Tereny Valfden > Dział Wypraw

Test kruka #6

<< < (26/27) > >>

Canis:
Dotarłyście do portalu. Teleport mieścił się w pewnym zabudowaniu, chramie. aktywny teleport stał, było to okrągłe, wielkie urządzenie, w którego centrum błyszczała błękitna tafla materii zdolna przenosić w inne miejsca. Przewoźnik stał z boku i znużonym głosem powiedział:

- Portal prowadzi do Efehidon, podróż jest darmowa... przełaźcie.

Anette Du'Monteau:
Kobiety się przeniosły. Potem Anette poprowadziła je obie w głąb uliczek starego miasta i rynku. Trzeba było odnaleźć teraz Avenel.

Canis:
W niedługim czasie dotarłyście do miejsca spotkania. Kobieta była już tam i czekała na was.
-I jak twoje łowy mała? - zapytała z oddali, lecz gdy zobaczyła Astrid na jej twarzy zagościło zaskoczenie  <huh> .

Anette Du'Monteau:
-Można powiedzieć że udane. Choć jednak wole brunetki. - odparła z szelmowskim uśmiechem. Wyjęła papiery ukryte w swojej szacie i wręczyła kobiecie.

Canis:
Zleceniodawczyni wzięła papiery i zaczęła czytać. Astrid stanęła i ze skrzyżowanymi ramionami zaczęła się wydzierać:

- A ja to co niby, powietrze?! - Zapytała wkurzona brakiem zainteresowania swoją osobą.

- No witaj kochana, witaj. Chyba wiesz...

- Wiem, że Kessie nie ma racji, ona jest nietaktowna i się nie nadaje.

- Wydostała cie z aresztu, załatwiła jego akta sprawy, wybacz, ale tego nawet ty nie zrobiłaś jak dotąd.

- Dobrze wiesz, ze Liga Cienia nie potrzebuje tych akt. Mamy własne metody działania, którym ten prymitywny wybryk, dewastacja połowy centrum Atusel by nie był w ogóle zaakceptowany.

- Macie inne metody - wasza sprawa. Mogła byś być mi potrzebna kiedyś...

- Macie wygodne fotele w krukach, chętnie tam zagoszczę kiedyś, ale nie teraz. żegnaj kochanie. - Powiedziała, podeszła do zleceniodawczyni i obdarowała ja soczystym długim pocałunkiem. Następnie pomachała tobie ręką i zniknęła między murami miasta pnąc się w kierunku najwyższych wierz...

- Ah tak... De Monteau... Zadanie wykonane pięknie, masz tutaj mieszek... - powiedziała i podała ci mały mieszek.

//Nie jestem władny, aby uznać, ze należysz do kruków czy nie, sam to musisz zrobić. W mojej ocenie zaliczyłeś zadanie. Mam nadzieję, ze twój post wykona te akcje jako bezpośredniego dołączenia, wówczas zamieszczę podsumowanie wyprawy wraz z nagrodami i resztą.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej