Autor Wątek: Tajemnica Bobra  (Przeczytany 43001 razy)

Description:

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

Odp: Tajemnica Bobra
« Odpowiedź #120 dnia: 04 Listopad 2013, 11:58:59 »
- Jak się wszyscy zbiorą.

Offline Hagnar Wildschwein

• Obywatel
  • Reputacja: 902
  • Ostatni Cyc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #121 dnia: 04 Listopad 2013, 14:10:00 »
Hagnar Wildschwein spędził noc nad kuflem piwa i przy flaszce wódki. Co śmieszniejsze pił jedynie pierwsze, co może wprawić w osłupienie każdego kto choć trochę zna jego rasę. Mocniejszego alkoholu zaś używał do starego, brodatego rytuału, swego rodzaju przygotowania do walki. Jakkolwiek dumny i chętny do zaprowadzania porządku w świecie by nie był to wizja wkroczenia w krainę, o której legendy krążą wśród wszystkich kast i pokoleń, a jedne od drugich straszniejsze, nie napawała go optymizmem. Nawet zawołani najemnicy, ci o których krążą plotki i nie ma dla nich rzeczy niemożliwych nie potrafią ukryć zakłopotania kiedy rozbrzmiewa ciężkie "Mor Andor". Wracając zaś do jego rytualiku to pradawne obchody sprowadzają się do oczyszczenia, głównie siebie acz nie tylko, przed zbliżającym się wyzwaniem. Mogłoby się wydawać, że czyszczenie broni, sprawianie ekwipunku to codzienność, ale nie w wykonaniu krasnoludów. Starannie myjąc części wódką, zakrapianą rozmarynem i czosnkiem przy oparach prażonego imbiru zatopionego w marynacie wieprzowo-pieprzowej Hagnar nucił starą melodię. Każda kula, która w przyszłości przeszyje ciało przeciwników ich misji, przeszła podobny proces. W końcu na oczyszczonej lufie muszkietu brodacz wyrył runę inicjałów matuchny. Taką samą jak i jego imienia. Silnie wierzył, że da mu to siłę aby przeciwstawić się zbliżającej się nieuchronnie batalii. A ta wisiała w powietrzu. W końcu zasnął.
  Ranek tylko potwierdził jego wrażenie o niespokojnych dniach, a może godzinach czyhających tuż za bezpiecznym płotem i płaszczem Renfri. Zszedł na śniadanie. W głównej sali siedziało już kilku z jego towarzyszy pogrążonych w banalnej jajecznicy i niebanalnej rozmowie. Sam poprosił o grzańca i "coś na ciepło". I o niebanalną rozmowę.
-Hrabio- począł od ukłonu jeszcze nim ktoś zajął się jego obecnością. Czuł, że jako obcy w grupie uznawany jest jedynie za kolejną pięść do dzieła zniszczenia wroga. -Chciołech spytać jak to było z tobo i Zirginem. Niewiela godał mi o tych waszych zajomościoch i tym coście robili. Godeł tylko - swój chop, lyź za nim, bo źle ci nie bedzie.- tutaj po męsku skinął zaznaczając, że potwierdzają się jak na razie słowa jego znajomka -Ale ja żem ciekaw, jeśli to nie problym..- dodał trochę zbity z pantałyku.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #121 dnia: 04 Listopad 2013, 14:10:00 »

Canis

• Gość
« Odpowiedź #122 dnia: 04 Listopad 2013, 14:45:37 »
Salazar wyspany zszedł na dół i czekał. Oszczędnie w słowach słuchał i czekał. Po paru dłuższych chwilach oparł się o kontuar i... dalej czekał.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #123 dnia: 04 Listopad 2013, 15:23:21 »
- To nie problem. - dracon zwilżył gardło piwem i zaczął opowieść. - Rok 1 II Ery, krótko po bitwie o "Zielone Równiny" dostałem w posiadanie sporo ziemi i ładną twierdzę w górach Nagaaz. Dzisiaj zamek trochę podupadł bo żem go zostawił w diably dla lepszych profitów. No ale wtedy, była to druga najlepsza warownia na wyspie. Siedzibę miała tam kompania najemników zwana Krwawymi Krukami, dość szybko przemianowana na XVI Komturię Kruczego Bractwa, jej historia to całkiem inna opowieść. W tamtych czasach byłem jeszcze elfem, ale elfem nietypowym bo - bez urazy - z duszą krasnoluda. Lubiłem pić, bawić się i prać z każdym. Szczególnie z ówczesną Inkwizycją która ostro przeginała. Inkwizytor w końcu zawisł a ja... ja zacząłem szukać pewnych magicznych artefaktów. I jakoś tak jesienią... 3 - może wcześniej - roku zjawił się w sali obrad Domenick. Zaoferowałem mu pracę, i powoli pracowalimy na wzajemne zaufanie. I szyko pojawiła się okazja, w X roku II Ery na Valfden zaczęła działać pewna sekta zwana Zgromadzeniem Angelosa. Praliśmy ich wspólnie, i właśnie pod Kruczym Sztandarem staliśmy się braćmi krwi i stali. A przede wszystkim dobrymi druhami. Jednak 6 lat teamu Zirgin zaginął w trakcie mojej wyprawy do innego wymiaru. 6 lat go szukałem, a on ot tak zjawia sie w Ekkerund. - skończył opowieść.

//1 nasz rok to 3 marantowe.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
  • Reputacja: 11037
    • Karta postaci

« Odpowiedź #124 dnia: 04 Listopad 2013, 15:45:33 »
- Lubię opowieści, ale skoro wszyscy już zeszli, może by tak wyruszyć czas nagli.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #125 dnia: 04 Listopad 2013, 15:49:00 »
- Co nagle to po diable. Niecierpliwyś jak na przyszłego rycerza. Ale masz rację. Czas na nas.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #126 dnia: 04 Listopad 2013, 16:06:44 »
- Cóż masz pan racje, ale chyba każdy chciałby już wyruszyć. Dlatego pójdę już po swojego kuca. Kharim wyszedł z karczmy i wstąpił do stajni, już po chwili siedział na kucu tuż, przy bramie do miasta.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #127 dnia: 04 Listopad 2013, 16:16:37 »
- Nie chcę nic mówić, ale mieliśmy okazję spotkać gościa, maga opętanego przez demona... a to ledwo początek... dobrze by było, by ktoś opowiedział pokrótce jak z takim czymś walczyć... nie ukrywajmy, większość z nas to początkujący chuligani z karczmy, a nie herosi... nie wszystko jeszcze wszyscy wiedzą... przynajmniej ja i sie stąd nie ruszę na pewną śmierć póki się wszystkiego nie dowiem. - Powiedział i podrapał się za uchem... - A demonów wiele, różnych rodzai, różnej maści, natury i ogólnie innych... Dużo mi opowiadano o soli...

• Obywatel
  • Ostatni Cyc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #128 dnia: 04 Listopad 2013, 16:51:29 »
-Pogadam z nim o tym pewnie nie roz! Dzięki Ci hrabio.- wzniósł kufel krasnolud.
-Jam o wódce słyszoł- odwrócił głowę w kierunku jaszczura. -Z drugiej zaś strony podej mje rzecz, na któro wódka nie pomoże.- stwierdził choć za żadne skarby nie odstąpiłby od tradycji i sposoby, w który wierzył szczerze.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #129 dnia: 04 Listopad 2013, 17:11:20 »
- Wiedza o tym Salazarze nie jest dostępne ot tak. Wystarczy że ja i Kratos wiemy co robić. - powiedział dość lodowato. - Boisz się. - prychnął - Chcesz zrezygnować, droga wolna. Wstał od stołu i zabrał z wieszaka broń. Wychodząc klepnął przyjaźnie Hagnara w ramie.

• Obywatel
  • Ostatni Cyc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #130 dnia: 04 Listopad 2013, 18:03:18 »
Krasnolud wyszedł za Aragornem, nic nie trzymało go w środku. No może poza wizją dobrego obiadu i chwili spokoju, ale nie po to przecież ruszył szlakiem bobra.

Offline Szarleǰ

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 3462
    • Karta postaci

« Odpowiedź #131 dnia: 04 Listopad 2013, 20:06:42 »
Obserwowałem w ciszy całą sytuację. Swoją drogą sam byłem ciekawy jak powinno się rozprawiać z demonemi czy innymi poczwarami, które najpewniej w ciągu kilku dni będą nam regularnie stawać na drodze. Tak, czy siak widząc, że drużyna się powoli organizuje i zbiera do wymarszu, przygotowałem rynsztunek i udałem się do stajni po kuca. Chwilę później czekałem na resztę przed karczmą, czekając na rozkaz Aragorna. Mor Andor... Przywołałem w myślach nazwę miejsca, do którego zmierzamy. Zupełnie jakbym mówił do śmiertelnego wroga patrząc mu prosto w oczy.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
  • Reputacja: 3650
  • Bóg napisał tak wstęp, szanuj ludzi, kurwy tęp.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #132 dnia: 04 Listopad 2013, 20:31:03 »
//Sorry że mnie nie było. Starzy mi neta zabrali, bo żem pałe dostał w szkolę :d Dokładnie trzy :D

Ktoś cię trzyma? Stój jak chcesz... rzekł do Salazara, przechodząc koło niego, i ubierając na siebie resztę rynsztunku. Wyszedł na zewnątrz. Słońce świeciło, jesień się zaczęła. Wiał lekki wiaterek, więc samopoczucie miał świetne. Do tego spędzony ostatni dzień na walce, potem popijawa i lulu. Czego można więcej chcieć? Chyba niczego.. Mag poszedł po swego czarnego rumaka. Siadł na nim, i stanął koło pozostałych. Mor Andor.. Kolonia Karna.. Ciekawie się zapowiada uśmiechnął się.

Podjechał do krasnoluda. Witaj. My się chyba nie znamy, ale słyszał żem twe imię. Kharim, tak? Nazywam się Kratos - najmłodszy, i najbardziej nieokrzesany mag na Valfden uśmiechnął się.

« Ostatnia zmiana: 04 Listopad 2013, 20:59:33 wysłana przez Kratos »

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #133 dnia: 04 Listopad 2013, 21:09:55 »
- Bez trzech palców  :D - dodał dracon. - Dobra, nie mitrężyć w drogę. Powiedział i powoli ruszył. Zobaczymy co zrobi Salazar.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #134 dnia: 04 Listopad 2013, 21:15:38 »
Bez dwóch :D odrzekł na dracona. Pieprzone demony... Jak raz strzelił mackami, to aż mi je ujebało Pomacał dłoń. Od Ansir minęło trochę czasu, wiem trochę więcej, niż wtedy.. Po czym ruszył z konia. Potruchtał do Aragorna.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #135 dnia: 04 Listopad 2013, 21:16:04 »
- Nareszcie ruszamy, a tak przy okazji co powiedzieliście jaszczurowi.. Kharim ruszył spokojnie z pozostałymi. I zwrócił się do Kratosa. - Tak nazywam się Kharim jestem synem Gorema, słyszałem, że lubisz rzucać niebezpieczne zaklęcia, tylko uważaj żeby mnie żadnym w boju nie trafić a na pewno nie zaklęciem obszarowym, to by mnie z pewnością spaliło na popiół.
« Ostatnia zmiana: 04 Listopad 2013, 21:19:20 wysłana przez Kharim Kazama aep Gorem »

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #136 dnia: 04 Listopad 2013, 21:30:56 »
Był taki jeden, co to użył obszarowego w czasie walki. Oberwało się czterdziestu paru ludziom, i jednemu z zakonników. Ach.. Malavon, podobny do mnie, acz całkiem przeciwny. On opanowany, ja porywczy.. uśmiechnął się.
Nie bój się.. Nauczyłem się na błędach jednego z moich znajomych..

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #137 dnia: 04 Listopad 2013, 21:32:22 »
- Miło mi to słyszeć, a kto był tym zakonnikiem.

Offline Mohamed Khaled

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #138 dnia: 04 Listopad 2013, 21:33:41 »
Niejaki Canis. Dawniej potężny nekromanta.. Teraz chyba już nie żyje, z tego co wiem. Albo gdzieś zaginął.

Offline Nawaar

• Lord Elekt
    • Karta postaci

« Odpowiedź #139 dnia: 04 Listopad 2013, 21:36:16 »
- Szkoda, że go niema fajnie, byłoby go poznać.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #139 dnia: 04 Listopad 2013, 21:36:16 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18