Autor Wątek: Pod ostrzałem  (Przeczytany 13935 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DarkModders

• Weteran
  • Reputacja: 5662
    • Karta postaci

Odp: Pod ostrzałem
« Odpowiedź #120 dnia: 21 Marzec 2015, 10:07:19 »
//Ja mam jedną prawą ręke  <facepalm>. Jak mi mógł kurwa zranić ramie którego nie mam  <facepalm>. Weź i ty myśl.

Jaszczur nie czekał, sieknął go toporem w goleń łamiąc go. Bandyta zachwiał sie. W tym momęcie jaszczur zwalił go z siebie na ziemie wstając na równe nogi. Z tyłu był już kolejny bandyta. Szybkim ruchem wymierzył w jego strone cios toporem wytrącając go z sztku. Ciosy były mocniejsze. Wreszcie mocniejszym ruchem wytrącił z ręki bandycie sztylet po czym zatopił swój topór w jego klatce piersiowej by po tym kopnąć go w brzuch by wyciągnąć topór z rany. Po tym podszedł bliżej jednego z drzew by w razie ataku podżegacza szybko zasłonić sie.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #121 dnia: 21 Marzec 2015, 23:38:51 »
//Karta postaci nie daje informacji o tym czy masz rękę czy jej nie masz. Natomiast twój ekwipunek naramienniki i rękawica, mogą określać dla którego ramienia są przystosowane. Lewego naramiennika na prawą stronę nie założysz, tak samo rękawica dla lewej dłoni nie będzie pasowała do prawej. Twój ekwipunek nie mówi do czego pasuje więc nie pasuje do niczego. Więc pomyśl by nie wprowadzać prowadzącego w błąd i poinformować o stanie rzeczy jaki jest z twoją postacią.

W momencie gdy walczyłeś powolnie w sposób utrudniony mając brak jednej dłoni i nie wykorzystując arsenału i potencjału swoich możliwości, bandyta podżegacz wykorzystał moment do oddania strzału i zastrzelenia elfa. Zwolnił uścisk ramienia z fajką puszczając martwe, bezwładne ciało na ziemię. Sam zatoczył się i wbiegł w las znikając ci z pola widzenia. Zauważyłeś nim zniknął w cieniu drzew, że wypadła mu fajka z dłoni.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #121 dnia: 21 Marzec 2015, 23:38:51 »

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #122 dnia: 22 Marzec 2015, 09:49:22 »
//Poprawie to.

Jaszczur dobił ostatniego bandyte leżącego na ziemi z złamanym goleniem. Wtedy rozległ sie huk i bandyta upuścił martwe ciało elfa. Schował topór i podbiegł do elfa by sprawdzić czy jeszcze żyje jednak jego rana i stan na to nie wskazywały. Pokręcił głową z dezaprobatą i ze złości wstał i rzucił na ziemie rękawicą. Jego pochopność to sprawiła więc teraz musi pomścić elfa. Podniósł rękawice z ziemi i wtedy zauważył fajke podżegacza. Podszedł do niej i podniósł ją. Bandyta znikł. Za nim ruszy za nim w pościk podszedł do martelwych ciał by je przeszukać w celu sprawdzenia czy nie mają ważnych informacji.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #123 dnia: 23 Marzec 2015, 15:25:11 »
Przeszukiwanie ciał trochę trwało, ale znalazłeś przy każdym po 5 grzywien. Ciało elfa nie miało kompletnie nic, poza podartymi łachami. Zdobyłeś zatem łącznie 10 grzywien. Fajka podczas upadku uszkodziła się, niszcząc możliwość stosownego wykorzystania jej, nie była w żaden sposób wyróżniająca się, tak sobie, przeciętna, zwykła, bez żadnych inskrypcji ani nic.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #124 dnia: 23 Marzec 2015, 17:00:42 »
- Cholera. I wszystko od nowa szlag jasny wziął. - powiedział rozglądając sie w celu wyszukania czegoś co mogłoby naprowadzić go na trop podżegacza. Nie mogąc nic znaleść ruszył tropem, którym mógł uciec podżegacz. Nie chcąc stracić żadnej chwili czasu pobiegł od miejsca, w którym znalazł fajke omijająć drzewa i zarośla.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #125 dnia: 23 Marzec 2015, 18:26:02 »
I nic, ani śladu.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #126 dnia: 24 Marzec 2015, 16:08:16 »
- Cholera, zapadł się pod ziemie czy co? Musi tu gdzieś być - wymruczał pod nosem przystając na chwile. Chciał rozejrzeć się czy nie wypatrzy czegoś w pobliżu. Las był cichy, gdzie nie gdzie było słychać poćwierkiwanie ptaków. Tej sprawy nie mógł tak zostawić. Przyspieszył kroku zapuszczając się tym w głąb lasu wypatrując przy tym podejrzanych rzeczy i śladów, które mógł zostawić po sobie ów podżegacz.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #127 dnia: 25 Marzec 2015, 00:12:18 »
A nic nie zostawił. Dosłownie zniknął ci z oczu, czemu? widocznie dałeś mu dostatecznie dużo czasu przeszukując ciała zamiast gonić jedynego żywego organizmu, który pozostał poza tobą. Błąd, który będzie ciebie dręczył twe sumienie do końca twych dni. Tak zapewne pomyślałeś.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #128 dnia: 25 Marzec 2015, 16:53:39 »
Zrezygnowany bezskutecznymi poszukiwaniami podjął się powrotu na trakt prowadzący do Atusel. Przez jego głupotę uciekł jedyny żywy bandyta, z którego mógł wyciągnąć wiele ważnych informacji. Teraz już nie mógł czekać. Miał nadzieje że w Atusel znajdzie kogoś kto może wiedzieć gdzie przebywa Traumata i rozbić tą całą szajke. Ze zwieszoną głową powędrował w strone traktu. Chciał jak najszybciej dorwać morderce niczego sobie winnego elfa i sprawce całego tego zamieszania.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #129 dnia: 25 Marzec 2015, 19:36:52 »
Po wielu godzinach żmudnego marszu, odczułeś głód, oj głód towarzyszący każdej osobie po tak długiej podróży. Dotarłeś do Atusel, a chęć wykonania zadania przyćmiewały myśli na temat tego co by tu gdzieś można zjeść.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #130 dnia: 26 Marzec 2015, 07:42:32 »
Droga była długa do Atusel. Będąc już w mieście Szeklanowi porządnie zaburczało w brzuchu. Trzeba coś zjeść. - pomyślał rozglądając sie za jakąkolwiek karczmą gdzie mógłby coś zjeść. Szedł tak przez miasto wpatrując się w ludzi i w budynki wypatrując szypdu i podejrzanych typów.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #131 dnia: 26 Marzec 2015, 14:43:53 »
Przypadkiem chodząc bezładnie, zaszedłeś do gospody u Tomiego w porcie.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #132 dnia: 26 Marzec 2015, 16:37:48 »
Jaszczur stanął koło wielkiego budynku. Spojrzał na niego od niechcenia wbijając swój wzrok w szyld. Tak, była to gospoda u Tomiego. Nareszcie, wreszcie się najem przeszło mu przez myśli by po chwili odetchnąć z ulgą. Wiedział że to najsławniejsza gospoda z hazardem na tym świecie. Wszedł do niej i udał sie prosto do szynkwasu. W gospodzie było tłoczno jak zawsze choć jest tu dopiero pierwszy raz. Oparł sie o szynkwas po czym zawołał na barmana.
- Podaj mi dziczyznem.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #133 dnia: 26 Marzec 2015, 18:30:00 »
- A grzywny gdzie? - zapytał barman.

Czekając i składając zamówienie przypomniałeś sobie, co dał ci Georg Hertling do przeczytania, gdy wysyłał cię na misję. Taką przymusową retrospekcję dostałeś z powodu głodu.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #134 dnia: 26 Marzec 2015, 20:07:16 »
Jaszczura olśniło w sekundzie. Ta knajpa była najlepiej poinformowana w całym królestwie. Wiedział że musi porozmawiać o tym z gospodarzem
- Tu są grzywny - powiedział dając mu mieszek - Jednak prosiłbym ciebie gospodarzu o przejście do ustronnego miejsca gdzie nikt nas nie będzie słyszeć. Mam sprawy wagi państwowej a ta knajpa to największa w królestwie wylęga
rnia informacji.

1398 - 10 = 1388 grzywien

Canis

• Gość
« Odpowiedź #135 dnia: 27 Marzec 2015, 00:44:25 »
- Możesz mówić, tu jest taki hałas że ja ciebie ledwo usłyszę, a co dopiero inni. - Powiedział dając ci pieczeń.

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #136 dnia: 27 Marzec 2015, 15:11:36 »
Jaszczur wziął porządnego kęsa. Połknął i przemówił do karczmarza.
- Zajmuje się sprawą napadu na konwój z kopalni od roku z przerwami. W listach dochodzeniowych figuruje imię niejakiego Erdena z Efehidonu. Wiem że tu przychodzi mnóstwo osób więc może coś o nim słyszałeś bądź go napotkałeś - powiedział po czym wziął kolejnego kęsa dziczyzny. Po tak długiej podróży głodny był dalej jak koń.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #137 dnia: 27 Marzec 2015, 21:54:34 »
- Wiesz, na ogół określane osoby na przykład: Waldek z zaplutej wsi oznacza, że ten Waldek mieszka w Zaplutej wsi. I zapewne najwięcej o Waldku powiedziały by osoby, mieszkańcy Zaplutej wsi. Wiem, ze to trudne, też nie mogłem pojąć za pierwszym razem, ale udało się! - Mówił dumny z siebie chwaląc się swoją wiedzą...

Offline DarkModders

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #138 dnia: 28 Marzec 2015, 09:59:02 »
- Wiesz coś o nim? Nie chce znowu wracać przez cały dzień do Efehidonu. - powiedział zajadając się dziczyzną.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #139 dnia: 28 Marzec 2015, 10:06:38 »
- Nie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #139 dnia: 28 Marzec 2015, 10:06:38 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything