go.

//Uzupełnij kartę postaci o wręczony ci ekwipunek.

Nastil:
//Zapytałem, co powinien zrobić i w ogóle, to mi powiedziano, że to co w Dekrecie i potem po prostu zgłosić się do Mortis. No to nauczyłem się tego, co w Dekrecie i zgłosiłem się do Mortis. :P

Nastil przyjął woreczek z pięcioma kilogramami soli i przywiesił go sobie do pasa, który poważnie obciążony dwoma mieczami i ową sakwą mocno obniżył swój stan. Amulet zawiesił na szyi i przyjrzał mu się uważnie. Coś ciekawego dostrzegł?
- Wszystko gotowe. Co należy zrobić? Jakie jest moje zadanie?

Mortis:
Mortis wskazała palcem ciemny korytarz.
- Weź pochodnie i ruszaj w drogę.
Tunel wieńczyło kuliste pomieszczenie, było spore, dobrze oświetlone. Znajdowały się w nim drewniane stoły operacyjne, na każdym z nich leżały zwłoki. Jedynie przejście w dalsze rejony podziemi znajdowało się za spróchniałymi drzwiami.

Nastil:
Nastil chwycił kawałek drewna, na którego końcu obwiązana była szmata nasączona łatwopalną substancją. przedmiot skutecznie rozświetlał najbliższą okolicę, pozwalając przeniknąć przez mroki panujące w lochach Paktu. Mauren szedł przed siebie. Wkroczył do kulistego pomieszczenia, które musiało robić za laboratorium jakiegoś szalonego naukowca. Rozejrzał się uważnie po zwłokach i całej okolicy, wyłapując jak najwięcej szczegółów, które mogły mu pozwolić odkryć tajemnicę tego miejsca. Potem ruszył dalej, w stronę spróchniałych drzwi, które pchnął zdecydowanie.

Mortis:
Drzwi tylko nieznośnie zaskrzypiały, hałas zbudził zwłoki leżące na stołach. Z cienia w sali wyłoniły się dwa wrogo nastawione zombie, warczały na Ciebie w przeraźliwym grymasie.

//Jesteś w pomieszczeniu 6x8 metrów. Pierwszy zombie znajduje się w rogu pokoju 3 metry od Ciebie, drugi po przekątnej oddalony jest 2 metry.

Zombie

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej