Strefa pomocy > Gothic
Jak szybko zostać magiem ?
Alastor[RV]:
Witajcie
Zacząłem grać w część 1 i mam ogromne trudności ze sterowaniem postacią podczas walki wręcz. Problem dotyczy tego że aby zadawać ciosy musze trzymac postac w ruchu do przodu co powoduje ze ona sie rozmija z celem i zanim obróce się z powrotem twarzą do celu to dostaje tyle ciosów że padam.
Pomyślałem więc że może zostane magiem i wtedy moje problemy znikną. Dlatego chciałbym się zapytać jak zrobić to najszybciej, mam dopiero 2 lvl. A czy na zdobywanie expa też sa jakies sposoby bo bicie pojedynczych egzemplarzy scierwojadow idzie strasznie wolno.
GaroK:
nie powinieneś mieć większych problemów ze ścierwojadami, musisz przywyknąć, i nabić ten 5 lvl, potem zostajesz cieniem, a potem zrób pare questów dla obozu bractwa.Dostaniesz potem zadanie oczyszczenia starej kopalni z gniazda pełzaczy, jak już to zrobisz, idz do miltena(thorusowi odmów) i dalej arcymistrz ognia będzie ci zadawał pytania na które powinieneś powiedzieć chyba że to twój 1 gothic.
Gordian Morii:
Ale jak to masz problemy z trafieniem? Z tego co pamiętam wystarczy trzymać lewy przycisk myszy i odpowiednio wciskać klawisze w, a lub d i bohater będzie uderzał. Co do magii to jak dla mnie w G1 nie jest ona zbyt wesoła, gdyż czary są po prostu słabe. Ja nie wiem jak przejść gothica magiem, bo nigdy mi się nie chciało poświęcać na to aż tyle czasu. Nawet najmocniejsze czary są bardzo ciężkie do rzucenia, bo wystarczy, że walczysz z kimś kto atakuje Cię z dystansu i bardzo często nie masz nawet jak rzucić zaklęcia, bo uderzenie przerywa akcję rzucania czaru.
A wracając. Magiem nie staniesz się zbyt szybko. Możesz próbować działać na zwojach, ale to trochę drogi interes.
GaroK:
Zapewniam że magiem gra się łatwo, te najsłabsze potwory możesz brać z miecza. Po opanowaniu czarów dasz sobie radę, wystarczy że będziesz trzymał przeciwnika na dystans.
bez problemów to przeszedłem za 1 razem
dalej mogą jeszcze ci pomóc poradniki
Alastor[RV]:
MAm dopiero 2 lvl a za jednego scierwojada dostaje chyba 50 pkt, obecnie na next lvl potrzebuje ponad 1k pkt. Próbowałem różnych kombinacji z klawiszami ale niestety by postac zadawała ciosy musi isc do przodu a moby nie sa głupie i schodzą z linii ataku. Wbicie jeszcze 3 lvl zajmie mi chyba z miesiąc pod warunkiem że starczy mi cierpliwości. Musze to jakoś ogarnąć bo gra ogromnie mi się podoba.
Popróbuje zmienić ustawienia klawiszy bo obecnie mam tak jak przeważnie w FPS-ach czyli:
W - krok do przodu
S - krok do tyłu
A - krok w lewo
D - krok w prawo
Q - obrót w lewo
E - obrót w prawo
F - użyj
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej