Tereny Valfden > Dział Wypraw

Wysuszeni myśliwi

<< < (8/42) > >>

Gunses:
- Zbadajmy całe ciało, korzystając z faktu, że jesteśmy sami. Trzeba go rozebrać, telekineza czy co tam umiesz Magu, przydałaby się, aby go podtrzymać w powietrzu, kiedy będę go rozbierał. Trzeba doszukać się miejsca ujścia krwi. Jeśli takiego nie będzie, to może być pasożyt, który posilił się nim. Magu, podniesiesz go?

Isentor:
Podniosłem zwłoki za pomocą mortokinezy.
- Do dzieła więc.

Gunses:
Gunses porozpinał i pozdejmował wszystkie części ubioru ów mężczyzny. Ciało było szpetne oschłością. Gunses zaczął badać ciało. Obadał głowę, całą czaszkę, potem tył karku i plecy. Następnie klatkę piersiową, ręce, pachy... (muszę to pisać?) okolice narządów płciowych obadał tak na oko rozchylając nogi znalezionym trzonkiem szczotki. Obadał też nogi. Szukał czegokolwiek, co mogłoby go zaintrygować.

Isentor:
Nie znalazłeś żadnego ugryzienia, otarcia, rany ciętej lub kutej. Tak jak wspomniał myśliwy - ciało miało wbity w serce osikowy kołek.
- Doszukałeś się czegoś intrygującego Gunsesie?

Gunses:
- Kerurevaa'r! - zaklął Gunses - Niestety nic. Jedyną raną na ciele tego człowieka jest rana po wbitym kołku. Pytanie, czy postała wcześniej, podczas dajmy na to ataku kleszcza, czy dopiero później, zadana przez wieśniaków. Podtrzymuję też niepewną wersję o pasożycie, ale trzeba by wykonać sekcję, aby stwierdzić coś więcej. Co do innych sugestii? Jakaś wyjątkowa substancja? Nekromanckie eksperymenty szalonego magika w dżungli na bezbronnych ofiarach? Bo nie słyszałem do tej pory o tym, żeby jakiś demon wysysał aż tak dosłownie soki witalne z nosicieli. Będę chciał zamienić kilka słów z tamtym myśliwym bez imienia. Muszę rozwiać kilka wątpliwości.

//Dziś koło 17 wyjeżdżam. Będę w niedzielę wieczorem. Jeśli moglibyście, to nie zapieprzajcie tak bardzo, bo fajna wyprawa, szkoda, żeby mnie taka ominęła :(

--- Cytuj ---//Propozycja atrybutów:
- oględziny zwłok (dla magów/MP) - gm zobowiązany napisać graczowi jaka broń/czar zabiła ofiarę.
- sekcja zwłok (dla myśliwych) - gm zobowiązany napisać graczowi jaki pasożyt/trucizna/zwierzę zabiło ofiarę.

--- Koniec cytatu ---

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej