Autor Wątek: Kac Marant  (Przeczytany 13089 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

Odp: Kac Marant
« Odpowiedź #120 dnia: 09 Wrzesień 2013, 12:17:24 »
Dostaliśmy jakieś szmaty ledwo przykrywające nasze skarby. Wyruszyliśmy do karczmy w pobliżu. Była wyjątkowo pusta... jedynie karczmarz za lada przecierał kufel. Gdy odwrócił do nas wzrok jego spojrzenie wyglądało jak zmieszanie kilku uczuć naraz - zadowolenia, i strachu. Lekko się zaśmiał i rzekł do naszej brygady:
- To co, wieczór kawalerski udany, tak?

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
  • Reputacja: 698
  • Drugie wcielenie Draga!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #121 dnia: 09 Wrzesień 2013, 12:28:23 »
Zeleris czuł się dziwnie. Jak to jest, że zawsze po jakimś "wypadku", który nadszarpnie mu pamięć, kończy ubrany w jakieś szmaty? Chociaż dobre i to. Latanie z wywieszonym sprzętem byłoby jeszcze dziwniejsze. I mogłoby się skończyć spałowaniem przez jakieś służby porządkowe. I wylądowaniem w lochu. A tak, to przynajmniej wygląda tylko jak żul. W końcu jednak dotarli do karczmy. Słysząc słowa karczmarza (i widząc minę) mag miał bardzo złe przeczucia. Jednak wyparł je, nie mogąc w ogóle pojąć ich grozy. 
- Wieczór kawalerski? - zapytał. - Znaczy, że tutaj sami kawalerowie? - Instynktownie odrzucał związek takiego rodzaju imprezy z pewną ceremonią. - Udał się... ? - odpowiedział, wręcz zapytał, roglądając się po towarzyszach. Nie był pewien, czy się udał.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #121 dnia: 09 Wrzesień 2013, 12:28:23 »

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #122 dnia: 09 Wrzesień 2013, 12:30:07 »
- Eeee... a kto z nas się żenił dobrodzieju? - dracon popadł w konsternację.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #123 dnia: 09 Wrzesień 2013, 12:36:07 »
- Jak to kto? Nie pamiętacie nic? Był lekko zszokowany tym.
- Chodźcie, usiądźcie. Sądząc po waszym stanie mieliście na prawdę dobrze. Pierwsza pozytywna rzecz dzisiejszego dnia! Barman podał wam strawę - całego dzika i poczęstował trunkiem. Jak słusznie zauważył była to tylko woda. Wtedy zdaliśmy sobie sprawę jak głodni jesteśmy(przynajmniej Mogul).
- Pamiętam, jak kilka dni temu tutaj wparowaliście nadzy i w sztok pijani. Dowiedziałem się od was, że ten tutaj wskazał na Aragorna posiadł za żonę jakąś cycatą córę bandyty. Ten podobno się miał zgodzić tylko pod warunkiem, jeśli okrążycie nadzy całą wyspę.

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #124 dnia: 09 Wrzesień 2013, 12:45:02 »
Zeleris jadł. Głodny był. Był bardzo głodny. Więc jadł. Zastanawiał się tylko jak potem zapłacą za tego dzika, skoro zostawili gdzieś ubrania i cały dobytek, ale potajemnie liczył na dobroć karczmarza. Lub jego wolny bieg, gdy będą uciekać. Miał szczęście, że udało mu się przełknąć kęs, gdy gospodarz powiedział o małżeństwie Aragorna i warunku, który musieli spełnić. Rozkaszlał się dopiero po przełknięciu.
- Okrążymy wyspę nago? - zapytał, wycierając usta. - To sporo wyjaśnia... chyba.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #125 dnia: 09 Wrzesień 2013, 12:59:07 »
- Aruś mężem! No jebne... - krztusił się Elrond na podłodze. Po nowinach karczmarza nie mógł powstrzymać śmiechu i osunął się z krzesła.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #126 dnia: 09 Wrzesień 2013, 13:18:15 »
- A ... aaa... ale że ja? - Aragorn był w szoku. Wielkim. - Morda Edek. Ja już raz byłem żonaty. - stwierdził pochłaniając kawał dzika. - Cycata córa bandyty? Ale czemu mieliśmy przebiec wyspę nago? Co to za porąbany quest i warunek?! Wypadałoby ją odnaleźć...

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #127 dnia: 09 Wrzesień 2013, 13:43:42 »
- Ktoś ma jakiś pomysł jak ją odnaleźć?

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #128 dnia: 09 Wrzesień 2013, 13:45:35 »
- Wiesz skąd tutaj przyszliśmy? - Zeleris zapytał gospodarza. Kierunek, chociaż niewiele, ale zawsze mógł coś im pomóc. Na początek dobre i to.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #129 dnia: 09 Wrzesień 2013, 13:46:59 »
Grzecznie ubrany niczym pewien prorok, przybity do kawałka drzewa, ruszyłem za towarzyszami do karczmy. Dopiero w drodze zacząłem czuć głód, a co dopiero suchość w pysku. No ale nie narzekając wszedłem do karczmy jako ostatni. A co ktoś musi chronić tyły towarzyszy.
Co tu dalej mówić, w karczmie spoczątkowo oniemiałem. Niecodziennie człowiek dowiaduje się że był na jakimś wieczorze kawalerskim. Ale jak tylko usłyszałem że aby Aruś mógł się ożenić, musimy nago obiegnąć wyspę. Najprościej rzecz ujmujac śmiechłem.
-Panie karczmarzu, a nie mówiliśmy jak sie ten bandyta zowie i jego córa? Oraz jak jego banda sie nazywa?

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #130 dnia: 09 Wrzesień 2013, 13:55:15 »
- Gomez go zowią bodajże. Jego córa o Kathrina. Jego banda? Banda Gomeza*. Jednak nie wiem skąd pochodzi, w tutejszych lasach mamy problemy z niejakim Marmolem, i bandą Marmola*, o Gomezie usłyszałem od was.

//:* ciężko zgadnąć nazwę bandy, co nie? :D

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #131 dnia: 09 Wrzesień 2013, 14:00:50 »
- Skoro tam wpadliśmy na plan rozebrania się do naga, to i tam są nasze rzeczy.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #132 dnia: 09 Wrzesień 2013, 14:21:17 »
- Gomez, Gomez... Ha! Kurwa wiem kto to! - i tu właśnie przydała się wiedza szefa służb specjalnych. - Upierdliwy typ z dystryktu Kadev, siedzi gdzieś w pobliżu... Ron'dla. W chuj daleko.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #133 dnia: 09 Wrzesień 2013, 14:26:14 »
-A nie chwaliliśmy się czymś jeszcze?-Spytałem tak, żeby ostatecznie się upewnić że niczego więcej nie nabroiliśmy.

Offline Mogul

• Weteran
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #134 dnia: 09 Wrzesień 2013, 15:29:57 »
- Yyy, nie chwaliliście się już niczym, tylko bardzo rozrzutni w pieniądzach byliście, dlatego dzisiejszy obiad macie za darmo. Powiedział karczmarz
- o_O no kurwa nie wierzę Odrzekł smutny Mogul

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #135 dnia: 09 Wrzesień 2013, 15:54:39 »
- Przepierdoliliśmy 20 TYSIÊCY?! - dracon wyszedł z karczmy, dało się słyszeć donośne... - Kuuuuurrrrrrwaaa!!!!

Offline Zeleris Flamel

• Magnat
    • Karta postaci

« Odpowiedź #136 dnia: 09 Wrzesień 2013, 15:56:06 »
- Rwwaaaaaaa!!! - dołączył się Zeleris, gdy dotarło do niego co uczynili. Po chwili uspokoił się. Mniej więcej. Oparł się ciężko o stół. - Jak, JAK do cholery można przepić tyle pieniędzy? - zapytał świat jako taki.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #137 dnia: 09 Wrzesień 2013, 16:01:02 »
- Zapytaj tego oto pół krasnloluda i ćwierć elfa. - wskazał na Adasia gdy wszedł do karczmy. - I Mogula. A tak naprawde to wszyscy zjebaliśmy... bohaterowie kurwa nasza mać... herosi chędożeni...

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #138 dnia: 09 Wrzesień 2013, 16:16:59 »
-Trochę poszaleliśmy..-Powiedziałem z niedowierzaniem. Jakoś ciężko do mnie docierało, że w przeciągu trzech dni aż tyle przepiliśmy. Po czym chwyciłem się za głowę.-Ja pierdole, tyle forsy!-Trzymajac się tak za głowę usłyszałem wypowiedź Zelerisa-Wątpię abyśmy to wszystko przepili. Pewnie stąd aż do stolicy będziemy mile widzianymi gośćmi, w zamtuzach oraz karczmach..

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #139 dnia: 09 Wrzesień 2013, 16:20:41 »
- Pamiętaj że byliśmy też w Ron'del... ciekawe ile daliśmy Gomezowi?

//Ja robie 2 część Kac Marantu, pamiętajcie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #139 dnia: 09 Wrzesień 2013, 16:20:41 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18