Strefa pomocy > Gothic 3 oraz Zmierzch Bogów

Brak napisów w menu głównym jak i w całej grze [PROBLEM ROZWIÂĄZANY]

<< < (2/5) > >>

Isentor:
Dziwna sprawa. Ustaw widoczność ukrytych plików i sprawdź czy coś masz w:

--- Kod: ---C:\Users\nazwa-twojego-użytkownika\AppData\Roaming
--- Koniec kodu ---

oraz:

--- Kod: ---C:\Users\nazwa-twojego-użytkownika\AppData\Local
--- Koniec kodu ---

Jak będzie to wywal. Gra sobie stworzy nowe domyślne pliki konfiguracji przy 1 uruchomieniu. Ewidentnie gdzieś masz aktywny plik konfiguracyjny z wersji demo i gra wczytuje go miast stworzyć sobie domyślny podczas pierwszego uruchomienia.

TheKali323:
A więc mam tam szukać podobnego pliku konfiguracyjnego  tak? I czy da się tu wkleić obrazek? To byś zobaczył czy szukam tego w dobrym miejscu. A ten plik konfiguracyjny kiedy włącza się grę tworzy się od nowa jeśli ma to jakieś znaczenie, a i nie miałem nigdy wersji demo Gothica, zaraz muszę kończyć jutro to jeszcze sprawdzę a w tym pliku konfiguracyjnym jeśli to może być przydatne jest to:
[Options.Difficulty]
Difficulty=Medium
[Options.Controls]
MouseSensitivityX=0.500000
MouseSensitivityY=0.500000
MouseInvertX=false
MouseInvertY=false
MouseSmoothingX=0.500000
MouseSmoothingY=0.500000
AltCamera=false
Controls=Standard
[Options.Audio]
MasterVolume=255
VoiceVolume=255
MusicVolume=56
FXVolume=155
AmbientVolume=206
Speaker=2
VoiceLanguage=Polish
SubtitleLanguage=Polish
Subtitle=false
[Options.Video]
Resolution.Width=1024
Resolution.Height=768
Resolution.RefreshRate=0
Brightness=0.000000
Contrast=0.000000
GammaRed=0.000000
GammaGreen=0.000000
GammaBlue=0.000000
[Options.Details]
Performance=High
[Options.Custom]
DistanceHigh=3
DistanceLow=3
ResourceCache=3
ObjectDetails=3
ShaderQuality=3_0
TextureQuality=2
TextureFilter=2
VegetationQuality=3
ShadowQuality=3
PostProcessing=3

TheKali323:
Nie znalazłem, za to zauważyłem, że po włączeniu gry do tego pliku konfiguracyjnego zostało dodane jeszcze sterowanie i SubtitleLanguage oraz VoiceLanguage które wcześniej po znaku = miały Polish po włączeniu gry miały tam N/A (Wyglądało to tak: VoiceLanguage=N/A) zmieniłem to na Polish ale napisów nie ma. No i zapomniałem powiedzieć czegoś co może być ważne, ponieważ zainstalowałem Gothica i nawet go nie włączałem bo chciałem zainstalować Quest Pack 4 do którego potrzebne były patche, więc zainstalowałem oba patche oraz QP4 jednak początkowo działały same patche a QP4 nie (wtedy napisy jeszcze były) po paru reinstalkach Quest Pack zaczął działać jednak bez napisów.

Isentor:
Dobrze, że o tym wspomniałeś. Myślę, że namieszałeś coś z instalacjami. Powiedz co dokładnie zainstalowałeś, na jaką wersje gry?

TheKali323:
Nie wiem jaka to wersja gry (mógłbym to sprawdzić ale nie wiem jak) ale nie jest to pirat a co do patchy instalowałem Gothic 3 community patch 1.74 oraz 1.75 a następnie Quest Packa 4. I jak już mówiłem dopiero po instalacji QP 4 pojawił się problem z brakiem napisów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej