Tereny Valfden > Dział Wypraw

Test zaufania #2

<< < (15/16) > >>

Nocturn:
- Kazar zgodził się nam pomóc! Przekonanie nordzkich wodzów nie powinno sprawić mu problemów, w końcu jest jednym z najlepszych dyplomatów na kontynencie. Nordowie wymkną się spod wpływu Lithana, przez co konflikt pomiędzy nimi, a Ekkerund zostanie zażegnany. A jeśli chodzi o tę ranę... Naraziłem się na gniew Lithana, przez co nasłano na mnie wojowników. Myślę, że zagrożenie minęło.

Hagmar:
- Jak Cię nie było przyszedł do mnie człowiek z "Czarnych Smoków" to królewskie służby specjalne hrabiego Tacticusa... Jeśli ich przekonamy to Lithan wybije ich wszystkich tak jak to zrobił z poprzednią karczmą tylko dlatego że nie mógł zabić hrabiego. Mimo to zdobyłeś zaufnie Wolnego Miasta Ekkerund. Tak przy okazji, jak Ci na imię w ogóle?

Nocturn:
- Nazywam się Nocturnus. Czy sprawą z Tacticusem również mam się zająć, czy zajął się tym ktoś inny?

Hagmar:
- Ty już swoje zrobiłeś, jeśli Służby Specjalne mówią Ci co masz robić to to rób. Wierz mi, hrabia Tacticus to dobry... obywatel i patriota ale i potrafi być strasznym skurwysynem jeśli chodzi o polityke. Jednakże nie zabronie Ci do niego iść i spróbować go przekonać.

Nocturn:
- W sumie masz rację. Narażanie się elitarnym wojskom nie jest najlepszym pomysłem, tym bardziej że jestem ranny. Najwyżej przybędę za jakiś czas dokończyć to, co zacząłem. Tymczasem udam się do Mrocznego Paktu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej