Autor Wątek: Gothic 5  (Przeczytany 17804 razy)

Description:

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

Odp: Gothic 5
« Odpowiedź #20 dnia: 04 Czerwiec 2013, 22:12:03 »
W tym roku mija im termin ważności domeny, więc albo wóz, albo przewóz.

KacperGraczPL

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 06 Sierpień 2013, 13:02:42 »
Nawet nie istnieje gothic 4 a wy myślicie o 5  <facepalm>

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #21 dnia: 06 Sierpień 2013, 13:02:42 »

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #22 dnia: 06 Sierpień 2013, 13:24:06 »
Dokładnie :P

KacperGraczPL

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 06 Sierpień 2013, 15:36:41 »
Nie było chyba wątku o pomyśle na fabułę gothic 5 ?

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #24 dnia: 06 Sierpień 2013, 15:46:45 »
Zdaje się, że możesz tutaj wrzucić takowy pomysł.

Offline Nocturn

• Moderator
  • Reputacja: 2258
« Odpowiedź #25 dnia: 07 Sierpień 2013, 11:13:56 »
Nie było chyba wątku o pomyśle na fabułę gothic 5 ?
Zdaje się, że możesz tutaj wrzucić takowy pomysł.
Jasne. Wątek ma służyć ogólnej dyskusji o Gothic 5.

Offline Devristus Morii

• Moderator
  • Reputacja: 8339
  • Leniuszek.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #26 dnia: 09 Sierpień 2013, 00:08:12 »
Wiecie, że na oficjalnej stronie prowadzonej przez Piranię gothic5.com przez cały jeden dzień można było zobaczyć o to te logo:

Offline GaroK

• Myśliwy
  • Reputacja: 124
    • Karta postaci

« Odpowiedź #27 dnia: 09 Sierpień 2013, 13:32:40 »
Nie czaję, robią Risena i Gothica na raz?

A jeśli to z Gotikiem to prawda to:
SZLAG!  myślałem że będą kontunuować 3, a zamiast tego to żałosną podróbkę.

Offline Borys333

• Kret
  • *
  • Reputacja: -235
    • Karta postaci

« Odpowiedź #28 dnia: 19 Sierpień 2013, 11:26:25 »
Gothic 5 jeśli wyjdzie a mam taka nadzieję, to także chciałbym ujrzeć - tak jak pewien użytkownik wcześniej pisał - Khorinis oraz Górniczą Dolinę w jakiejś nowej postaci. Ważne jest by fabuła była na najwyższym poziomie i gra bardzo długo. Czy aż tak ważna jest grafika? Nie można mieć wszystkiego, więc trzeba coś wybrać. Ja wybieram dobrą zabawę, długą rozgrywkę i najlepszą fabułę a przede wszystkim niepowtarzalną przygodę. <zdrowie>

Offline Suchoklates

• Kret
  • *
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #29 dnia: 19 Sierpień 2013, 11:54:36 »
Gothic remake? z odświeżoną grafiką i w Polskiej wersji? czemu nie...?, jest już na YT pierwsza lokacja Gothica 2 przedstawiona przez jakiegoś fana na silniku graficznym CryEngine 3 i całkiem mu nieźle to wyszło jak na jedną osobę... ;), efekty dźwiękowe jak i grafika

Pokaz graficzny CryEngine 3 zaczyna się od 1:15

Gothic prequel dwóch pierwszych części ?, jestem jak najbardziej za! :). 4 była failem lekkim chociaż za pierwszym razem jak ją odpaliłem nawet mi się podobała ale tylko jeden raz... ;p potem mi się nie chciało wracać do niej..., a dodatku Fall of Setariff tylko z ciekawości pyknąłem :), więc nie wiem czy dobrym pomysłem było by ciągnięcie dalszej fabuły z 4 części..., chyba że rzeczywiście PB pominęła by 4 część i zrobiła dalszą to by było spoko :)
« Ostatnia zmiana: 19 Sierpień 2013, 11:56:51 wysłana przez Suchoklates »

KacperGraczPL

• Gość
« Odpowiedź #30 dnia: 12 Wrzesień 2013, 14:20:05 »
Gothic remake? z odświeżoną grafiką i w Polskiej wersji? czemu nie...?, jest już na YT pierwsza lokacja Gothica 2 przedstawiona przez jakiegoś fana na silniku graficznym CryEngine 3 i całkiem mu nieźle to wyszło jak na jedną osobę... ;), efekty dźwiękowe jak i grafika

Gothic prequel dwóch pierwszych części ?, jestem jak najbardziej za! :). 4 była failem lekkim chociaż za pierwszym razem jak ją odpaliłem nawet mi się podobała ale tylko jeden raz... ;p potem mi się nie chciało wracać do niej..., a dodatku Fall of Setariff tylko z ciekawości pyknąłem :), więc nie wiem czy dobrym pomysłem było by ciągnięcie dalszej fabuły z 4 części..., chyba że rzeczywiście PB pominęła by 4 część i zrobiła dalszą to by było spoko :)
Bardzo dobry pomysł niech to powinno wyjść na konsole .

cancel

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 22 Wrzesień 2013, 08:21:20 »

W mojej opinii, to co zrobił autor w tym filmiku, to profanacja Gothica. "Odświeżona grafika" w G2, to chyba ostatnia reforma tej gry, na którą bym przystał. To tak jakby np. gry z Amigi 'odświeżać' - tylko dla kogo? Dla metinowców?

Bardzo dobry pomysł niech to powinno wyjść na konsole .

No akurat, dla amerykańskich nastolatków.

Więc jakiś nowy kontynent?

Ale przecież w świecie Gothic, Myrtana jest jedynym kontynentem. Więc akcja gry musiałaby się odbywać znowu na 'starym kontynencie' albo ewentualnie na jakiejś wyspie. Dla mnie Gothic seria Gothic skończyła się na trzeciej części, a stworzenie kolejnej część tej gry, to czysta abstrakcja.

Ja kontynuację 'Gothica' widzę tylko w produkcjach pośrednio nawiązujących do tej serii, tj. Risen. Myślę, że twórcy powinni obrać właśnie taką drogę.

KacperGraczPL

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 22 Wrzesień 2013, 11:04:17 »
W mojej opinii, to co zrobił autor w tym filmiku, to profanacja Gothica. "Odświeżona grafika" w G2, to chyba ostatnia reforma tej gry, na którą bym przystał. To tak jakby np. gry z Amigi 'odświeżać' - tylko dla kogo? Dla metinowców?

No akurat, dla amerykańskich nastolatków.

Ale przecież w świecie Gothic, Myrtana jest jedynym kontynentem. Więc akcja gry musiałaby się odbywać znowu na 'starym kontynencie' albo ewentualnie na jakiejś wyspie. Dla mnie Gothic seria Gothic skończyła się na trzeciej części, a stworzenie kolejnej część tej gry, to czysta abstrakcja.

Ja kontynuację 'Gothica' widzę tylko w produkcjach pośrednio nawiązujących do tej serii, tj. Risen. Myślę, że twórcy powinni obrać właśnie taką drogę.
Gothic nie powinien się skończyć na 3 a to była bardzo zabugowana . I to był Gothic tylko że ci z Piranii mieli popaprańców z JoWood .

cancel

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 22 Wrzesień 2013, 12:49:58 »
Gothic nie powinien się skończyć na 3 a to była bardzo zabugowana .

Chciałem tylko zaznaczyć, iż napisałem, że: "Dla mnie seria Gothic skończyła się na trzeciej części" - więc jest to moja subiektywna opinia, niemniej nie bezpodstawna. Ewentualnie mogli go zakończyć jakimś dobrym dodatkiem. Poza tym, uargumentuj tezę, dlaczego, 'nie powinien się skończyć na 3', bo ja to zrobiłem w moim pierwszym poście w tym temacie.

Gothic3, jak na ekstensywną grę nie był tak bardzo zbugowany. Dzisiaj pewne oficjalne pacze, łatki rozwiązały mniejsze i większe problemy techniczne w grze. Zaiste nie wiem jakie to ma znaczenie w kontekście nawet tej frywolnej dyskusji. 

I to był Gothic tylko że ci z Piranii mieli popaprańców z JoWood

Co było Gothikiem? Risen? Ciekawe...

Offline Xvier aep Deler

• Weteran
  • Reputacja: 2469
    • Karta postaci

« Odpowiedź #34 dnia: 22 Wrzesień 2013, 21:34:27 »
Jeśli chodzi o kontynualcje gothicka to ciągle mówicie o kontynuacji fabuły a co byście powiedzieli na prequel??

Offline dunio1

• Kret
  • *
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #35 dnia: 24 Wrzesień 2013, 12:05:54 »
Gothic 5 jak juz bylby rozgrywany bylby w niezbadanych krainach.

cancel

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 24 Wrzesień 2013, 14:26:43 »

Słuszna uwaga. Zupełnie zapomniałem o tym, w takim razie to miałoby jakiś sens.

KacperGraczPL

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 25 Wrzesień 2013, 06:47:14 »
Wolałbym na wyspie Arganni według Pirahna Bytes 

Offline Henseld

• Kret
  • *
  • Reputacja: 10
« Odpowiedź #38 dnia: 18 Październik 2013, 10:45:09 »
Oby był na zasadzie Gothica i Gothica 2. Rozbudowany świat i fabuła na dłuugie godziny, nie jak w Arcanii 10godzin i przeszedłem gre...
Myśle że będzie to zrealizowane, ponieważ znów gra ma przejśc na konto starego dobrego PB.

Offline LOLO UMC

• Kret
  • *
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #39 dnia: 29 Listopad 2013, 20:12:51 »
Ja powiem tak arcania nie może być brana pod uwagę czytałem gdzieś że Piranhia Bytes nie UZNAJE Zmierzchu Bogów i Arcani  fajnie było by gdyby nie brali pod uwagę ZB I ARCANI tak uważam  <rycerz>

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #39 dnia: 29 Listopad 2013, 20:12:51 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18