Strefa pomocy > Gothic
Jak szybko zostać magiem ?
xNoZoMi:
Ja strzelać zaczynam może w 2/3 rozdziale bo wcześniej to nie ma sensu bo i tak mało walisz i do tego nie tak celnie ,dlatego ja wole pierw se zręczność i kusze/łuk poćwiczyć i do tego czasu mam tyle strzał i beltów że ,mogę nawalać ile wlezie <lol>
Gordian Morii:
Szczerze mówiąc to ja wczoraj zacząłem grać w gothica 1 i w tym momencie dołączyłem do Nowego Obozu, mam chyba 10 level koksa w mieczu i łuku, otwieranie zamków 1, skradanie i prawie całe dostępne łowiectwo. W tym momencie ponad 3k bryłek rudy i ciężki pancerz szkodnika. Więc stwierdzam, że jak się ma pojęcie to można szybciutko wykoksić beziego w tej grze ;] Trochę jeszcze siła i zręczność kuleje, ale od czego są pierścienie i amulety. Warto też pogadać z Horacym i +5 siły gratis ;]
GaroK:
jeśli masz szkodnika z 10 lvlem to idz do Lee i masz najemnika
co do tematu możesz też zostać nowicjuszem, będziesz miał od razu dostęp do magii, niestety ograniczona do 4 kregu ( na 6) czyli taki mag- wojownik
KacperGraczPL:
Polecam . Nowy Obóz łatwo się zostaje członkiem
1. W Starym Obozie idziemy do szkodnika imieniem Mordrag (znajdziemy go przy południowej bramie). W trakcie rozmowy Mordrag zaproponuje nam pójście do Nowego Obozu. Akceptujemy jego ofertę.
2. Po przyjściu do Nowego Obozu Mordrag da nam pierścień, który należy odnieść przywódcy szkodników - Laresowi. Ten pozwoli nam dołączyć do jego bandy pod warunkiem, że damy mu 400 bryłek rudy ze sprzedaży bagiennego ziela. Ziele ma Baal Isidro, którego znajdziemy w karczmie. Oferujemy mu pomoc w roznoszeniu ziela i chodzimy po całym Nowym Obozie sprzedając je szkodnikom. Kiedy już uzbieramy wymaganą sumę zanosimy ją Laresowi.
3. Wracamy do Starego Obozu i rozmawiamy z Diego, który podda nas Testowi Zaufania. Jego realizacja polega na tym, aby pójść do Starej Kopalni i odebrać od Jana listę potrzebnych materiałów. Gdy już otrzymamy listę idziemy z nią do Nowego Obozu i dajemy Laresowi. Ten dopisuje do niej kilka rzeczy i odsyła nas do Diego.
4. Konwój, który ma dostarczyć towary z listy napadają ludzie Laresa. Idziemy do niego i jeśli mamy 5 poziom to pozwoli on przyłączyć się nam do Szkodników. Ponadto zgłaszamy się do Gorna, który daje nam naszą część zgrabionego łupu.
Alastor[RV]:
Wolałbym przystać do Starego Obozu i zostać magiem. Czyli najpierw i tak musze zostać cieniem ?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej