Tereny Valfden > Dział Wypraw
Test zaufania #2 Szarleja. i Salazara
Canis:
Nazwa wyprawy: Test zaufania #2
Prowadzący wyprawę: Aragorn
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: Walka dowolną bronią 50%
Uczestnicy wyprawy: Salazar i Szarlej.
- Dobrze... zatem wyruszamy... - Zwrócił się do Tyrra, po czym spojrzał na białego kompana. - Miło mi, Salazar jestem. - powiedział z entuzjazmem, niczym dziecko widzące lizaczka chcące go zgryźć, zmielić i połknąć czekając na kolejnego. Nie czekając wiele za odpowiedzią ruszył na zewnątrz, dopadł kuca i czekał na kompana, co by natychmiast wyruszyć w kierunku karczmy, którą już raz odwiedził...
Szarleǰ:
Szarlej skinął głowął głową w kierunku jaszczura. - Szarlej. Odpowiedział na przywitanie, po czym wyszedł z karczmy w ślad za Salazarem. Nie wdawał się w dyskusję, mieli wystarczająco dużo czasu by się ze sobą zapoznać.
Gdy tylko obaj byli gotowi do drogi, dał znak, że mogą ruszać.
- Nie traćmy czasu.
Canis:
- No dobrze... jedźmy...
I oboje wyruszyli na wschód od Ekkerund do karczmy pod kozim kopytem., daleka droga ich czekała, 110 km... na szlaku handlowym lecz na kucach z pewnością kiedyś dotrą.
Hagmar:
Wyruszyliście. Im więcje będziecie gadać i pisać tym szybciej wam zleci droga.
Canis:
- Zatem także przechodzisz testy zaufania... Jeśli można spytać, jesteś zachęcony możliwościami tej broni, czy może raczej interesują cie inne rzeczy, niż ta broń? Kim jesteś jeśli można wiedzieć? - ciekawski jaszczur zapytał Szarleja. - Mam prośbę... muszę starać się podróżować w świetle słońca... w cieple... w innych warunkach mogę być raczej balastem... wolę żebyś wiedział... - powiedział lekko wstydliwie do kompana.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej