Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Saddam Husajn

<< < (2/5) > >>

Khaleb:
Nigdy nie pałałem przyjaźnią do dyktatorów, więc i teraz nie jest mi żal śmierci kolejnego z nich. Husajn znaczył  dla mnie tyle co Mussolini, Hitler albo Stalin! Zachciało im się wojny więc ją mieli, na szczęście Saddama miał najbardziej humanitarną śmierć z nich wszystkich. Tyle na ten temat...

Sir_William:
Ja uważam, że dobrze, iż teraz jest w drugim świecie. Bardzo mnie rozgniewały jego słowa, kiedy mówił, że umrze jak męczennik. Trzeba być chorym psychicznie, żeby tak uważać. Nie dość, że (delikatnie powiedziawszy) narozrabiał, to jeszcze ma czelność taki słów używać! Nie wiem do końca co o  tym myśleć, bo stolica apostolska, jest za obroną życia, czym samym przeciwstawia się śmierci. Jednak sama śmierć tego dyktatora nic nie da. On sam nie decydował przecież o takiej zagładzie ludowej, jaką zaprezentował za swojej kadencji. Powinni także zawisnąć przy nim wszyscy generałowie, który brali w tym udział i całą machina sterująca tymi wszystkimi katastrofami!

--- Cytuj ---humanitarną śmierć
--- Koniec cytatu ---

Kiedyś mój znajomy ksiądz opowiadał o "humanitarnej" śmierci. ÂŻadna śmierć nie jest humanitarna. Po prostu, jest to koniec życia. Czy w sposób spalenia na stosie, czy poprzez podanie pawilonu... Bardzo mądrze opowiadał o wszystkich tych wymysłach jakie są zwane humanitarnymi śmierciami.

Grison:
Husajnowi z całą pewnością należała się śmierć. Sądzę, że to i tak niewystarczająca dla niego kara za wszystko co zrobił ludziom. Ale cóz innego można odebrać człowiekowi niż życie no nie? Kiedyś oglądalem w internecie film dokumentalny o tym co Saddam zrobił ludności irackiej a szczególnie kurdom. I mówie wam nie było to nic przyjemnego i sądzę, że było by to nie namiejscu gdybym teraz o tym napisał.
Nigdy nie lubiłem dyktatorów i zawsze czułem do nich obrzydzenie. Husajn, Stalin, Hitler to zło tego świata.

Kristo:
Prawde powiedziawszy należała mu się śmierć, ale bez przesady że jest złem całego świata. Nie można go porównywać do Hitlera czy Stalina.

--- Cytuj ---Jedno jest pewne, dla kurdów sprawiedliwości stało się zadość.
--- Koniec cytatu ---
Jedno jest pewne, dla Kurdów nie będzie sprawiedliwości puki nie będą mieli własnego państwa. Ten naród jest wyżynany od długiego czasu nie tylko przez Husajna ;]

--- Cytuj ---On zabił naszych rodaków walczących za honor naszego państwa
--- Koniec cytatu ---
Stinkfist prawdę powiedziawszy walczą tylko po to by polizać 4 litery Krzaczkowi z Amerki. Z honorem naszego państwa ta walka nic nie ma, a raczej wręcz z jego głupotą.

--- Cytuj ---Husajn znaczył dla mnie tyle co Mussolini, Hitler albo Stalin!
--- Koniec cytatu ---
Ja bym tu raczej dodał paru gorszych opryszczków niż Husajn, którzy rządzą nadal, ale to się wytnie.
Sadam Husajn nie wywołał wojny. To amerykanie ją wywołali. Prawdę powiedziawszy to Husajn jest aniołkiem w porównaniu do przekrętów Amerykanów.

Arkhan:
Mój post będzie krótki za co z góry przepraszam, ale znalazłem na internecie dowód który obala wszelkie wątpliwości na śmierć Husajna, a warto zaznaczyć że takowe były.

http://www.liveleak.com/view?i=863ce7d4a3 - Wykonanie Wyroku na Husajnie.

Z wyrazami szacunku...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej