Tereny Valfden > Dział Wypraw

Wpuszczony w kanał

<< < (27/28) > >>

Lucas Paladin:
- Grzywnami się podzielimy, resztę zabieramy do Bractwa. Trzeba to zbadać, mapka również nam się przyda. - Lucas przyjrzał się również mapie. O dziwo nie było jego nazwiska na podejrzanej liście, za to dotyczyło przybocznego Funerisa. Plany sekty były ciekawe.

Dragosani:
Drago podał mapę Lucasowie. Sam miał na nią chrapkę, ale cóż, Bractwu istotnie może się bardziej przydać. Potem wziął kartkę z nazwiskami i podszedł do Funerisa.
- Nie zdziw się, jak niedługo ktoś będzie próbował zrobić na ciebie zamach - powiedział i pokazał mu listę. - London jakiś czas temu wynajął niejakiego Wasapa na mnie. Zamach się średnio udał, nabili mi tylko guza kamieniem. Hmm... London chyba ma błędne informacje na ten temat. - Zwrócił uwagę na krzyżyk przy własnym nazwisku.

Funeris Venatio:
- Ja pierdolę... Dobra, dzięki. Spróbuję się czegoś dowiedzieć i odezwę się do Ciebie niedługo, Drago. Nie zostawię tak tego...

Dragosani:
Drago uśmiechnął się drapieżnie.
- A myślisz, że dlaczego tutaj jestem? Przeprowadziłem małe śledztwo i trop przywiódł mnie tutaj. Akurat kiedy i was coś tutaj przyciągnęło. Całkiem ciekawy zbieg okoliczności - odpowiedział. - Dobrze byłoby chyba odszukać pozostałych ludzi z listy. Może oni coś wiedzą.

Lucas Paladin:
- Bethrezen to przyboczny Funerisa, także z tym nie będzie problemu. Ci Vuko i Krzysztof. Nie mam pojęcia co to za jedni. Ale spokojnie, odnajdziemy ich. Prędzej czy później. Fun, wracamy do Bractwa? - Lucas zapytał stojącego obok zdegustowanego mściciela.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej