Tereny Valfden > Dział Wypraw
W pogoni za szczurem
Aaria Kruczowłosa:
Ja tymczasem wgramoliłam się na wóz i usiadłam obok Anette. Byłam strasznie zadowolona, gdyż nie musiałam siedzieć na końskim grzbiecie. Oczywiście jestem na tyle uparta, że moje postanowienie odnośnie nauki jazdy konno pozostawało aktualne, lecz na razie nie czułam się na siłach, by praktykować tą umiejętność. Szczególnie jako pasażerka.
Anette Du'Monteau:
//: Do siedziby. To chyba wtedy coś jest?
Canis:
//No to obierz kierunek jakim chcesz jechać itd. Ja nie jestem twoim nawigatorem. sam oceń, przez jakie gminy kolejno chcesz jechać a ja ci opiszę to. Z opisu Mirty wiesz mniej więcej gdzie się znajdujesz i możesz wybrać i zrobić sobie drogę jaką chcesz. Musisz mnie tylko poinformować jak chcesz jechać bym opisał drogę...
Anette Du'Monteau:
-Pojedziemy prosto koło Atusel. Trzeba będzie dotrzeć do Afers, a tam weźmiemy prom na drugą stronę. Będąc u swoich można jakoś się tam pozbyć ciał. Od czego w końcu mamy jezioro. Nie ma co się pchać z ciałami w pobliżu stolicy. Po mojej ostatniej wizycie w Atusel wiem, że ci idioci strażnicy nawet nie mają ochoty wyściubiać nosa poza bramy miasta. - powiedziała Anette i ruszyła tą trasą.
Aaria Kruczowłosa:
-Mnie tam wszystko jedno. Jedź jak uważasz. - Odparłam dosyć niepewnie. Tak naprawdę dosyć słabo znałam się na geografii krainy w której żyłam i nie bardzo wiedziałam w jaki sposób najlepiej jest dotrzeć w jakie miejsce. Dlatego zdałam się na wiedzę i intuicję Anette wierząc, że jest to optymalna droga.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej