Autor Wątek: Zaginiona niewiasta  (Przeczytany 35822 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

Odp: Zaginiona niewiasta
« Odpowiedź #80 dnia: 15 Marzec 2014, 10:44:00 »
- Więc, to pierwszy raz czyli to dopiero się zaczyna w sumie dobrze, że przybyliśmy dosyć szybko. Pozwól mi, że przeszukam ciało być może coś tam znajdę dotyczącego sprawcy, albo jakąś wskazówkę. Krasnolud podszedł do ciała, żeby je z bliska obejrzeć i rutynowo przeszukać kieszenie.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #81 dnia: 15 Marzec 2014, 11:05:57 »
- Lezy tak jak go znalezlismy. Nikt nie przenosil zwlok, po krwi rozlanej dookola podejrzewam, ze jest to miejsce zbrodni.

//W kieszeni nieboszczyk mial worek z sola.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #81 dnia: 15 Marzec 2014, 11:05:57 »

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #82 dnia: 15 Marzec 2014, 11:25:57 »
// W księgach zakonu nie wiem nic o istotach astralnych i jak działa na nich sól, więc nie mogę stwierdzić co, lub kto go zabiło tak?.

Krasnolud, znalazłszy woreczek z solą zdziwił się. - Znalazłem woreczek z solą, ktoś wie do czego to mogłoby służyć?. I na, co komu sól o tak późnej porze?. Te pytania skierował do towarzyszy być, może Zariel wiedziała coś więcej na ten temat dlatego spojrzał się na nią drapiąc się, jednocześnie po brodzie.

Offline Lucas Paladin

• Starszy redaktor
  • Reputacja: 2876
  • Believer & Traveler
    • Karta postaci

« Odpowiedź #83 dnia: 15 Marzec 2014, 11:47:27 »
- Skoro zabito go tutaj, znaczy, że podejrzanych należałoby poszukiwać gdzieś w okolicy oberży. - Lucas gorączkowo myślał - Gorn, mógłbyś popytać ludzi w okolicy? Czy nie słyszeli czegoś podejrzanego, nie dało im się coś we znaki? My porozmawiamy z Grubym i przekażemy Ci to, czego się dowiedzieliśmy.

Offline Zariel

• NPC
  • Reputacja: 63
  • postać fabularna
« Odpowiedź #84 dnia: 15 Marzec 2014, 18:22:26 »
- Sól to dość uniwersalny minerał, wykorzystywany jest w dziedzinach magii jak i zwyczajnie kuchni.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #85 dnia: 15 Marzec 2014, 18:28:20 »
- To lepiej wezmę ten woreczek, być może do czegoś nam się przyda. Krasnolud przywiązał, sobie woreczek do pasa. - Dobra Lucasie udajmy się do sołtysa, a Ty Gornie zrób o co Cię prosił. Wypytaj każdego kogo się da spotkamy się u Grubego. Chodźmy już czas nagli. Krasnolud opuścił tyły karczmy i udał się w poszukiwanie sołtysa.

// Ile soli jest w worku.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #86 dnia: 15 Marzec 2014, 19:41:01 »
Był środek nocy, sołtys powrócił do domu spać.

//W worku są 2kg soli.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #87 dnia: 15 Marzec 2014, 19:56:43 »
Kharim wrócił do towarzyszy. - Zapomniałem, że sołtys kazał nam przyjść jutro jak się wyśpi. Także Gornie nie ma sensu żebyś teraz budził mieszkańców i się wypytywał o wszystko. Zatem pozostaje nam jedynie udanie się do karczmy i przemyśleć wszystko, i pozbierać to do kupy o ile da się to zrobić. Paladyn wrócił do karczmy zasiadając, przy jednym ze stolików.

Offline Lucas Paladin

• Starszy redaktor
  • Believer & Traveler
    • Karta postaci

« Odpowiedź #88 dnia: 15 Marzec 2014, 22:50:28 »
- Kharim, weź jakieś piwo, trzeba się odprężyć. - Lucas postanowił zebrać wszystko do kupy, żeby mieć jakiś pogląd na to, co się wydarzyło. - Więc tak, podsumujmy fakty, a potem będziemy snuć domysły. Mamy nieznanego trupa, z dziurą w brzuchu bez serca i solą w kieszeni. Moim zdaniem wygląda to tak. Brak serca może oznaczać jakiś rytuał, ba, możliwe że serce było ofiarą dla kogoś, może jakiegoś nieznanego bytu lub bóstwa wyznawanego przez morderców. Musimy poszukać gdzieś śladów i wytropić nieznanych sprawców. Ktoś ma inne pomysły? Pani Zariel?

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #89 dnia: 15 Marzec 2014, 22:56:43 »
- W porządku już przynoszę.. Krasnolud ruszył, po złocisty trunek podając go każdemu nawet Zariel. - Proszę pani nie wiem, czy akurat lubicie alkohol, ale proszę. Lucasie masz rację nic innego nie wymyślimy trzeba się uważnie przyglądać ludziom we wsi, być może sami zdradzą dla kogo lub czego pracują. Paladyn pociągnął solidnego łyka z kufla następnie mówił dalej. - Jestem również ciekaw, co ma nam do powiedzenia sołtys. Jakoś bardzo się nie przejął śmiercią mieszkańca jak uważacie?.

Offline Lucas Paladin

• Starszy redaktor
  • Believer & Traveler
    • Karta postaci

« Odpowiedź #90 dnia: 15 Marzec 2014, 22:59:06 »
- To może oznaczać tylko tyle, że sam ma jakieś kłopoty. Dobrze wiesz, że przywódcy najpierw martwią się o siebie, a dopiero potem o poddanych. - Lucas pociągnął łyk piwa i czekał na odpowiedź krasnoluda. - Napijemy się, pójdziemy spać i jutro wszystko się wyjaśni.

// Napisz mi na GG, bo mi wcięło gdzieś Twój numer.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #91 dnia: 15 Marzec 2014, 23:06:36 »
Krasnolud dopił piwo. - Nie ma, jak to browarek nad rankiem. Ja znam takich, którzy pierwsi by ruszyli w bój, ale to nie ma znaczenia teraz. Dobra chodźmy spać muszę odespać, tę szaloną noc oby takich było jak najwięcej lubię jak coś się dzieję. Paladyn dopił piwo i ruszył ponownie do swojego pokoju spać.

Offline Lucas Paladin

• Starszy redaktor
  • Believer & Traveler
    • Karta postaci

« Odpowiedź #92 dnia: 15 Marzec 2014, 23:08:28 »
Lucas udał się za krasnoludem do swojej alkowy, położył się spać i czekał z niecierpliwością na to, co przyniesie następny dzień.

Offline Gorn Valfranden

• Bractwo Świtu
  • Reputacja: 2422
    • Karta postaci

« Odpowiedź #93 dnia: 16 Marzec 2014, 09:01:42 »
-W takim razie dobranoc,ja rozejrzę się po okolicy,miałem już kiedyś taki przypadek i nie były to przelewki.rzekłszy to poszedłem pochodzić po wiosce i jej terenach.

//Znalazłem coś podejrzanego?

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #94 dnia: 16 Marzec 2014, 10:15:47 »
//Nie znlazles niczego wartego uwagipoza kilkoma wioskowymi pijaczynami szlajajacymi sie w nocy po wsi.

W zwiazku z tym, ze pozostali czlonkowie bractwa smacznie spali, gdy Gorn przeczesywal wies bez skutu nad ranem byli wypoczeci i pelni sil, w przeciwienstwie do niego.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #95 dnia: 16 Marzec 2014, 10:25:48 »
Kiedy ranek zawitał a pierwsze promienie słońca weszły do pokoju krasnolud obudził się wypoczęty i pełni sił mógł teraz mierzyć się z przeciwnościami dnia. Kharim wstał pozbierał swój sprzęt opuścił swój pokój jak i karczmę udając się do latryny w wiadomym celu. Następnie wrócił do karczmy czekając na resztę towarzyszy postanowił zajadać śniadanie, nie zamierzał nikogo budzić chciał żeby wszyscy byli wypoczęci jak on.

Offline Lucas Paladin

• Starszy redaktor
  • Believer & Traveler
    • Karta postaci

« Odpowiedź #96 dnia: 16 Marzec 2014, 11:08:02 »
Lucas przetarł oczy i rozejrzał się za okno. Dzień był piękny, a i Paladin gotowy do działania. Trzeba było teraz poczekać na wszystkich i rozpocząć śledztwo. Mogło być niebezpiecznie, a on uwielbiał kiedy działo się coś nieoczekiwanego. Ubrał się, zabrał broń i zszedł na dół, aby wypić szklankę gorącego mleka i czym się pożywić. Spotkał też swojego kompana, Kharima i rzekł z uśmiechem na powitanie:
- Hej, stary druhu! Jak się spało?

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #97 dnia: 16 Marzec 2014, 11:16:55 »
Kharim właśnie popijał strawę herbatką kiedy to zjawił się paladin. - Witaj, witaj dawno się tak nie wyspałem mimo wszystko, co wydarzyło się w nocy. Pewnie jesteś głody, zasiadaj i najedz się trzeba nabrać energii na działanie. Po twojej minie stwierdzam, że noc przespałeś równie dobrze, co ja nieprawdaż?.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #98 dnia: 16 Marzec 2014, 11:19:34 »
Do zasiadajacych przy stole rycerzy zblizyl sie karczmarz.
- Strawa na moj koszt. Mieliscie ciezka noc, jeden z waszych jeszcze nie powrocil. Ach bym zapomnial, soltys przyjmie was za godzine w swoim biurze.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #99 dnia: 16 Marzec 2014, 11:27:26 »
- Dziękujemy karczmarzu, za hojną gościnę. Krasnolud schylił głowę. - Pewnie Gorn gdzieś się poszwendał, a to dziwak zamiast się wyspać. Mogę się założyć, że niczego nie znalazł a tylko będzie bardziej zmęczony i nie skory do działania. Mamy jeszcze w takim razie godzinkę w sumie ciekaw jestem, kiedy do nas dołączy Zariel.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #99 dnia: 16 Marzec 2014, 11:27:26 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18