Autor Wątek: Raz kozie mgle  (Przeczytany 39945 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

Odp: Raz kozie mgle
« Odpowiedź #660 dnia: 08 Czerwiec 2014, 16:22:47 »
- W końcu dojechał, po dość długim czasie. Elf się uśmiechnął.

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #661 dnia: 08 Czerwiec 2014, 16:23:29 »
- No już chciałem zaproponować utworzenie ekspedycji poszukiwawczej.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #661 dnia: 08 Czerwiec 2014, 16:23:29 »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #662 dnia: 08 Czerwiec 2014, 16:38:42 »
- A jaki problem teleportować się na taką odległość na jaką pozwala nasza magia. Teleportuje się kilometr w kierunku wyspy. Odpocznę chwilę, przepłynę i teleportuje się kilometr daje. Widzę, że nawet magia by wam się nie przydała, skoro nie macie nawet wyobraźni - powiedział i teleportował się na wóz.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #663 dnia: 08 Czerwiec 2014, 16:48:52 »
Dragosani tylko parsknął, słysząc wyjaśnienie Elronda. Nie, żeby wątpił w jego wiedzę i umiejętności. Po prostu nie sądził, aby udało mu się "odpocząć" dryfując w pełnym morzu. Zimna woda i ciągły wymóg kontroli ciała, by unosić się na powierzchni wody raczej nie ułatwiałyby tego. Do tego dochodziła kwestia nawigacji. Na pełnym morzu bez odpowiednich przyrządów raczej ciężkiej. No i co jeśli Lewiatan byłby w głębokim zanurzeniu w czasie pierwszej próby teleportacji? Ale najważniejsza kwesta była inna. Co do tego co prawda Drago pewien nie był, wszak nie był magiem. Jednak gdzieś tam słyszał, czy też wydawało mu się, że teleportujący się mag, musi widzieć w chwili obecnej, lub widzieć kiedyś, miejsce do którego chciałby się przenieść. Czy Elrond widział kiedyś miejsce na powierzchni morze w które chciałby się przenieść z brzucha bestii?
- Jak uważasz - powiedział tylko, nieco lekko kpiącym tonem. Sam jeszcze nie wchodził na wóz. Najpierw trzeba było zapakować artefakt.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #664 dnia: 08 Czerwiec 2014, 16:57:36 »
- Jak uważasz - powiedział z uśmiechem. Wyciągnął z jednej torby fajkę i trochę bagiennego ziela. Nabił, podpalił zaciągnął się.
- Pamiętałbym drogę, jaką przepłynęliśmy łodzią.

Offline Thor ibn Odyn Grom

• DarkModders Team
  • Reputacja: 1121
  • Strzeż się mroku, bo on jest wszędzie.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #665 dnia: 08 Czerwiec 2014, 17:03:47 »
Thor, który nie miał co robić i słuchał rozmowy, nagle odezwał się do Dragosaniego:
-Elrond ma rację Drago, z tego co czytałem, mag może się teleportować w miejsce, które widział, lub w którym był.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #666 dnia: 08 Czerwiec 2014, 17:07:42 »
- Ważniejsza sprawą jest by wpakować to coś na wóz, nie uszkodzić i nic nie wciskać tam... Trzeba jechać. - Powiedział jaszczur przymierzając się by pomóc tragarzom wrzucić to na wóz jakoś delikatnie.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #667 dnia: 08 Czerwiec 2014, 17:16:15 »
- Panowie ja jestem za wątłej budowy, żeby wam pomóc. Chyba, że rzeczywiście potrzebujecie mojej delikatnej elfiej dłoni do pomocy?.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 2422
    • Karta postaci

« Odpowiedź #668 dnia: 08 Czerwiec 2014, 17:26:18 »
- Ja mogę pomóc.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #669 dnia: 08 Czerwiec 2014, 17:29:35 »
Dragosani już nie wdawał się w dalszą dyskusję odnośnie możliwości teleportacyjnych. Kłócić się nie zamierzał. Mieli ważniejsze sprawy na głowie. Chociażby zapakowanie urządzenia na wóz. Magowie jakoś nie kwapili się do roboty, więc trzeba było wziąć sprawy w swoje ręce. W sumie manualne wsadzenie urządzenia na wóz mogło być nawet lepsze. Z jakiś, niejasnych powodów.
- Dobra, łapać się za to, ładujemy. Tylko delikatnie... - Schylił się, aby zacząć podnosić relikt. Oczywiście zaczekał na innych.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #670 dnia: 08 Czerwiec 2014, 17:31:48 »
Salazar przyłożył swoje łapunie i zaczął pomagać w podnoszeniu urządzenia wkładając to pełnię siły i wysiłku, co by jak najszybciej z nim wyruszyć do Atusel.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #671 dnia: 08 Czerwiec 2014, 17:32:18 »
- Spróbujmy. Powiedział elfi łucznik i podszedł do urządzenia schylając się próbował znaleźć dobre miejsce do chwycenia reliktu, z przed lat. W końcu znalazł miejsce i zaczął silnie podnosić dziwną rzecz.
« Ostatnia zmiana: 08 Czerwiec 2014, 17:35:44 wysłana przez Nathaniel Elzar »

Offline Funeris Venatio

• Arystokrata
  • Reputacja: 8788
  • Im więcej wiem, tym więcej wiem, że nic nie wiem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #672 dnia: 08 Czerwiec 2014, 17:34:30 »
Jak nie ma nikogo wokół, to i na własną rękę trzeba umieć sobie radzić. Funeris podszedł do Draga i Gorna, którzy znaleźli się już przy relikcie i chwycił jak tylko mógł najwygodniej i najniżej jak tylko mógł, by łatwiej mu się... to coś podnosiło. Gorn słaby nie był, Drago był wampirem, bestią, czy tam bestio-wampirem, więc powinno im się udać to wnieść. Funeris ułożył odpowiednio ciało, wyprostował plecy, poprawił chwyt i zaparł się mocno o ziemię. Miał nadzieję, że ktoś jeszcze się dołączy do zawodów w podnoszeniu ciężarów.
- Na "trzy", panowie. Raz... dwa... trzy...

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #673 dnia: 08 Czerwiec 2014, 17:38:53 »
Elf również zabrał się za podnoszenie, po wczesny znalezieniu sobie miejsca do chwytu. Kila osób już podnosiło relikt. Teraz trzeba było, tylko umieścić to na wozie, co wcale takie łatwe być nie mogło.

Offline TheMo

• Lord Elekt
  • Reputacja: 4478
    • Karta postaci

« Odpowiedź #674 dnia: 08 Czerwiec 2014, 17:42:10 »
Widząc jak pozostali męczą się z reliktem postanowił nie stać biernie i im pomóc. We czterech chłopa powinni dać radę. Chwycił ustrojstwo, tak aby było mu wygodnie podnieść. Ustawił swoje ciało. Lekko przyklęknął przenosząc ciężar ciała na nogę będącą po zewnętrznej stronie. Naprężył swoje mięśnie i szykował się do podnoszenia.
-My to znaleźliśmy, my to wniesiemy na ten wóz i zakładam się, że na statek też to wtachamy.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #675 dnia: 08 Czerwiec 2014, 17:46:50 »
- Byłoby miło - odpowiedziałam

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #676 dnia: 08 Czerwiec 2014, 17:51:35 »
Artefakt załadowano na wóz i kompania ruszyła do Atusel.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #677 dnia: 08 Czerwiec 2014, 18:10:18 »
Gdy zapakowali artefakt na wóz i ruszyli, wampir usadowił się na jednym z siedzisk. Teraz mogli się odprężyć. Mniej więcej. Na tyle, na ile się da w czasie takiej średnio wygodnej podróży. Odczepił jedna butelkę z krwią od pasa i wyciągnąwszy korek, pociągnął zdrowy łyk. Teraz, gdy słońce było za horyzontem, mógł pozwolić sobie na ściągnięcie z twarzy maski i kaptura z głowy. Trzeba było jakoś rozkręcić rozmowę, aby podróż szybciej zleciała. Jednak nie na temat tego, co ich czekało. I tak już zapewne wszyscy zbyt wiele o tym myślą.
- Jak skończymy, trzeba będzie to solidnie opić - stwierdził. Może i odnosił się pośrednio do tego co ich czekało, ale w dość pozytywnym sensie. Trzeba było jakoś zadbać o morale grupy.

Offline Lucas Paladin

• Starszy redaktor
  • Reputacja: 2876
  • Believer & Traveler
    • Karta postaci

« Odpowiedź #678 dnia: 08 Czerwiec 2014, 18:12:46 »
- Drago, "Obieżyświat"? Ja stawiam! Może kupię Ci nawet krew. - Lucas cieszył się, że to już ostatni etap podróży. Tylko po tej całej rozmowie o Lewiatanie podjerzewał, że to niestety jeszcze nie koniec przygód kompanii. Dopiero na morzu zacznie się na poważnie.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #679 dnia: 08 Czerwiec 2014, 18:14:16 »
Elf sobie również wybrał w miarę wygodne miejsce na tymczasowy odpoczynek, ale jak mówi maksyma lepiej źle jechać, niż dobrze iść. Także nie narzekał, a słysząc słowa Drago uśmiechnął się i powiedział.. - Czemu nie. Zawsze to jakaś odskocznia od ciągłego naparzania wszystkiego.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #679 dnia: 08 Czerwiec 2014, 18:14:16 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything