Tereny Valfden > Dział Wypraw
Zaginiona niewiasta
Nawaar:
No w końcu wstał. Pomyślał krasnolud. - Przepraszam sołtysie, ale mamy pilną sprawę, która nie może poczekać do jutra. W wiosce zginął kolejny mężczyzna i wiemy również, że miał wziąć ślub z niejaką Danką. Byliśmy w jej domu i co najzabawniejsze ona również została porwana. Dlatego Ciebie nawiedzamy, żebyś wyjawił nam jeżeli wiesz osoby, które mają zamiar się pobrać w najbliższym czasie ta wiedza okazać, się może bezcenna. Kharim nie zdał sobie sprawy z faktu, że Lucas go wyprzedził. No cóż słowo się rzekło.
Gorn Valfranden:
Zrozumiawszy że muszę być przy kompanach,nie dawała mi spokoju.Postanowiłem wyruszyć.Przęchądząc obok zauważyłem Kharima i Lucasa jak rozmawiają z sołtysem.Szybko i po cichu podbiegłem do ściany,Mając nadzieję że któryś zauważy dałem znak.A następnie patrzyłem czy nie ma gdzieś otwartego okna.
//Czy gdzieś jest otwarte okno?.
Isentor:
//Masz na myśli okno do izby sołtysa? Jest otwarte jak to w lecie.
- Spokojnie mości Panowie, nie wszyscy na raz, już odpowiadam. Na chwilę obecną są jeszcze dwie pary. Jasieńka z Vorunem i Detrava z Izydorem. Domy Jasieńki, Voruna i Izydora znajdziecie zaraz na prawo od głównego dziedzińca. Mieszkają na tej samej ulicy, poznacie po tabliczkach na drzwiach. Detrava mieszka w chatce przy lesie, jest elfką i zarazem wioskową zielarką. Nie przeszkadza nam jej rasa. Jej rodzice mieszkali w naszej wsi od jej założenia, przybyli wraz z pierwszymi falami osadników.
Nawaar:
- Dziękujemy serdecznie za cenne informację. Lucasie jest nas trzech, a pary dwie powinniśmy się jakoś podzielić. Osobiście uważam, że ja powinien pójść sam a Ty z Gornem i jeszcze jedno chcę iść w okolice tam gdzie mieszka elfka, jak uważasz?.
Gorn Valfranden:
Postanowiłem wrócić na drogę,i podejść do towarzyszy.Po podejściu powiedziałem
- Sprawa ta trudna,morderstwa narzeczonych,wyrywanie im serc.Możliwe że wiosce jest ktoś szalony,który chce mieć wszystkie dzięwczyny dla siebie.A ty jak sądzisz Lucasie?.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej