Tereny Valfden > Dział Wypraw
Czarna Polewka
Rikka Malkain:
Nazwa wyprawy: Czarna Polewka
Prowadzący wyprawę: Garik
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: członek Krwawych Kruków
Uczestnicy wyprawy: Garik (Rikka), Mohamed
Już gotowa do drogi, Rikki czekała przed stajniami Kruków. Niedługo miał zjawić się mauren, z którym wyruszy. Przechadzając się to tu, to tam, spoglądnęła na niebo. Słońce wzeszło niedawno i nigdzie ani śladu było żadnej chmurki. Zapowiadał się przyjemny, wiosenny dzień. W sam raz, do misji takiej jak ta.
Mohamed Khaled:
I zjawiłem się. Miecz i kusza na plecach. Ukryte ostrze na swoim miejscu. Twarz zasłaniał mi kaptur, ale zdjąłem go podchodząc. Witaj - rzekłem krótko.
Rikka Malkain:
Witaj. Jestem Rikka z Maer. Ty, to pewnie Mohamed.-No, więc przywitanie mają już z głowy.-Gotowy do drogi?
Mohamed Khaled:
A mamy jakiegoś innego maurena w organizacji? - uśmiechnąłem się. - Gotów! Jaki jest nasz cel? - zapytałem wysuwając UK. Przeczyściłem je lekko o ubranie, po czym wsunąłem.
Rikka Malkain:
Szczegóły mamy poznać na miejscu. Jedziemy do Noran, to gmina położona niedaleko stąd. Tam mieszka nasz zleceniodawca.-Odpowiedziała wskakując na konia.-Na teraz mogę ci powiedzieć, że to szlachcic. Normalnie zajmuje się handlem i pomaganiem swojemu kuzynowi przy zarządzaniu ową gminą. Teraz ma dla nas prace. Znajdziemy go w ich rodzinnym "Leśnym Dworku". Nieduża, acz urocza posiadłość na skraju lasu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej