Autor Wątek: Obić mordy  (Przeczytany 6652 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

Odp: Obić mordy
« Odpowiedź #20 dnia: 21 Lipiec 2014, 00:09:20 »
-A gdzie pan upolował takiego zwierza?
Mówiąc to ciągle oglądał skóry. Sam znał się na skórowaniu więc mógł ocenić jego pracę.
-Czego używasz do polowań?

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #21 dnia: 21 Lipiec 2014, 00:13:12 »
- Kurwa, panie... No chyba logiczne, że nie w mieście. Trzeba ruszyć czasem dupę poza miasto i zapolować. Wilki można spotkać prawie wszędzie, a kreshary czy sambiry bardzo często w pobliskich lasach. A czego używam do polowania to moja sprawa. Nic Ci panie do tego. W sumie to jak nie kupujesz to idź se stąd. - powiedział wbijając sztylet w stół i wstając z krzesła na którym do tej pory siedział przyglądał Ci się groźnie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #21 dnia: 21 Lipiec 2014, 00:13:12 »

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #22 dnia: 21 Lipiec 2014, 00:19:19 »
- Czyli kłusownictwo. Słyszałem, że ostatnio złe rzeczy spotykają przeciwników natury.
Widząc reakcję kupca sam zachowywał spokój. Położył dłonie na biodrach, by w razie jego ataku szybko dobyć sztyletu.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #23 dnia: 21 Lipiec 2014, 01:27:25 »
- Spierdalaj! Jakie kurwa kłusownictwo?! - wybuchnął sprzedawca. - - Poluje i sprzedaje, gówno Cię obchodzi gdzie, jak i na co! Jak Ci się nie podoba to wypieprzaj zanim dostaniesz strzałę w dupę. Won mi stąd! - krzyczał powodując ogólny zgiełk i zamęt. Ludzie oglądali się patrząc w waszą stronę, ktoś szeptał też coś o straży a Gordian oparty o mur obserwował całe zajście.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #24 dnia: 21 Lipiec 2014, 01:32:26 »
Zerknął na Gordiana, czy trzyma straż z daleka. Widocznie będzie to potrzebne. Nie miał ochoty być złapanym i ukaranym.
-Strzałę w dupę? Chętnie zobaczę jak radzisz sobie z łukiem, skoro z ciebie taki myśliwy.
Mimo wszystko nadal zachowywał spokój. Położył dłoń na rękojeści sztyletu i był gotowy by się obronić przed furiatem. Nawet gdyby był mistrzem łuku to i tak zanim go użyje będzie już obezwładniony.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #25 dnia: 21 Lipiec 2014, 01:35:50 »
Gość niezdarnie (ale jednak) przeskoczył nad stołem na którym leżały rozłożone skóry i podbijając do Ciebie z wydętą piersią pchnął Cię z całej siły.
- Powiedziałem coś! Wypieprzaj stąd obesrańcu! - fuknął w Twoją stronę i zamierzał Cię kopnąć w kolano.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #26 dnia: 21 Lipiec 2014, 02:07:54 »
Kolega chciał wykonać dziwny manewr. Odepchnął go, wskutek czego zrobił dwa kroki w tył i uniknął kopnięcia. Themo teraz przypominał sobie bójki w karczmach. Zrobił krok do przodu i odchylił pięść do tyłu. Szybko wyprostował rękę i wzmocnił uderzenie ruchem biodra i przestąpieniem jednej nogi do przodu. Pięść uderzyła prosto w szczękę kupca, który dopiero co odzyskał równowagę po swoim wyskoku. To odrzuciło go to tyłu. Odsłonił tym samym tułów. Themo ugiął jedno kolano a drugą nogą trafił go w brzuch. Tamten złapał się za podbrzusze i coś przeklinał. Kupiec postanowił kontratakować. Themo nie zapomniał o gardzie. Odchylił lewą rękę, gdy jego przeciwnik wyprowadził prawy sierpowy. Oczywiście zablokowany. Karczemny awanturnik zaatakował prawym prostym. Jego przeciwnik poszedł w ślady oponenta i również zastosował gardę zasłaniając całą twarz. Themo lewą ręką wyprowadził cios w brzuch, przez co kupiec musiał zniżyć gardę by zablokować kolejne uderzenie. Odsłonił tym samym swą twarz. Walczący ponowił swój atak tym razem celnie. Prosto w nos. Kupiec zrobił kro w tył. Pod jego nosem pojawiła się krew, która ciekła coraz bardziej. Themo przybliżył się do niego i ugiętym kolanem kopnął go w podbrzusze. Odsunął się nieco i wyprowadził kolejne kopnięcie. Trafił czubkiem buta (szkoda, że nie miał go podkutego stalą) w udo częściowo paraliżując przeciwnika. I znów kopniak. Drugą nogą, po drugiej stronie, tylko nie co wyżej. W żebra. Tyle starczyło, by znacząco osłabić drugiego uczestnika bójki. Rzucił się na niego i całym ciężarem przygniótł do podłoża. Huknęli razem o ziemię. Themo przytrzymywał wierzgającego się by ten pozostał na parterze. Aby go uspokoić uderzył go jeszcze raz pięścią w policzek. Następnie mocno złapał za ramiona, by ten nie mógł mu oddać.
- Widać jaki z ciebie myśliwy.

//Talenty za to będą liczone jak za walkę?

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #27 dnia: 21 Lipiec 2014, 11:36:20 »
- Czego kurwa chcesz? - wrzasnął pobity wypluwając chyba trzy ukruszone zęby.
- Co Cię człowieku napadło? Biednego człowieka atakujesz? Co ja Ci zrobiłem?!
« Ostatnia zmiana: 21 Lipiec 2014, 12:49:04 wysłana przez Gordian Morii »

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #28 dnia: 21 Lipiec 2014, 12:40:04 »
- Chcę wiedzieć skąd naprawdę masz te skóry.
Wrzasnął groźnie cały czas trzymając kupca.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #29 dnia: 21 Lipiec 2014, 12:52:25 »
- Jest takich dwóch... - łkał przy każdym wypowiedzianym słowie - W porcie zbożowym, pomogli mi. Kiedyś byłem popychadłem, a teraz jestem już kupcem. Zostaw mnie i nie bij mnie już. Każdy chce być kimś, a nie całe życie byle jakim chłopcem na posyłki. - mówił oddychając dość szybko.
- Nic więcej nie wiem, puść mnie!

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #30 dnia: 21 Lipiec 2014, 13:25:13 »
- Czy oni nazywają się Slavik i Borys?

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #31 dnia: 21 Lipiec 2014, 13:30:30 »
- Nie wiem, nie przedstawiali mi się. Mówili, że mi pomogą, a ja zostałem kimś. Teraz co mi zostanie? Znów wrócę do portu przenosić skrzynie. To jest niesprawiedliwe. - wyrwał się i kopnął w stół łamiąc jego nogę. A wszystkie skóry upadły błotnistą ulicę.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #32 dnia: 21 Lipiec 2014, 14:50:59 »
-Jeśli chcesz pozostać dalej na tym stoisku to bądź otwarty na najbliższe propozycje i oferty.
Po tych słowach opuścił kupca zostawiając go samego ze swoimi skórami i myślami. Wrócił do Gordiana.
-Ten był bardziej uparty, jak sam widziałeś. Powiedział mi o dwóch kolesiach pracujących w porcie zbożowym. Tylko nie znał ich nazwiska. Dziwni z nich kolesie. Jeden wie tylko jak się nazywają choć na oczy ich nie widział, drugiemu się nie przedstawili. Pachnie mi to czymś grubszym. Ale za to mamy chętnego na skóry i trofea. To gdzie teraz? Do portu czy czekamy na rybnego?

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #33 dnia: 21 Lipiec 2014, 14:59:57 »
- Sam nie wiem, decyduj. Mamy mniej więcej znane miejsce i ludzi, ale widziałeś sam port zbożowy, przecież to jest ogromny obszar. Tam na raz da się przeładować 20 barek, a jeszcze te magazyny. Jak chcesz to możemy ich szukać, a jak nie to możemy iść do rybnego. Chociaż o tej porze już go raczej nie będzie, bo tak jak mówię przychodzi koło 4, 5 nad ranem.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #34 dnia: 21 Lipiec 2014, 15:01:04 »
-Ja bym poczekał na tego kupca od ryb. Może wiedzieć jeszcze coś ciekawego. Więc zanim złożymy wizytę w porcie dowiedzmy się jeszcze czegoś.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #35 dnia: 21 Lipiec 2014, 15:13:44 »
-Chodźmy więc do targu rybnego. Tam znajdziemy naszego misia. - odparł tylko, otulił się płaszczem i ruszył raźnym krokiem w kierunku targu rybnego. Przeskakując między kałużami przedzieraliście się pomiędzy różnymi ludźmi, który mimo później pory wciąż chodzili i przeglądali towary będące oczkiem w głowie sprzedających je kupców.
Po wyjściu za kolejny róg wielkiego bazaru uderzył w was okropny smród. Suszone i "świeże" ryby, małże, skorupiaki i ośmiornice, masa paskudztwa śmierdzęcego tak okropnie, że dla nieprzyzwyczajonego nosa mogłoby być to wręcz zabójcze. Na szczęście Gordian jak i Themo, byli doświadczonymi żeglarzami, którym nie raz i nie dwa przyszło odwiedzić takie miejsca.

-Cuchnie gorzej niż zwykle, nie? - zapytał przeglądając mijane stoiska. Kilka z nich było już pozamykanych, a kupców już dawno nie było, musieli wrócić do domów, albo wyruszyć na morskie połowy.
- To chyba jeden z tych straganów. - wskazał. -Nie pamiętam, który dokładnie, ale na bank to tutaj.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #36 dnia: 21 Lipiec 2014, 15:29:35 »
Themo wkraczając na targ nieco się skrzywił. Owszem, czuł już podobne zapachy ale to nie oznacza, że mu się spodobało.
-Chyba? Mam nadzieję, że pamiętasz wygląd tego kupca. Nie chce mi się szukać w ciemno.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #37 dnia: 21 Lipiec 2014, 18:12:07 »
- Pamiętam, jak wygląda kupiec, ale nie pamiętam przy którym z tych straganów sprzedaje. Pokręć się poszperaj coś. Może coś znajdziesz. - powiedział kręcąc głową z niezadowoleniem.
Stragany przecież były różne, oznaczone, a bardzo często podpisane, lecz chyba nie musiał o tym nikomu przypominać. Wierzył, że nie pracuje z byle kim.

Offline TheMo

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #38 dnia: 22 Lipiec 2014, 00:21:15 »
-Dobra, co wiesz o tym Igivie, prócz jego godzin pracy?
Przypatrywał się stoiskom i górom ryb.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #39 dnia: 22 Lipiec 2014, 00:35:15 »
- Igiv jak każdy handlarz rybami zajmuje się również sprzedażą małży, krewetek, ostryg i innych skorupiaków. - odpowiedział mu Gordian.
- Wiem jednak z pewnych źródeł, że większość poławiaczy handluje również na boku perłami, które czasem można znaleźć w muszlach pewnego gatunku małży. Wiem też jednak, że na stoisku naszego kupca bardzo często pojawiają się oferty sprzedaży znacznie cenniejszych czarnych pereł, które poławiać można tylko i wyłącznie w ciepłych wodach w pobliżu Ishgaru. A nie ma możliwości, żeby nieoclony towar trafił od tak na rozłażący się kram gdzieś w porcie Atusel bez ingerencji osób trzecich. Dlatego Twoje zadanie jest takie, by rozejrzeć się teraz w pobliżu tamtych kramów i zlokalizować ten właściwy. - mówił cały czas szeptem, gdyż o tej porze na tej części targu było bardzo niewiele osób.
- Nie wiem czego masz szukać, nie wiem czy w ogóle tam coś znajdziesz, ale po prostu idź i coś wymyśl, bo nie chce Ci się chyba stać tu do samego rana.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #39 dnia: 22 Lipiec 2014, 00:35:15 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18