Tereny Valfden > Dział Wypraw
Targowe zabawy
Samir:
Nazwa wyprawy: Targowe zabawy
Prowadzący wyprawę: Blaze
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: Kradzież kieszonkowa
Uczestnicy wyprawy: Samir
Mauren czekał w sali obraz na instrukcje.
Anette Du'Monteau:
-Jak tam nowy? Słyszałem, że całkiem nieźle radzisz sobie z środkami przymusu bezpośredniego. Ale w naszej pracy chodzi o uniwersalność. Rozumiesz, prawda? Trzeba ci poszerzyć wachlarz umiejętności. - mówił niziołek. -Wiemy, że potrafisz nastraszyć nie jednego kupca, ale zobaczmy czy jesteś w stanie radzić sobie nieco bardziej subtelnie. - wyjaśnił regent Kruków. -Udaj się na targ do Atusel. Spróbuj powiększyć swoją sakiewkę o parę monet. Liczę, że będziesz dostatecznie pomysłowy.
Samir:
- Spróbować nie zawadzi - odparłem, uśmiechając się lekko - Wymuszenia są w porządku, ale i ja sam lubię subtelniejsze zabawy. To ja lecę, zobaczymy, co uda mi się zdobyć.
Anette Du'Monteau:
-Powodzenia. - rzekł na odchodne niziołek.
W siedzibie udałeś się do stajni po konia. Podróż najszybciej było odbyć promem do Afers, jednak dalej trzeba było jechać konno, to też wierzchowiec ci towarzyszył na łodzi. Zima była w miarę łagodna to też nie było wielkich problemów z żeglugą na jeziorze. Nim się obejrzałeś, byłeś już na lądzie po drugiej stronie zbiornika wodnego.
Samir:
Przez całą podróż promem starałem się zapanować nad żołądkiem. Urodzony na pustyni, a znaczną część życia spędziwszy w zakładzie przymusowego odosobnienia o zaostrzonym rygorze, nie miałem zbyt wiele wspólnego z wodą. Czasem się myłem i tyle. A teraz ta łódź... Trzęsło i woda co rusz wlewała się na pokład. Mimo to zacisnąłem zęby i jakoś dałem radę dotrzeć na drugi brzeg. Gdy już wysiadłem, wskoczyłem z powrotem na siodło i pogalopowałem w kierunku Atusel.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej