Autor Wątek: Dlaczego: GOTHIC?  (Przeczytany 11202 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rotten

• Kret
  • *
  • Reputacja: 0
Dlaczego: GOTHIC?
« Odpowiedź #20 dnia: 22 Sierpień 2007, 22:37:21 »
U mnei było z tym ciekawie. Kiedyś kolega dał mi płytę z G1. Mówił że fajne, spoko pogram. JAk spadamy do tej wody podobało mi się wszystko. Chcę wziąść kilof. znok jak siępodnosi rzeczy... pytam kolege a on że trzeba trzymać 'w' i klikaź LPM. no to tak robi. wtedy dopiero zaczynałem z komputerami więc lama byłem totalna;p odinstalowałem i po roku dostałęm G2 to mnei wciągnęło. jak taka gra może być taka.. nei z tej ziemi.  Fabuła w ogóle odjechana w kosmos. Ten realizm postaci w mieście. i od tamtej pory jestem maxymalnym maniakiem. Nic tak nie podnosi adrenaliny kiedy wyprawiamy się do świątyni ÂŚniącego bez eliksirów i jedno uderzenie może nas zabi. Prawdziwa walka o przetrwanie :P

Offline XAR_DAS

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 23 Sierpień 2007, 10:42:59 »
Zaraz ... dlaczego  Gothic ?  ja tam  lubię  gothica ,  bo  to  była  moja  pierwsza , własna  gra .  od  początku  polubiłem tą serię  .  w Oblivionie  czy innych częściach   jest  za wielki świat  ,  można  śię pogubić .    Lubię  tez  gothica  bo   można  posłuchać  jak  wszyscy  ludzie  gadają  po polsku ,  jednak prawie każdy   inaczej  gady  np . gdy  jest  nerwowy ,  zły , pijany  .  A  w  The elder scrolls  są  tylko  napisy   ,   no chyba  że jest  jakaś łatka  dzięki której   postacie gadają po polsku .  Ale raczej w to wątpie

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #21 dnia: 23 Sierpień 2007, 10:42:59 »

Offline Randall

• Kopacz
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Luty 2008, 21:49:40 »
Lubię bardzo NEWERWINTER NIGHTS ALE PRZESZłEM 2 RAZY TYLKO JEDYNKE a dwójki jeszcze nie miałem i nie będę zbytnio się spieszyć Gothic wciąga bardziej niż wesołe miasteczko ta gra ma coś w sobie ale jeszcze tego nie odkryłem  

Offline Bania23

• Kret
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 18 Luty 2008, 21:54:55 »
Nie grałem jeszcze w najnowszą odsłonę cyklu Elder Scrolls dlatego nie mogę porównać. Wydaje mi się jednak, że jakoś bardzo znacząco od Morrowinda się nie różni więc jednak spróbuję :P
Gothic to zupełnie inna jakość rozgrywki. Tutaj każdy npc ma swój wyczuwalny charakter a w morku nie da się ich jakoś polubić. Muszę jednak przyznać, że jeżeli chodzi o samo universum to morrowind lepiej wypada. I nie chodzi mi tu o rozległość świata(która przytłacza swoją pustką).
Gothic to inne spojrzenie na fantasy. Nie uświadczymy tu ogromu ras. Mimo to ludzie oraz orkowie całkowicie wystarczają. Taki inny typ fantasy niesie ze sobą powiew świeżości. poza tym sam gameplay jakoś bardziej przypadł mi do gustu. Rzeczą, która ostatecznie pokazuje różnicę w obu produkcjach jest walka. Nie wiem jak została ona przedstawiona w oblivionie, ale w morrowindzie to była tragedia. Zero taktyki=zero przyjemności ze starć. Mógłbym jeszcze długo pisać ale...mi się nie chce :P Dodam tylko, że to kto jaką grę wybierze to rzecz gustu. Co zresztą jest oczywiste.

Pozdrawiam

PS Aaa zapomniałbym. Fabuła i zróżnicowane questy. To jest to co czyni gothica niesamowitym. (Chociaż fabularnie do cyklu FF się myje).

Offline kwicol

• Kret
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 05 Marzec 2008, 22:03:14 »
Ponieważ jako nieliczna gra wciągnęła mnie do tego aby zarywać przy niej nocki (oprócz niej tylko Mafia oraz Seria Commandos). ÂŻadna inna gra nie trzymała mnie tak długo przy monitorze, fantastyczny klimat oraz miła dla ucha muzyka robią swoje. Neverwinter także ma dobrą fabułę ale jakoś szybko się nudzi(przynajmniej mi) a TES Morrowind i Oblivion jak dla mnie ma ZA DUÂŻY świat.

Offline BeziPL

• Kret
  • *
  • Reputacja: 15
Odp: Dlaczego: GOTHIC?
« Odpowiedź #25 dnia: 24 Czerwiec 2013, 16:34:54 »
W pełni zgadzam się z Arkhanem.

Offline zią

• Kret
  • *
  • Reputacja: 31
« Odpowiedź #26 dnia: 25 Lipiec 2013, 14:22:45 »
Ja lubie go grać bo jest fajny.

Offline Los_Emilos

• Kret
  • *
  • Reputacja: 14
« Odpowiedź #27 dnia: 27 Lipiec 2013, 23:34:36 »
Gothic i Gothic 2, wraz z dodatkiem Noc Kruka miały bardzo mroczny, nieprzyjazny świat. Gracz (czyli ja) czuł się zagubiony w tym świecie, na początku nie zapuszczał się w nieznane . Dzisiaj podobne uczucie miałem tylko przy Dark Souls i Alan Wake, niestety nie tak intensywne.

Offline Borys333

• Kret
  • *
  • Reputacja: -235
    • Karta postaci

« Odpowiedź #28 dnia: 20 Sierpień 2013, 12:46:18 »
Mnie Gothic zauroczył prostotą gry, dobrym klimatem oraz fabułą. Poza tym Gothic był moją pierwszą grą tego typu i do dziś moja ulubioną. Właściwie  przygodę zacząłem dokładnie od Gothic II: Noc Kruka. ;)
« Ostatnia zmiana: 20 Sierpień 2013, 12:48:22 wysłana przez Borys333 »

Offline Henseld

• Kret
  • *
  • Reputacja: 10
« Odpowiedź #29 dnia: 18 Październik 2013, 11:04:38 »
Moją pierwszą przygode z grą Gothic zacząłem od Gothic 2, dostałem ją wtedy jako prezent na gwiazdke. Przeszedłem całą, tak Mi się spodobała że dorwalem Noc Kruka, gothica1. Po jakimś roku wróciła Mi chęć grania,  kupiłem złotą edycje gothic3+gothic3 ZB oraz Arcanie. Przeszedłem Arcanie a zaraz potem Gothic 3, Gothic3 ZB nadal na mnie czeka ;p Za późno się obudziłem i miałem wiele do nadrabiania :D

Offline Okular

• Kret
  • *
  • Reputacja: 10
« Odpowiedź #30 dnia: 21 Październik 2013, 09:41:58 »
Gothic, ponieważ jest jedyny w swoim rodzaju, wszystko dopracowane i dopięte na ostatni guzik. Idealne rozmiary świata, odpowiednia ilośc postaci oraz misji, fabuła wciąga jak w żadnej innej grze, no chyba że w wiedzminie.

Offline LOLO UMC

• Kret
  • *
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #31 dnia: 29 Listopad 2013, 18:54:08 »
Najbardziej w Gothicu podobają mi się postacie zwłaszcza te fabularne i nasi przyjaciele nadają charakteru ogólnie postacie są bardzo wyraźne i ten klimat walki ze złem ale jednak mimo wszystko mamy wybór to jest piękne  <rycerz>

Offline jeryrep

• Obywatel
  • Reputacja: 485
  • Prawość nie ma znaczenia. Liczy się tylko potęga.
« Odpowiedź #32 dnia: 29 Listopad 2013, 21:39:58 »
Wybrałem Gothica, bo: jest najlepszy RPG jaki w życiu spotkałem. Po prostu.

Offline xNoZoMi

• Magnat
  • Reputacja: 891
  • Lody z grilla
    • Karta postaci

« Odpowiedź #33 dnia: 29 Listopad 2013, 23:12:42 »
Jakoś samo mnie wciągnęło ,zacząłem od Gothic 1 ,co prawda grafika nie była zbyt dobra ale nadrabiała fabuła

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #33 dnia: 29 Listopad 2013, 23:12:42 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything