Tereny Valfden > Dział Wypraw

Szkolenie Nocturna

<< < (3/3)

Isentor:
//Wszystko do momentu odcięcia głowy wilkowi było opisane poprawnie. Być może jest w tym moja wina, bo zapomniałem wspomnieć o specjalizacjach. Czystej dekapitacji możesz dokonać dopiero po wyuczeniu się 100% walki daną bronią sieczną, zaś na 75% nauczysz się odcinać kończyny.

Respev popatrzył z grymasem na młodzieńca, który uderzał na oślep martwego wilka po głowie próbując dokonać dekapitacji.
- Spokojnie młody. Dam Ci jeszcze jedną szansę.
Respev powtórzył czynności z wypuszczeniem kolejnego wilka. Bestia rozjuszona zapachem krwi Nocturna wybiegła z ciemnej klatki pędząc w stronę młodzika.

//Wilk biegnie na tyle szybko, że zauważyłeś jego położenie dopiero 2 metry przed Tobą. Bestia szykuje się do skoku w celu wykonania przewrócenia.

Nocturn:
Nocturn zauważył wielką bestię lecącą w jego kierunku. W ostatniej chwili odskoczył w bok. Bestia gniewnie spojrzała na Nocturna, w którym wzbudziła drobne przerażenie. Jednak Nocturn nie poddał się działaniu strachu i sieknął wilka w łapę. Bestia zaczęła krwawić... Nie była już taka szybka, dlatego Nocturn bez wahania uderzył wilka w brzuch. Bestia zawyła i wgryzła się w lewe przedramię Nocturna.
-Zapłacisz mi za to!
Nocturn pociągnął ramię w kierunku korpusu, aby przyciągnąć wgryzionego wilka. Wtedy on wbił wilkowi miecz w szyję. Bestia upadła martwa. Nocturn aby mieć pewność, kopnął leżącego wilka. Wtem wilk próbował ugryźć Nocturna, lecz nie miał już sił. Aby mieć pewność, że bestia nie zaatakuje, przebił mieczem bestię na wylot.
-Ale mnie cholera dziabnęła. Odwiedzę karczmę i będę jak nowonarodzony.
-Co sądzisz o mojej walce, Panie?

Isentor:
- Moje gratulacje Nocturnie. Ukończyłeś swoje szkolenie. Poza tym mam tu Twoją zapłatę, proszę. Teraz najlepiej udaj się do najbliższego punktu medycznego i niech Ci to opatrzą.
Powiedziawszy te słowa, Respev wręczył Ci mieszek.

Trening ukończony
Otrzymujesz 200 grzywien od Respeva.

Talenty:
Nocturn - 2 (+1) brązowy talent
Otrzymujesz 100 grzywien premii.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej