Tereny Valfden > Zakończone wyprawy
Raz kozie mgle: Atusel i morze
Nawaar:
Elf nie mógł wypowiedzieć słowa widząc tak majestatyczne zwierzę. Jednak zebrał się na odwagę. - ÂŻyje!!. Ten smok żyje!!. Trzeba mu pomóc. Powiedział elf.
Elrond Ñoldor:
Elrond był w sumie Witalitą. Potrafił przejmować rany innych. Ale czy potrafiłby przejąć rany smoka? Czekał na odpowiedź na pytanie Salazara.
TheMo:
Po wszystkim usiadł na pokładzie i otarł pot z czoła.
-Teraz to pierdolę, muszę się napić.
Wyjął zza pazuchy resztkę rumu, jaki mu pozostał i opróżnił butelkę jednym pociągnięciem.
Isentor:
- Smok zauważył, że zbliżyliście się do niego na kilka metrów cumując tuż przy wraku.
Zwyciężyliśmy, lecz było to zwycięstwo obarczone bratobójstwem. Wraz ze śmiercią Lewiatana opadła mgła stworzona przez Meaneba. Niektórym z was Isentor opowiadał o klątwach i zaklinaniu przedmiotów. Jak rozwiązać problem nieograniczonego źródła energii magicznej? Użyć smoczej duszy jako katalizatora do klątwy zabójczej mgły. Bez Lewiatana nie ma mgły. Klątwa została przełamana. Aghhrrr...
Ervatel zakasłał krwią.
- Czeka was jeszcze wiele bitew, potrzebujecie mądrości i siły starożytnych. Zbliżcie się do mnie, podzielę się z wami resztkami krwi, które we mnie pozostały. Smocza krew potrzebna jest do stworzenia mikstury przemiany w dracona. Weźcie ile zdołacie.
Smok uniósł prawą łapę nad pokład statku. Jednym ze szponów skaleczył się. Czerwona posoka spływała mu po dłoni na pokład, strumień wyglądał niczym górski strumyk.
//Wyposażeni w puste flakoniki mogą napełnić je krwią czerwonego smoka. Ci wyposażeni w pełnie mogą je opróżnić i uczynić to samo. ÂŻeby nam się wszystko zgadzało napiszcie to też w formie podsumowania.
Patty:
Zbliżyłam się do smoka, zgodnie z jego wolą napełniając puste flakony i oczywiście opróżniając puste. Bez żalu wylałam większą miksturę leczniczą i zwykłą, a jedną pro forma wypiłam. Następnie wypełniłam naczynia bezcenną niemal, smoczą krwią.
Opróżniam 2x mikstura leczenia ran (0,3l) i 1x większa mikstura leczenia ran (0,5l) + 1 pusty flakon po większej miksturze leczenia ran (0,5l)
Pobieram 1,6 litra smoczej krwi
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej