Ankieta

Twoj

Nordmar
132 (29.8%)
Myrtana
163 (36.8%)
Varant
148 (33.4%)

Głosów w sumie: 432

Autor Wątek: Ulubiona prowincja  (Przeczytany 60857 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tidus

• Magnat
  • Reputacja: -2
  • Per Aspera Ad Astra...
Ulubiona prowincja
« Odpowiedź #40 dnia: 01 Wrzesień 2007, 11:16:45 »
Mroźny i niegościnny Nordmar z racji swojego nie powtarzalnego klimaty i faktu, uwielbienia zimy przeze mnie.Poza tym ta muzyka i góralski styl osad... miód
« Ostatnia zmiana: 01 Wrzesień 2007, 11:17:16 wysłana przez Zhai »

Leviatan

• Gość
Ulubiona prowincja
« Odpowiedź #41 dnia: 01 Wrzesień 2007, 12:48:21 »
Mi najbardziej podoba się Nordmar. Piękne ośnieżone góry, wiele dzikich bestii, niebezpieczeństwa czające się za każdym rogiem, skrzypiący śnieg pod butami bezimiennego...Coś wspaniałego, aż mi zimno gdy siedzę przed komputerem (  )...

Do moich ulubionych miast należy Montera, jest to duże miasto z ładnym zamkiem,  (a także najtrudniejsze do oswobodzenia), na drugim miejscu stawiam Faring, mała wioska, a nad nią ogromne zamczysko, w którym rezyduje orkowy przywódca Kan.

Forum Tawerny Gothic

Ulubiona prowincja
« Odpowiedź #41 dnia: 01 Wrzesień 2007, 12:48:21 »

Offline Thorbjørn

• Obywatel
  • Reputacja: 32
    • Karta postaci

Ulubiona prowincja
« Odpowiedź #42 dnia: 01 Wrzesień 2007, 13:06:33 »
Witam . Moją najulubieńszą prowincją jest Nordmar . Są tam piękne krajobrazy , dobre miejsca na łowy i  
 niezwykłe budynki ! W Nordmarze znajduje się Klasztor Magów Ognia , Wielka kopalnia w Klanie Młota . Nie znajdziecie tego w Myrtanie lub w Varrancie .  

Na drugim miejscu postawiłbym  hmmm... Myrtane , poniewuż można się rozerwać na ubijaniu łbów orkom i poznawać tajniki różnych roślin .

Pozostaje Varrant . Są plusy i minusy tejże krainy :
+

Dużo zwierząt i potworów ( przede wszystkim ożywieńców ) i są wykopaliska orków . Wiecie o czym mówię  

-

Mało roślinności , z miasta do miasta długa droga i niezliczone tony piachu.

NORDMAR GÓR¡ !!!!!!!!!!

Mym ulubionym miastem jest Kan Młota , Geldren i Ishtar .

Geldren jest tam spokojnie i miło.

Klan Młota to przytulne i piękne miejsce.

Ishtar piękny pałac Zubena ( teraz mój )        
« Ostatnia zmiana: 01 Wrzesień 2007, 13:11:19 wysłana przez Lord Grom »

Offline diego16

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: 0
Ulubiona prowincja
« Odpowiedź #43 dnia: 16 Wrzesień 2007, 14:07:22 »
Moją ulubioną prowincją jest NORDAMR(tak głosowałem)dlatego że jest tam bardzo niebezpiecznie i nieprzewidywalnie .Można sobie tam nabić niezłego EXPA.Wsam raz dla takiego wojownika jakim ja jestem
w Gothicu.    

Bym zapomniał o przepieknych i zatykających dech w piersiach widokach oraz w dziwny sposób wybudaownch domach gdzie mieszkają najsilniejsi wojowie świata .

Offline Crisis

• Magnat
  • Reputacja: 412
  • What are you waiting for! Get to work!
Ulubiona prowincja
« Odpowiedź #44 dnia: 27 Wrzesień 2007, 08:01:37 »
Mnie najbardziej spodobał się mroźny i groźny Nordmar. Jest to najmniej przyjazny teren, ale za to ma swój klimat, który utwierdza w twierdzeniu, że żeby tam przeżyć trzeba być bardzo uważnym. W Nordmarze jest sporo agresywnych orków, sporo wilków, trolli i innych bestii typu rozpruwacz i tygrys szablozęby. Dlatego właśnie chodząc po tej krainie zdobędzie się naprawdę dużo doświadczenia, więcej niż w Myrthanie czy Varancie. Dodatkowo spotykamy tam sporo ciekawych ludzi Ingvar, Bogir i przywódcy okolicznych klanów oraz wszyscy magowie ognia w klasztorze. No i najważniejsze jak dla mnie, ponieważ w Nordmarze przesiadują trzy moje ulubione postacie z całej Sagi: Lee w Klanie Ognia, Milten w Klasztorze i Xardas w Wieży Xardasa (no, a gdzie ma być? :P). Można także wypełnić parę ciekawych zadań np. Z kopalnią, kamieniami przodków czy próba zostania uczniem Ingvara.
Reasumując moją ulubioną prowincją jest Nordmar, mimo, że pozostałe dwie również są niczego sobie.

Pozdrawiam, Crisis.

Offline Markus

• Kret
  • *
Ulubiona prowincja
« Odpowiedź #45 dnia: 05 Październik 2007, 22:44:45 »
Głosowałem za Myrthaną  a jak od strony Ardei zobaczycie Vengard popołudniu las ma takie charakterystyczne ubarwienie pni to zobaczycie coś ekstra dlatego padł głos na Myrthanę.

Offline laskos

• Kret
  • *
Ulubiona prowincja
« Odpowiedź #46 dnia: 08 Październik 2007, 19:22:54 »
Mnie zauroczył Nordmar. Te jego bezkresy... Zawsze towarzysząca piękna ścieżka dźwiękowa idealnie się komponuje ze środowiskiem tej krainy... A najładniej już jest z muzyką w klanach. Chodzi się po wiosce i zastanawia jak się dostać na wzgórze przywódcy.. A nie to co np. takie Trelis gdzie można obejrzeć mały kasztelik strzeżony przez multum wrogów....

Offline Ankh-Morpork

• Kopacz
  • **
  • Reputacja: -2
Ulubiona prowincja
« Odpowiedź #47 dnia: 09 Październik 2007, 07:24:34 »
Moja ulubiona prowincja jest bez wątpienia Varant. W tej krainie najbardziej mnie zachwyciła wielkość tego terenu(większy niż Myrtana, i oczywiście Nordmar, ale wielkość nie jest aż taka ważna, nie?  ). Uwielbiam ruiny, fascynuje sie takimi widokami, i kiedy widzę te stare ruiny przy wykopaliskach orków, i jeszcze ta muzyka, doskonale dobrana... aż ciarki przechodzą  .
Ale miałem dylemat jeszcze nad Nordmarem, ponieważ tam też lubie przebywać, klimat tez jest spoko, ogółem mi sie podoba Nordmar, ale trzeba mieć faworyta, a jednak moja pasja do ruin wygrała :).
Nie znaczy to, że nie lubię Myrtany, ale jakoś tak jest u mnie na ostatnim miejscu. Nie potrawie wyjaśnić dlaczego, ale wg. mnie ma najmniejszy klimat, a klimat duuużo daje podczas grania.
pzdr.-Ankh-Morpork

Offline Dudu4

• Kret
  • *
Ulubiona prowincja
« Odpowiedź #48 dnia: 09 Październik 2007, 07:47:20 »
Moja ulubiona prowincja to Nodmar. Nigdy nie wiez co jest za nastepnym rogiem a juz napweno nie dojdziesz do jakiegos miejsca linia prosta, a jak dojdziesz to tylko jak jest bardzo mala przepasc :D Lubie go tez dlatego ze jest dobrze zrobiony i  tu nie ma "pokojowo nastawionych orkow" tylko jak spotkarz orka to on odrazu cie atakuje. Dlatego oddalem glos na Nodmar.

Offline Kirgo32

• Myśliwy
  • Reputacja: 3
  • "Nawet piekło ma swoich bohaterów."
Ulubiona prowincja
« Odpowiedź #49 dnia: 10 Październik 2007, 12:35:01 »
Ja najbardziej lubię Myrthane. Uwielbiam piękne widoki, których jest tam naprawdę dużo. Często staje i patrze na krajobraz gry. Pozatym w Myrthanie nie ma aż tak mocnych potworów jak np. w Nordmarze, gdzie na każdym kroku nawet dla badzo doświadczonego bohatera czeka śmierć. Jest tam dużo miast, gdzie można sprzedać to co się ma w plecaku. Dlatego lubię tę prowincję.

Offline OS@M@

• Kret
  • *
Ulubiona prowincja
« Odpowiedź #50 dnia: 11 Październik 2007, 00:02:26 »
Myrtana za muzyke i wspaniałe tereny. Bardzo spodobały mi się lasy, zwierzęta i ciekawi ludzie, których można spotkać w między miastami. Szczególnego klimatu dodają walki z orkami i polowania na zwierzyne.  Nordmar najmniej mi przypadł do gustu ze względu na ilość niebezpiecznych zwierząt i trudność w poruszaniu się. Varant za klimat i mieszkańców tamtejszych terenów.

Dyum

• Gość
Ulubiona prowincja
« Odpowiedź #51 dnia: 30 Październik 2007, 20:40:30 »
Moją ulubioną prowincją jest Myrtana. Jest tam wiele ładnych widoczków, dużo stworów do ubicia, fajne miasta i super klimat. Właściwie była to pierwsza kraina, w której się znaleźliśmy i zdecydowanie to ona jest moją ulubioną prowincją. Nordmar też lubię, bo fajni wojownicy są i fajnie się wędruje przez te wielkie śnieżne zastępy. Na końcu mojej listy znajduje się Varant. Na pustyni jest fajny klimat, ale za mało widoczków i łażenie po piachu nie sprawia za dużej radochy jak stąpanie po śniegu w Nordmarze czy podziwianie widoków w Myrtanie
« Ostatnia zmiana: 30 Październik 2007, 20:41:21 wysłana przez Dyum »

Offline Ingvar114

• Kret
  • *
Ulubiona prowincja
« Odpowiedź #52 dnia: 01 Listopad 2007, 19:32:24 »
Trzeba przyznac, ze wszystkie 3 krainy są przepiękne, ale jeśli już miałbym wybierać to wybrałbym Nordmar, ponieważ jest on niezwykle klimatyczny, jest tam bardzo dużo zwierzyny oraz mnóstwo niespodzianek. Trzeba tez chodzic sciezkami bo inaczej mozna wpasc w tarapaty. Jest to tez bardzo klimatyczne miejsce, i ta szkocka muzyka...

Oczywiście Myrtana tez jest piękna, wraz ze swoimi pięknymi krajobrazami, aż chce się patrzeć.

A co do Varantu, to jest to przyjemne miejsce, bardzo dużo sporych miast i co tu duzo mowic... Ciepłe słońce i gorące tancerki, czyli największe zalety pustyń Varantu!

Offline Nazgul

• Kret
  • *
Ulubiona prowincja
« Odpowiedź #53 dnia: 04 Listopad 2007, 17:34:42 »
To się nazywa temat dla mnie. Ja zagłosowałem jak większość z was na myrtanę. Najbardziej podoba mi się w niej duża ilość krajobrazów, dużo zwierząt normalnych jak w naszym świecie( króliki, węze, żółwie, wilki, bizony). Te elementy krajobrazu powodują że czuje się jak u  nas w polsce w lato. Te wodospady, wzgórza, lasy to jest naprawde super według mnie. Nordmar też lubie ale moim zdaniem jak się biegnie przez te tereny wszytko jest prawie takie same że można na pamięć zapamiętać niektóre miejsca. W varancie znudziły mnie te piaski ciągle widzisz te same rzeczy ruiny,piasek, i jedno miasto na pare ładnych hektarów. Ludzie w myrtanie są normalni w porównaniu do innych mieszkańców krain. Nordmaczycy są nastawieni do walki z orkami a assasyni to łotrzyki i czarnimagowie. W myrtanie widoczny jest podział stanów ( chłopi, rycerze , ważniejsze grube ryby). A najbardziej ze wszystkich miast i mieścin spodobała mi się Montera ponieważ jest dużym miastem i jest w świetnym położeniu nie trzeba daleko latać po myrtanie żeby do niej dojść jak do Geldern. FAring też jest ładną twierdzą z osadą ale zdenerwowało mnie że żeby wejść do samego szefa orków trzeba mieć ogromną ilość reputacji. Pozdro dla fanów gothica 3

Offline Vlades

• Myśliwy
Ulubiona prowincja
« Odpowiedź #54 dnia: 04 Listopad 2007, 17:45:33 »
Moją ulubioną prowincją jest VARANT, super pustynia na której mieszkają moi ulubieńcy - ASSASYNI. Fahne są te skorpiny, a także lwy. Między innymi to są cechy przez które na niego zagłosowałem... Ostatno jdnak zaczął podobać mi się Nordmar, ale nie tak bardzo abym na niego zagłosował.

Offline Patty

• Weteran
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

Ulubiona prowincja
« Odpowiedź #55 dnia: 08 Grudzień 2007, 19:02:23 »
Najfajniejszy jest Varant. Nie musisz ciągle kombinować jak dojść do wybranego miejsca, po prostu idziesz przed siebie. Asasyni mają fajną atmosferę, dużo kupców i wszyscy mają złoto. Nie musisz się martwić, że zje cię włochaty bizon albo troll. Tam są szakale, pustynne pełzacze i od czasu do czasu dla rozrywki zwiedzającego ogr. Varant rządzi. Chociaż nie mam nic przeciwko innym obszarom.
« Ostatnia zmiana: 08 Czerwiec 2008, 21:05:06 wysłana przez Dexter666 »

Offline kubason

• Kopacz
  • **
Ulubiona prowincja
« Odpowiedź #56 dnia: 08 Grudzień 2007, 23:10:36 »
Dla mnie nie ma nic lepszego od powiewu chłodu, widoku zamarzniętych drzew i gór otulonych w białym, chłodnym puchu....to wszystko tworzy piękny widok Nordmaru i to, to jest moja ulubiona lokacja w Gothicu 3. Tam jest naprawdę oddany klimat tej pięknej gry jakim jest Gothic. Cóż mogę dodać jeszcze chyba każdy wie co mam na myśli, jak mówię o śniegu, jakie mamy wtedy uczucia....głównie to święta, ale to nie tylko to, bo kto nie lubi podejść do okna i popatrzeć jak płatki śniegu pokrywają równo tą błękitna kule zwaną ziemią. Co do miasta to nie mam wątpliwości iż jest to Faring, z zwłaszcza tamtejszy zamek górny. To jest najpiękniejszy zamek w grze i pozwala podziwiać najpiękniejsze widoki. A ów że widoki są najlepsze na najwyższej wieży zamku Trelis, lub jak kto woli to można też pójść na wieże koło przejścia do Nordmaru i spojrzeć nocą na rozwidlony zamek w blasku księżyca i jak ten chowa się za wieżami zamku. Tak to moim zdaniem jest naprawdę "to coś" w tej części gry.

Offline Sutir

• Kret
  • *
Ulubiona prowincja
« Odpowiedź #57 dnia: 12 Grudzień 2007, 21:27:02 »
MI najbardziej podoba sie Varant.Mimo ze jest to pustynia jest tam duzo fajnych stworow i assasynow.
Nie zgubisz sie tam , tylko czasami.Tam nie spotkasz za silnych potworow .

Offline Nightmare

• Kret
  • *
Ulubiona prowincja
« Odpowiedź #58 dnia: 23 Grudzień 2007, 13:09:55 »
Zdecydowanie Varant.
To jest to...
Piękna piaszczysta pustynia, oraz cudowne ruiny tworzą niesamowity klimat. Muzyka tylko potęguje moje pozytywne odczucia względem tej krainy.
Wysłannicy Beliara na każdym kroku, a nie tylko 'niech Innos będzie z tobą'.
Aż chce się tam wracać za każdym razem.

Jedyna rzecz, która mnie nurtuje (możecie ją nazwać czepianiem się) jest to, że żyją tam otyli Asasyni. W takim klimacie jest to na pewno niemożliwe. Może jakieś niedopatrzenie twórców?

Pozdrawiam,
Nightmare

Offline Cristal

• Kret
  • *
Ulubiona prowincja
« Odpowiedź #59 dnia: 05 Styczeń 2008, 10:59:49 »
Zastanawiałem się nad wyborem pomiędzy Nordamrem, a Varantem. Ostatecznie jednak, zagłosowałem na Nordmar. Dlaczego? Otóż ta kraina, według Mnie, najlepiej oddaje swój klimat. Tajemniczość i taką niezrozumiałą niepewność, towarzyszącą, przez długi czas przebywania tam. Myrtana też generalnie nie jest krainą, jak by to rzec "nudną", ale zbyt pospolitą. Brakuje Mi tam czegoś. Podobnie jest Varantem, chociaż tutaj jest odrobinę ciekawiej...

Pozdrawiam...

Forum Tawerny Gothic

Ulubiona prowincja
« Odpowiedź #59 dnia: 05 Styczeń 2008, 10:59:49 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything