Tereny Valfden > Dział Wypraw

Jak głęboko nogi poniosą

(1/13) > >>

Adaś:
Nazwa wyprawy: Jak głęboko nogi poniosą
Prowadzący wyprawę: Korag
Wymagania do uczestnictwa w wyprawie: 50% znajomości technik walki dowolną bronią
Uczestnicy wyprawy: Korag, Adaś, Sparda
Adaś pił sobie spokojnie wino, kiedy podszedł do niego obcy mu krasnal. Człowiek spojrzał na niego spod czoła, po czym, gdy ten skończył swą wypowiedź, spytał retorycznie
Ty jesteś tym co najemników potrzebuje?-Szybkim haustem dopił wino z kufla, dolał sobie jeszcze trochę po czym oznajmił oschle popijając wino-Nie wiem kim jesteś, ani kim był twój ojciec. Nigdy jego imienia nie słyszałem,a i sam nie wiem czy jestem ciekaw żywota twego ojca. Jedyne co mnie interesuje to po co najmujesz ludzi, oraz ile oferujesz?

Korag:
-Ha! Takich potrzebuje, obyś robił mieczem tak dobrze jak gadasz. Najmuje ludzi, bo jest trochę łbów do rozłupania i to tyle, że sam nie dam rady.- powiedział -Jeśli chodzi o wynagrodzenie to przewidziałem jakieś... 200 grzywien. No, oczywiście zobaczymy jak sobie poradzisz...-

Adaś:
-O moje kompetencje się nie martw. Zabijałem jeszcze zanim usłyszałeś o Valfden.
Po tych słowach dopił, swoje wino i wstał.
-Ruszamy czy kogoś jeszcze przewidujesz?

Korag:
-Eeee...- krasnolud rozejrzał się -Jeszcze jeden się zgłosił, też się tu gdzieś chyba kręcił... No nic. Zostawi się wiadomość, powinien nas dogonić.  -

Adaś:
Adamus spojrzał z lekkim smutkiem na nie dopity dzban wina i powiedział:
-Jak wolisz, możemy wyruszyć już teraz.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej