- Czystość, to nie tylko czystość krwi, czystość to też sprawiedliwość, władza, prawo, moralność, dziewictwo. Sądzę, ze to nie musi dotyczyć tylko czystości krwi, ale również prawu naturalnemu, wolności, a nawet anarchii. Państwo, to forma umowy społecznej, może to być coś mającego inny cel. Brud spłynie krwią z kącika naszych ust. kiedy krew płynie kącikiem ust? Wiele osób ranionych w drogi oddechowe i pokarmowe pluje, kaszle i krztusi się krwią, taki umierający człowiek wygląda jakby krew spływała mu kącikami ust. Jeżeli wampir, czystej krwi, pił krew istoty brudnej krwi - nie był by już czysty. Brud spłynie kącikami naszych ust, to może oznaczać czysta, wręcz terrorystyczną działalność zgrupowania. "a wam śmierć przyniesie noc." czyli o tym brodzie nie mówią o przeciwnikach, tylko o sobie, co potwierdza to co mówiłem. Noc, to nie tylko pora dnia, ale zakończenie, koniec dnia, a co jeżeli nie chodzi o dzień, a koniec jakiejś ery, jakiegoś czasu, jakieś apogeum istnienia kogoś, czegoś, bądź stanu rzeczy? "Wy, którzy tędy przechodzicie, sczeźniecie w blasku księżyca, nadszedł dzień oczyszczenia." Czy ktoś wiedział, że będziecie akurat tamtędy przejeżdżać, akurat o tej porze? Szczerze wątpię, więc te słowa nie muszą mieć związku z tym, tu i teraz. Przemyślcie to, nie wiem co zastaliście, nie widziałem scenerii, jak tam było. Niemniej jednak zadanie sobie trudu wyrycia takich słów, w czterech językach na tablicy wykonanej z czystego żelaza, jest czymś, co nie sugeruje tutaj problemu z przeciętnymi, podrzędnymi bandytami, a zorganizowaną, konkretną grupą z aspiracjami do wielkich rzeczy.