Tereny Valfden > Dział Wypraw

Suchy dok

(1/10) > >>

Aaria Kruczowłosa:
Nazwa wyprawy: Suchy dok
Prowadzący wyprawę: Gordian
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: Kradzież kieszonkowa
Uczestnicy wyprawy: Aaria Kruczowłosa

-W takim razie zamieniam się w słuch.

Gordian Morii:
- Sprawa jest banalna, chociaż niezbyt prosta. Obecnie w suchym doku znajduje się pewien okręt. Galeon o nazwie Gniew Króla Mórz. W ubiegłym miesiącu wpadł na rafy i przedziurawił poszycie, przez co teraz go zszywają i ogólnie łatają. Sęk w tym, że okręt ten przewoził ukryty ładunek, którego adresatem był siedzący tu przed Tobą kapitan. Niestety człowiek, który miał mi to dostarczyć zginął, a cały jego bagaż w tym mój pakunek wrzucono do ładowni, gdzie wszystko miało być podzielone. Między pozostałych przy życiu marynarzach. Pójdziesz do suchego doku. Ukradniesz kapitanowi klucz do ładowni opróżnisz ją tylko z tego mojego ładunku i uwaga, co ważne podrzucisz klucz z powrotem. Nikt ma się o tym nie dowiedzieć.

Aaria Kruczowłosa:
-Rozumiem. Tylko jedno takie pytanie, coby nie było nieporozumień. ÂŁadownia jest na dole statku tak? Przydałyby się też jakieś wskazówki jak rozpoznam tego kapitana. - Podejrzewałam, że zadałam dosyć głupie pytania, ale nie znałam się zbyt na statkach i lepiej było się doinformować.

Gordian Morii:
- Tak, ładownia znajduje się na trzecim pokładzie galeonu. - powiedział Tedd.
- Pierwszy pokład to ten... z którego widać morze. Potem schodzisz schodkami, a pokład działowy a z niego dopiero do ładowni. Tam znajdziesz niewielkie pomieszczenie z solidnymi drzwiami zamykanymi na kłódkę. Po jej otworzeniu.. tylko na bogów nie uszkodź jej.. znajdziesz się wewnątrz. Błękitny pakunek. Tak powinien wyglądać. Mniej więcej 20x15 centymetrów i około pół kilograma wagi.A co do kapitana. Wysoki, z ciemnymi włosami, długą szpakowatą brodą i dość bogatym ubraniem. Poznasz na pewno. Kapitanów poznaje się z daleka.

Aaria Kruczowłosa:
-A tak w ogóle to gdzie ten suchy dok jest?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej