Tereny Valfden > Dział Wypraw
"Mój futrzak, twój chinol!" (Polowanie Evanlyn i Arcusa)
Arcus:
Nazwa wyprawy: "Mój futrzak, twój chinol!" (Polowanie Evanlyn i Arcusa)
Prowadzący wyprawę: Evanlyn
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: Przynależność do łowczych.
Uczestnicy wyprawy: Arcus, Evanlyn
Arcus poprawił ekwipunek i stawił się w wyznaczonym miejscu. Zastał tam Evanlyn, z którą miał wyruszyć na polowanie. - Gotowa? Możemy ruszać?
Ahmid:
No! To ruszamy! I ruszyli. Szli drogą na północ, na lasy pełne zwierząt. ÂŚciemniało się powoli. Polować w nocy, to niebezpieczna rzecz, ale nie takie rzeczy się robiło hmm? Miałeś już styczność z jakimiś bestiami?
Moim celem pewnie będą wilki, może ścierwojady. Noc chciałam także spędzić w lesie, ponieważ to zazwyczaj nad ranem pojawiają się zwierzęta. Szli.
Arcus:
- W swym rodzinnym kraju byłem myśliwym, jednak było to kilka lat temu. W valfdeńskich lasach nie miałem jeszcze okazji polować. A Ty? Polowałaś już na coś?
Ahmid:
Tu, na Valfden jeszcze nie polowałam. W rodzinnych stronach, miałam z tym wiele wspólnego. Minęli ostatnie zabudowania, weszli w las. Było jeszcze jasno, lecz za niecałe dwie godziny miało się ściemnić.
Jest godzina 18.27
Arcus:
Arcus rozglądał się dookoła w poszukiwaniu zwierzyny lub jakiegokolwiek tropu. - Właściwie dlaczego nie pozostałaś wśród swoich? - zapytał po krótkiej ciszy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej