Tereny Valfden > Dział Wypraw
Test kruka #14
Croy:
Croy przez chwilę zastanawiał się czy wejść do środka. Nie miał pojęcia kim był Sekster, ani co w środku na niego czeka. Nacisnął klamkę, delikatnie otworzył drzwi i wszedł do środka, patrząc co znajdzie w środku.
Canis:
Ujrzałeś dwie osoby stojące ze sobą za ontuarem, był to Roland von Lynx i Wundur z Efehidon.
- Ah to ty, masz mją kasę? Pozbyłeś się go? - Zapytał Roland.
Croy:
-Egor wącha kwiatki od spodu -odpowiedział Croy
Wyciągnął z własnej kieszeni 100 grzywien. Może przy najmniej połowa złota mu się zwróci za wykonanie zadania, a ewentualny pracodawca jest warty tych pieniędzy.
-I o to pieniądze -wręczył Rolandowi monety.
251g - 100g =151g
Canis:
- Dobra. Połowa jest dla ciebie. - Powiedział dając ci z tych 100 grzywien dokładnie połowę, czyli 50 grzywien. - Udaj się na stare miasto i znajdź tą dziewkę co cię do mnie przysłała. Powiedz jej, że masz moją zgodę. - I pomachał ręką tobie na pożegnanie.
Croy:
Croy wziął pieniądze od Rolanda. Sprawa załatwiona pomyślał. Wyszedł z zamtuzu, po czym skierował swój krok w stronę starego miasta, rozglądając się uważnie aby czasem nie wpaść na straż, równocześnie szukając wzrokiem jego złotowłosej pracodawczyni. Równocześnie zastanawiał się nad słowami von Luxa. Mam jego pozwolenie? Ciekawe na co? Może to jakaś większa sprawa. Któż to wie? Warto się przekonać.
151g + 50g = 201g
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej