Autor Wątek: Niechciany gość - w poszukwianiu skarbu  (Przeczytany 4554 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Talia

• Obywatel
  • Reputacja: 721
    • Karta postaci

Odp: Niechciany gość - w poszukwianiu skarbu
« Odpowiedź #40 dnia: 04 Lipiec 2014, 00:24:39 »
Zatkałam sobie nos i zabrałam się za przeszukiwanie pomieszczeń. Myślałam ciągle jak ja zabiorę tą skrzynię, w końcu ciężka, sama jej nie zaciągnę. Szukałam szafek, komód i tym podobnych elementów wystroju pomieszczeń.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 04 Lipiec 2014, 00:31:22 »
Niestety nie byłot akich mebli w pomieszczeniu. Jedynie łóżko i para nieboszczyków na nim.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #41 dnia: 04 Lipiec 2014, 00:31:22 »

Offline Talia

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #42 dnia: 06 Lipiec 2014, 16:09:50 »
Wzruszyłam ramionami i udałam się do drugich drzwi. Kopnięciem je wyważyłam i wtargnęłam do środka trzymając się kurczowo, za noże przypięte do pasa na piersi. Stale gotowa do akcji i ataku.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 06 Lipiec 2014, 16:33:00 »
W tym pomieszczeniu były wszystkie meble ułożone jeden przy drugim z całego domu. swoisty magazyn, składowisko zrobione, aby cały dom przystosować do własnego celu. Na ziemi leżało wiele potłuczonych szklanych rzeczy - najpewniej ozdoby, talerze i tym podobne szpargały.

Offline Talia

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #44 dnia: 11 Lipiec 2014, 22:59:38 »
Spodziewałam się, że skoro przenieśli te meble, to na pewno zabrali wszystko wartościowe. Wyszłam z pokoju i zeszłam na dół, chciałam znaleźć i zejść do piwnicy, skierowałam swe kroki do kuchni by tam poszukać zejścia. Kierowałam się śladami piachu i błota.

//Będę jeszcze miesiąc, na pewno skończymy. Wybacz, że tak długo to idzie, ale miałem mieć urlop, wygnali mnie do Polski, a i tak jeżdżę tam i załatwiam wszystko. Dostałem na następny miesiąc (teraz się zaczyna) urlop i na pewno będę.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #45 dnia: 11 Lipiec 2014, 23:04:38 »
//Musimy ogłosić święto, każdy dzień kiedy jesteś to wielkie wydarzenie. Jak tak dalej masz uczestniczyć w wyprawie to zakończę to, bo bezsensownie blokujesz zadania dla kruków.

Weszłaś do kuchni następnie do piwnicy, zauważyłeś, ze cała posadzka drewniana została rozebrana, a w ziemi jest wykopany dół, wielkość dołu pasowała idealnie do rozmiarów skrzyni, zatem zapewne ona została wykopana spod posadzki.

Offline Talia

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #46 dnia: 13 Lipiec 2014, 23:34:14 »
Wyszłam więc z piwnicy i wróciłam do przedpokoju, gdzie była skrzynia. Przyjrzałam się zamkowi i chciałam zbadać minerał z jakiego jest kłódka. Czy uda się ją zniszczyć, bo ciężar skrzyni uniemożliwiał jej zabranie.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 13 Lipiec 2014, 23:45:44 »
Niestety nie byłaś w stanie zniszczyć, ani otworzyć skrzyni. Po chwili usłyszałaś jak ktoś puka do drzwi. Był to Roland von Lynx. Spojrzał na ciebie z politowaniem.

- Długo mam na ciebie czekać? Co tu się stało.

Offline Talia

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #48 dnia: 14 Lipiec 2014, 00:00:25 »
- Jak mówiłeś, tak udałam się w poszukiwania i zdążyłam, nim wywieźli tą skrzynię. To chyba wszystko co wywozili, byłam w całym domu, przeszukałam wszystko, nie ma już nic wartościowego. Pomógłbyś mi to zataszczyć do siedziby? Do gniazda? - Zapytałam urokliwie i zalotnie trzepocząc rzęsami.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 14 Lipiec 2014, 00:16:12 »
- Tak, pamiętam. Myślałem, że już zaginęłaś. Poco to przenosić, taką skrzynię trzeba otworzyć, poco targać tyle żelastwa. - Powiedział i sięgnął po wytrych. kilkoma ruchami w zamku udało mu się otworzyć kłudkę i otworzyć skrynię. Wewnątrz było 50 grzywien oraz karę ksiąg i listów.

- Weź te grzywny. Dokumenty są moje. A teraz wracamy do gniazda, dość już stresu i czekania na ciebie.

Powiedział i ruszyliście we dwoje do siedziby kruków. gdy dotarliście pożegnaliście się.

Wyprawa zakończona!

Podsumowanie: Gracz podjął się wyprawy, według której miał udać się do Ombros i znaleźć siedzibę Czarnego klifu w tym rejonie. Na szlaku napotkał dwóch wojowników zgromadzenia, z którymi prędko się rozprawił. Dotarł do Ombros, gdzie w karczmie spotkał część bandy z Czarnego klifu. Dzięki udanemu aktorstwu udało mu się ich zmylić i śledzić przeciwników. gdy dotarł do siedziby dokonał napadu zabijając całą bandę z zaskoczenia. Po czym dokonał przeszukania całego kompleksu i mial udać się w podróż powrotną nie mając możliwości zabrania skrzyni. Na pomoc przyszedł zleceniodawca zadania, który otworzył skrzynię. Razem wrócili bezpiecznie do siedziby krwawych kruków.

Nagrody:

Talia:
- 50 grzywien ze skrzyni (za wykonanie zadania)
- 66 grzywien z pokonanych przeciwników

2x
Nazwa broni: Uszkodzony Miecz
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 23
Wytrzymałość: 30
Opis: Wykuty z 1,28kg stali Valfdeńskiej o zasięgu 0,9 metra, uszkodzony.

Talenty:
Talia - Talia Anabeth
Aktywność - BRAK (Tego się nie da opisać aktywnością, tu powinny być ujemne talenty, takiej wyprawy dawno nie miałem.)
Opisy - 1 srebrny talent
Walka - 2 srebrne talenty
Bonus pieniężny - 150 Grzywien

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #49 dnia: 14 Lipiec 2014, 00:16:12 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18