Tereny Valfden > Dział Wypraw
Krew magów: słodka zemsta
Isentor:
Nazwa wyprawy: Krew magów: słodka zemsta
Prowadzący wyprawę: Isentor
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: przynależność do mrocznego paktu
Uczestnicy wyprawy: Aragorn, Darlenit, Devristus, Etos, Gunses, Isentor, Malavon, Mogul, Nocturn, Zeleris Flamel, Zennishi
Isentor siedział na jednym z foteli w sali ideologicznej, zamyślony, pogrążony w zadumie na tematy znane tylko jemu samemu, oczekiwał na pozostałych członków paktu, na tych którzy zechcieli dołączyć do krucjaty przeciwko mordercom stojącym za pogromem magów w stolicy.
Nocturn:
Do sali ideologicznej wkroczył Nocturnus.
- Mistrzu, wyruszę wraz z Tobą, by pomścić krew naszych braci! - krzyknął gniewnie, uderzając ręką w najbliższy stół.
Hagmar:
- I ja. Mam złe przeczucia że ta krucjata nie potoczy się tak różowo. - powiedział wchodząc do Sali. - Załatwiłem swoje sprawy, mój wasal ściga na północy sporą grupkę rebeliantów a że radzi sobie dobrze to mogę was wspomóc.
Nawaar:
-Ja też chcę spróbować,może na coś się przydam.Nawet jako mięso armatnie.Rzekł z żartem Zennishi
Zeleris Flamel:
- Idę z wami - powiedział krótko Zeleris, gdy wrócił do sali ideologicznej. Wcześniej wymknął się, aby zostawić zwierzaka w swojej komnacie. Bydle było za młode jeszcze na takie wyprawy. Mag uśmiechnął się lekko. Miał w końcu szansę odrobić swoją nieobecność podczas upadku Gildii. Krwią osób, które do niego doprowadziły.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej