Strefa pomocy > Gothic

Jak szybko zostać magiem ?

<< < (6/16) > >>

Isentor:
Z tego co pamiętam Gothic miał już alternatywne sterowanie myszą i WSADem, sam tak grałem. Jest to już skonfigurowane, wystarczy wejść w opcje sterowania i kliknąć na alternatywne sterowanie. Gra się bardzo podobnie jak w Gothic II na myszy.

Alastor[RV]:
Dziękuję panowie za pomoc, już nie będę Was męczył odnośnie sterowania. Obecnie próbuje robić zadania w Starym Obozie, podszkoliłem siłę na 20 i zastanawiam się skąd wziąść kilkaset bryłek rudy na ekwipunek, widziałem u Fiska (spodnie kopacza i jakaś bron)

Nocturn:
Zdobądź wytrych i udaj się do kuźni Huno. Stoi tam skrzynia, w której znajdziesz 2 niewykończone miecze i 20 stalowych prętów. Aby ją otworzyć, musisz zastosować kombinację strzałek: >><><<. Stalowe pręty możesz sprzedać po 20 bryłek rudy za sztukę, jednak nie opłaca się to, lepiej wykuć z nich miecze, które sprzedasz po 50 bryłek rudy za sztukę. Miecz wykuwa się w następujący sposób:
1. Używasz paleniska i rozgrzewasz w nim stal.
2. Formujesz ostrze na kowadle.
3. Studzisz ostrze w wiadrze wody.
4. Ostrzysz miecz na kamieniu szlifierskim.
W taki sposób uzyskujesz miecze łącznie warte 1000 bryłek rudy + 100 bryłek rudy za poprzednie miecze. Jeden możesz zachować dla siebie, jeśli posiadasz 20 punktów siły. Ponadto surową stal możesz kupić za 40 bryłek rudy, a miecz sprzedać za 50 bryłek rudy, także na każdym mieczu możesz zarobić 10 bryłek rudy.

Alastor[RV]:
Mam wytrych ale nie umiem jej otworzyc, jak sie uzywa wytrycha? Próbuje go tak jak z mieczem czyli w otwartym oknie ekwipunku naciskam ctrl+W ale nic, jak tą samą kombinacja na skrzynie to postac tylko wzrusza ramionami. I pewnie musze przyjsc do niej jak nikogo nie będzie

Nocturn:
Musisz podejść do skrzyni i nacisnąć Ctrl, postać powinna uklęknąć przy skrzyni. Teraz należy zastosować odpowiednią kombinację strzałek, czyli >><><<, gdzie:
A - <,
D - >.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej