Strefa pomocy > Gothic

Jak zabić trola?(rozdzial 4)

(1/2) > >>

dzasta:
Jestem w czwartym rozdziale, zbieram wszystko co jest potrzebne do zrobienia ulumulu. zabilam już cieniostwora, ognistego jaszczura i węża blotnego. Tylko nie potrafie zabić trolla. Jak do niego strzalam z luku to nic to nie daje, a mieczem też nie potrafie, bo mnie ciągle zabija. Wiem ze moża uzyc zaklecia zmniejszającego trola, ale nie mam go. Prosze o pomoc

ÂŚlimaczek:
Jedyny sposób żeby go zabić o ile pamiętam to jest użycie właśnie zwoju zmniejszającego, tego samego którego za pewne użyłaś gdy szukałaś kamienia ogniskowego razem z Diego. Popytaj Cronosa, Xardasa i innych magów, któryś z nich na pewno ma ten zwój. A jak nie, to spróbuj z magii go zabić (kule ognia itp.).

Metztli:
Jest inny sposób, zaopatrz sie w kilka mikstur przyspieszenia. Wypij jedną i wal trolla od tyłu, biegaj wokół niego. Jest zbyt wolny aby cię złapać. Jak ci się skończy szybkość to uciekaj, wypij kolejną itd.

Boba Fett:
Ja, jak pamiętam, strzelałem w trolla kulą ognia. Gdy do mnie podszedł, uciekałem, aż mu się znudziło mnie gonić, a potem znów podchodziłem i waliłem ile wlazło.
I tak w kółko. Nie jest to kosztowny sposób w tym rozdziale gry.  

Garond:
ÂŻeby zabić trolla ja zakupiłem 1 zaklęcie przyzwania szkieletów u Xardasa i użyłem runy kuli ognia. Gdy już napotkałem trolla użyłem przyzwania i podszedłem natyle blisko do trolla by me szkielety go zatakowały wtedy ciągle używałem na trollu kuli ognia aż zginął. Jednak jesli tak zrobisz pamiętaj by dobić reszte szkieletów.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej