Tereny Valfden > Dział Wypraw
Przybyłem, zobaczyłem, wypiłem
Zeleris Flamel:
Nazwa: Przybyłem, zobaczyłem, wypiłem
Prowadzący wyprawę: Aragorn
Wymagania: Walka dowolną bronią 50%
Uczestnicy wyprawy: Zeleris Flamel, Aurius
Adept magii powietrza i zakonnik, otrzymawszy zadanie od Tyrra, ruszyli w drogę.
- Jak cię zwą, zakonniku? - zapytał dracon, celem uniknięcia nazywania towarzysza podróży "zakonnikiem".
Aurius:
-Aurius z Rivendare, pokorny sługa Zartata. A pan, panie Flamel, jaką profesję reprezentuje swoją osobą?
Zeleris Flamel:
- Profesje silnie związaną ze sztuką tajemną - odparł dracon. Droga do Atusel, była daleka, więc najpierw trzeba było znaleźć transport. Trudne to nie powinno być, wszak na całej wyspie były stajnie, które dziwnym trafem nie pobierały opłat za wypożyczanie koni.
- Obecnie szkolę się na maga powietrza. Gdzie leży Rivendare, Auriusie Stamtąd? - zapytał, gdyż jakoś nie słyszał o takowym miejscu.
Aurius:
-Rivendare było niewielką wioską położoną niedaleko Geldern, w Myrtanie. Mój ojciec się tam urodził i to częściowo na jego cześć wspominam przy swoim imieniu miejsce pochodzenia. Poza tym staram się nie zapomnieć o mojej małej ojczyźnie.
Zeleris Flamel:
- Heh, też pochodzę z Myrtany i też z niewielkiej wioski. Nazwy ci nie podam, bo opuściłem w wieku, w którym raczej się jeszcze na takie rzeczy uwagi nie zwraca. - Zeleris ledwo co pamiętał tamte czasy. Dawno temu to było, zaś jego niekontrolowana jeszcze wtedy magia była nieco... utrudniająca skupianie uwagi. - Teraz i tak pewnie obie te osady są tylko wypalonymi zgliszczami. Takie czasy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej